PL strahuje, Englezi ostaju bez milijardi evra, kamen spoticanja jeste Njukasl!

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 08.06.2020.
14:39
Izvor: Sportske.net

Velika 'bitka' za TV prava.

EPA/LINDSEY PARNABY
EPA/LINDSEY PARNABY

Povezane vesti

Premijer liga se nam se vraća za desetak dana.

Jasno da je od svog nastanka devedesetih PL postala nakomercijalnija i najisplativija liga u Evropi. Okreću se velike cifre, najveće brojke donose TV prenosi, samo od katarske beIN Sports PL je inkasirala više od 1.3 milijardi funti od 2015. godine.

Ali ta saradnja je ugrožena zbog potencijalne prodaje Njukasla javnom fondu Saudijske Arabije iza koje stoji kraljevska porodica te zemlje sa princom Mohamedom bin Salmanom na njenom čelu.

Katarska kompanija već godinama ima sport sa SA, radi se o tome što Saudijska Arabija ne želi da procesuira piratski kanal beoutQ koji preuzima prenose Premijer lige nastale na beIN kanalu.

Čelnici PL su imali sastank i u četvrtak, tema koja je dominirala jeste bila televizijski prenosi, ali sami čelnici lige nemaju instrumenata da sankcionišu prodaju Njukasla. Međutim svesni su posledica koje to može imati za katarskim TV partnerima.

Deluje kao nemoguća misija u kojoj bi kao glavna žrtva mogli biti navijači "svraka". Simpatizeri Njukasla samo želi da se trinaestogodišnja vladavina Majka Ešlija završi, govori se da je dogovorena cifra od 300 miliona evra.

Ostaje da se vidi da li će zastupljene strane naći neki zajednički dogovor, što je teško za očekivati uzimajući u obzir animozitet dve zemlje.

Derbi baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke