PL - Trka se nastavlja, "Redsi" sigurni u Velsu, Luka i drugovi obezbedili opstanak na "Emirejtsu"!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 21.04.2019.
18:55
Izvor: Sportske.net

Puleni Jirgena Klopa ponovo na čelu tabele, Arsenal upropastio idealnu priliku da se odlepi.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Liverpul je ponovo na vrhu Premijer lige, slavili su protiv Kardifa u Velsu sa 0:2 (0:0).

U prvom delu nije bilo golova, ali su se "Redsi" propisno ispromašivali.

Firmino je imao idealnu priliku u 22. minutu, kada je izbio sam pred Eteridža nakon pasa Manea, ali je tukao preko gola Velšana.

Pretio je potom Mane "Plavim pticama", ali je tukao preko gola, da bi par minuta kasnije Eteridž sačuvao mrežu nakon pokušaja Salaha.

Ponovo Eteridž u centru pažnje u 41. minutu, kada je sačuvao mrežu nakon pokušaja Firmina.

Imao je Nijas veliku priliku da šokira goste u 44. minutu, ali je Alison sjajno intervenisao nakon jako dobrog šuta Senegalca.

Otišlo se bez golova na odmor, da bi Liverpul krenuo da preti od samog starta nastavka.

Imali su prilike Mane i Aleksander-Arnold, obojica su u razmaku od par minuta šutirali sa ivice kaznenog prosotra, ali su bili neprecizni.

A onda, 57. minut, Aleksander-Arnold lukavo izvodi korner sa desne strane, poslao je jaku loptu po zemlji, na koju je naleteo Vajnaldum i efektno je smestio u mrežu Kardifa za 0:1.

Nakon toga šansa Hoileta na drugoj strani, ali je Alison dobro intervensao, da bi samo minuta kasnije veliku priliku propustio Henderson, tukao je sa desetak metara nakon povratnog pasa, ali preko gola rivala.

Pripretio je gostima Morison nakon kornera, ali je bio neprecizan, da bi isti fudbaler u 80. minutu skrivio jedanaesterac.

Odgovornost je preuzeo Džejms Milner, koji duplira prednost Liverpula u Velsu.

Salah je imao novu šansu u 90. minutu, ali je Eterižd intervenisao, te do kraja nije bilo promene rezultata.

Luka Milivojevic Kristal Palas Arsenal

Arsenal je neprijatno iznenadio svoje navijače, kako je Kristal Palas slavio na "Emirejtsu" sa 2:3 (0:1).

Imali su veliki motiv gosti, kako im je pobeda osiguravala opstanak u Premijer ligi.

Poveli su "Orlovi" u 17. minutu, Luka Milivojević je sjajno izveo slobodan udarac sa desne strane, pogodio je u trepavicu Benteka, kojem nije bilo teško da matira Lena za 0:1.

Otišlo se sa tim rezultatom na odmor, da bi Ozil poravnao rezultat nakon samo dva minuta igre u nastavku.

Ipak, na isteku jednog časa igre, Benteke pronalazi Zahu, a ovaj put do mreže Arsenala za novu prednost Palasa.

U 69. minutu Milivojević sjajno izvodi korner sa desne strane, Dan dobro skače, prosleđuje glavom loptu do Mekartura, koji matira Lena za 1:3.

Uspeo je Obamejang da uzvrati u 77. minutu, postigao je veoma efektan pogodak, ali se ispostavilo da je Gabonac postavio i konačan rezultat susreta.

Ivobi je u 89. minutu imao dobru priliku, ali je Guaita intervenisao, Palas je slavio i obezbedio opstanak.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

45 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Petković
Monday, 22.04.2019
13:20

Elneni,Ivobi,Kolasinac,Mustafi svi da idu u Fleetwood kod Dzoi Bartona da ih svaki dan samara,i da placaju da igraju fudbal a ne budu placeni koliko su jadni i koliko ne znaju,sramota bolje da ne budemo u prva 4 tima sramota ce biti ako se plasiramo u Ls.

avatar
BlueMoon
Monday, 22.04.2019
10:51

Penal jeste bio,ali kako je Salah zaplivao svaka mu cast

avatar
Bambulica
Sunday, 21.04.2019
21:49

Jedina dobra stvar vezano za ovu Ars izgubljenu tekmu je taj sto ponovo MUN moze do te Lige Šampiona., upravo ovim porazom Ars im je to omogućio i dao još jednu šansu., i stoga očekujem da će u srijedu (čnms da se tada igraju tu z aostalu utakmicu protiv gradjana) pružiti svoj maksimum da dodju do bodova a samim tim i do LŠ. Što se Liverpool-a tiče., rutinski i lagano. YNWA

avatar
äxwell
Sunday, 21.04.2019
23:32

Vjeruj, za bod bi im trebala jos jedna od onih cudesnih partija De Hea, par losih sudijskih odluka u korist Uniteda(iako je to nezamislivo protiv Sitija) i mnogo srece...

avatar
_mladen_
Monday, 22.04.2019
10:13

Za bod bi im trebala sreca da izguraju nekako do 70-80 min sa neresenim rezultatom. Sada protiv Totenhema se videla nervoza u redovima Sitija, hvata i njih panika.

avatar
LFC 19-ta
Monday, 22.04.2019
08:36

A ja bih volio da City im da 6, ne ocekujem da ce oni nam donijet titulu. Burnley :)

avatar
Kloptothekop
Monday, 22.04.2019
02:10

Veruj mi da je bas ovakav poraz trebao da bi se man trgao i dao svoj max,jos arsenal sad ocekujem da man moze nesto,derbi je to...nema sta da razmisljaju koce da osvoji titulu oni se bore za svoju kozu i LIGU SAMPIONA 1:1 tacan rezultat :D

avatar
Ton4i
Sunday, 21.04.2019
21:42

U mom Man.Junajtedu kao i u Arsenalu smo verujem svi slozni da ima bar nekolicine igraca koji ne zasluzuju biti ni na klupi,a ekipe svake sledece sezone sve vise napreduju u prihodima.
U Junajtedu je stvar sto neke igrace poput prvenstveno Janga nikada nece oterati jer se radi o englezima,"siroti" Jang ce igrati dok ga noge drze,a dobro se sacm da su ga maltene svakog avgusta kao prodavali,i to bar osam godina unazad.
Arsenal ima Krenkea,oni su poceli kupovati i traziti igrace iz Bundes lige,imamo Lena na golu,dosao Obamejang,eto i Mustafija iz Bundes lige,sto se tice jezika kojeg govore,svakako mu dodje da su poput zemljaka sa Krenkreom :D
Tako da,ma ko bio trener Arsenala,Mustafi je kao zasticeni medved i mozda ga sada bude opet malcice na klupi,ali njegova prodaja u sledecih 4 sezona mislim da ne dolazi u obzir-to nikako!

avatar
Jean-Luc Picard
Sunday, 21.04.2019
21:13

Srce me okinulo kad je morison imao priliku... Joj ono se promasuje jednom u zivotu. Idemo dalje, idemo jako pa sta bude. Make it so.

avatar
Paul Kersey
Sunday, 21.04.2019
19:44

Kuriozitet je što bi ovo po broju bodova i dobijenih utakmica mogla biti najuspešnija sezona Lfc-a ikad, a od titule ništa.

avatar
Jean-Luc Picard
Sunday, 21.04.2019
22:15

Tacno, samo jedan poraz verovatno do kraja sezone, skoro pa savrseno, i opet mozda ne bude dovoljno.. Strasna liga..

avatar
Paul Kersey
Sunday, 21.04.2019
23:10

Strašan City sa Gvardiolom. Inače bi već sad slavili titulu. Maler...

avatar
Arsenal²⁰⁰⁴
Sunday, 21.04.2019
19:16

Mustafi mi je skroz um pomutio te sam zaboravio na penal iz prvog poluvremena koji nam nije dosudjen ali svakako to po meni nije uticalo na utakmicu. Takodje zelim da kazem nesto i o Liverpulu. A to je samo dobro. Momci zasluzuju da osvoje titulu zaista, i City dobro igra, nemam im sta reci a i nemam generalno nista protiv njih, ali Liverpul posle toliko godina zasluzuje tu titulu. Jos ovako kad imaju tri kola do kraja i cak sve da pobede nije im sigurna titula, tad je coveku jos vise zao majke mi 😂. Nadam se da ce osvojiti, zelim vam svu srecu u naredna tri kola.

avatar
Arsenal²⁰⁰⁴
Sunday, 21.04.2019
19:09

Ne znam sta je Emeriju u glavi u vezi Mustafija. Da li igra s njim jer zaista nema nikog drugog ili jer ga ceni toliko. Ja se nadam da je ovo prvo. Mustafi je danas pustio Bentekea da savlada Lena a onda i Zahu da uradi to isto i pritom dize ruke i krivi nekog (to inace radi od kako je stigao). Zaha ga one prosao i otresao. Eeejjj Zaha koji nema 5kg a ovaj nas glumi nekog dasu na terenu, nesto se prsi. E moj Mustafi, bolje ti je vezbaj malo tog fudbala nego sto izbacujes storije na Instagramu kako se smejes Aubameyangovo stajlingu u svlacionici, on je za tebe doktor fudbala. Elneni i Mustafi da lete iz kluba, Elneni od kako je stigao u Arsenal nije poslao pas napred. Zaista Emeri danas nije postavio lose utakmicu, mi smo igrali dobro ali Mustafi je danas pobedio Arsenal i nadam se da ce mu ovo biti za šut kartu. Lakazet asistirao Ozilu i borio se kao i uvek. Genduzi da malo krene u teretanu i da jede malo vise, ovi Orlovi su ga danas pojeli. Auba dao gol, Ozil dao gol, Iwobi usao i razmrdao ekipu i uvek igra koliko moze zaista, nije to nesto puno, ali je njegov max i to se ceni nekad. Hteo sam da ostavim komentar neposredno pre meca kako cemo izgubiti ili se dobro namuciti jer je stavio Elnenija u veznom redu, ali njemu je pomogao i Mustafi stopercina. Mogli smo da budemo 3. udaljimo se od Junajted i Celsija, ostavimo Spurse iza sebe, ali jok, Mustafi carobnjak ces nas spasiti na kraju! COYG!

avatar
Red Demon
Sunday, 21.04.2019
19:08

jos jedno lagano probijanje bunkera, Klopu vise ne prave problemi ti timovi trebalo bi protiv njukasla isto da odigramo i dobicemo sad je sve na glory glory manchester united :D ako ne onda je Brendan poslednja nada.

avatar
Jean-Luc Picard
Sunday, 21.04.2019
23:17

008 Rodgers, Brendan Rodgers xD nas tajni agent na zadatku, nesto kao Rafa pre nekoliko utakmica :)

avatar
Dexter10
Sunday, 21.04.2019
19:08

Emeri se kocka sa citavom sezonom...Mustafi jos jednom dokazao da je najgori odbrambeni igrac Arsenala, mozda i u istoriji kluba...Dzenkinsona tu i ne racunam jer on jedva da je i fudbaler...Sredina opet Elneni panj i usporeni film Genduzi, kome treba 2 minuta samo da se okrene...Iritantan lik mnogo sa njegovim valjanjem na svaki kontakt...Ivobi aka Ronaldinjo ulazi da spasi stvar da bude jos tuznije...Jos jedna ocajna utakmica Arsenala, ali na to su nas navikli cesto ove sezone...Ovi timovi od treceg do sestog mesta se bore da ne udju u top 4 izgleda...

avatar
xman
Sunday, 21.04.2019
19:03

Nismo iskoristili pet stopostotnih sansi, oni nisu dvije, sigurna pobjeda, vidi se koliko je igracima stalo da osvoje. Momci, uzmite jos 9 bodova do kraja, pa ako ne uzmemo titulu sta da se radi, nije do nas :D

avatar
Paul Kersey
Sunday, 21.04.2019
19:43

Upravo je do nas (bilo). Jer smo mi prokockali 8 bodova.

avatar
xman
Monday, 22.04.2019
11:36

Da nismo prokockali tih 8 bodova, sad bi imali 96, a do kraja sezone mogli da imamo 105, slozices se, to nije realno da ostvari bilo koji klub, pa ni Liverpul

avatar
Maksimus
Sunday, 21.04.2019
21:07

Pa naravno da nije, Siti vas zveknuo obe tekme, prvu ste imali srece sto je Marez promasio penal

avatar
_mladen_
Sunday, 21.04.2019
19:01

Arsenal uprska sve kad je imao dobru sansu... Liverpul se ispromasivao vise nego sto je trebao, ali na kraju su zasluzeno priveli kraju utakmicu. Sad pitanje je da li je sansa propustena, jer treba ce velika sreca da Siti kiksne negde. Sad protiv Junajteda ce biti setnja, kako mi se cini... Neka oni pobede jos preostale tri pa sta bude, neka bude.

avatar
Paul Kersey
Sunday, 21.04.2019
19:40

A kako.igra Salah, mogao bi biti kapiten Fljamurtarija. ;-D

avatar
Paul Kersey
Thursday, 25.04.2019
11:19

@xman ma prati ali negoduje kad se nešto zdravo kritikuje. Prosto se ne mogi stvari gledati kroz ružičaste naočare.

avatar
xman
Wednesday, 24.04.2019
19:31

Tesko je ovdje provaliti salu, pogotovo jer ima previse hejtera. Jedini nacin je da te poznaje, tj prati tvoje komentare duze vremena. A na sve to, mislim da su mladen i axwel najvise pod udarom hejtera, od svih navijaca Liverpula

avatar
Paul Kersey
Wednesday, 24.04.2019
00:53

Mladen nema smisla za šalu, sve shvata bukvalno što je tužno. #pomoć za Mladena

avatar
Paul Kersey
Tuesday, 23.04.2019
20:24

@xman , šalim se sa Mladenom.

avatar
xman
Monday, 22.04.2019
11:39

Salah ima 19 golova, najbolji je strijelac uz Agera i Obamejanga. Ja stvarno ne znam sta su svi navalili da on ima losu sezonu? Imace preko 20 na kraju, a takvog igraca dugo nismo imali. A na sve to u top5 strijelaca su 2 igraca Liverpula, to nema ni jedan klub

avatar
InSanity
Sunday, 21.04.2019
19:01
avatar
L F C
Sunday, 21.04.2019
18:59

Dobro je, idemo dalje. Dobro smo odigrali danas i ostvarili pobedu. Samo jako braco redsi, ne gubimo nadu do poslednjeg kola i zadnjeg zvizduka. Pozdrav braco moja crvena, idemi dalje.
Y N W A

avatar
Kralj Stiven
Sunday, 21.04.2019
18:59

U vecem delu dosadna utakmica,ali sve u svemu rutinski.Idemo dalje u petak po nova 3 boda.

avatar
StefanK
Sunday, 21.04.2019
18:59

Ovo je cist Emerijev poraz...Elneni i Genduzi igrali i protiv Evertona gde se nismo videli i danas isto...A Mustafija je smesno vise i komentarisati, nadam se da ce da presedi na klupi do kraja sezone i onda pa-pa posto poto...Mada je mogao da sudi i penal za nas lagano u prvom poluvremenu...Umesto da budemo treci sa 2 boda vise sad ima da ginemo i za cetvrto mesto, jer iskreno ne verujem da ce Totenhem vise da gubi bodove, a mi cemo verovatno jos neki u gostima ako budemo isli sa ovom defanzivnom taktikom i ovakvim veznim redom...

avatar
äxwell
Sunday, 21.04.2019
18:58

Rutina, a moglo je i ubjedljivije da nije bilo Eteridza i nekih smjesnih promasaja! Nije los golman za klupe, pogotovo ako Kardif ispadne. Ostaje nada da ce se desiti neko cudo do kraja, al sve manje i manje vjerujem u to..

avatar
Igors Stepanovs
Sunday, 21.04.2019
18:58

Ne mogu da shvatim,imas priliku za 3.mesto,sve je u tvojim rukama do kraja i ti kod kuce odigras ovako sramno.Mustafi,sta vise reci o njemu...

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Sunday, 21.04.2019
18:58

Mila majko Totenhem, Arsenal, Celsi, Junajted pa to se ne zna ko se vise trudi da ne bude u TOP4, a najbolji pokazatelj je sto su Pevci jedno vreme bili u trci za titulu a sad ovoliko zaostaju i pored toga ovi ostali nisu u stanju da ih preskoce. Ovaj Ivobi je drvo neopevano kakva pozicija za 3-3 a on suta ko da leba nije jeo, Mustafi sta reci... Kako je Emeri dogurao dovde sa takva dva genijalca svaka mu cast, ispade lik trenercina, promenio sam potpuno misljenje o njemu i povlacim sve sto sam lose rekao za njega.

avatar
Непобедиви
Sunday, 21.04.2019
18:57

Mora Emeri da nauci da je ovo PL, a ne La Liga i da osrednji tim i te kako ima motiv da te pobedi kada mu ta pobeda nije toliko neophodna. Spanski tim bi sacekao neku utakmicu kod kuce da obezbedi opstanak. Sreca pa nisam gledao.

avatar
_mladen_
Monday, 22.04.2019
10:17

Palas zivi od utakmica kada igraju sa prvom sestorkom, tako da su oni najopasniji tim.

avatar
vojin denic
Sunday, 21.04.2019
18:57

Ova arsenalova odbrana nekad odigra dobro a nekad toliko ocajno kao sada.

avatar
Bratuska_Blueboy
Sunday, 21.04.2019
18:57

Hvala Luki i Palasu, inace drago mi je da cemo ih gledati i naredne sezone gotivna ekipa skroz.

avatar
Kico14
Sunday, 21.04.2019
18:56

2019 godina a nama igraju Dzenkinson-Mustafi-Elneni-Ivobi-Genduzi. Eee mrcili se.

avatar
jack wilshere
Sunday, 21.04.2019
18:55