PL - Spasitelj Ibra, sigurni Siti i Totenhem

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.12.2016.
22:53
Izvor: Sportske.net

Gradski rivali iz Mančestera upisali su pobede u okviru 16. kola engleske Premijer lige, a ubedljive pobede večeras su ostvarili Totenhem i Vest Bromvič Albion.

Beta/Adam Davy/PA via AP
Beta/Adam Davy/PA via AP

Povezane vesti

Taman što su prekinuli niz od tri uzastopna remija trijumfom u derbiju sa Totenhemom fudbaleri Mančester Junajteda ponovo su hodali po ivici ali ih je spasao Zlatan Ibrahimović.

Junajted je večeras kao gost uspeo da savlada Kristal Palas rezultatom 2:1 (1:0) i ponese sva tri boda sa "Selharst Parka", iako je na dva minuta pre kraja domaćin imao rezultat koji mu je garantovao bod.

Golove pogledajte OVDE!

Vodeći pogodak za Mančester Junajted postigao je Pol Pogba posle prekida u drugom minutu nadokande vremena u prvom poluvremenu, a mora se priznati da će o golu francuskog internacionalca biti dosta polemike.

Zlatan Ibrahimović najverovatnije je dodao loptu rukom, a sporno je i to što je Francuz bio u ofsajd poziciji u tom trenutku pa se može reći da je Kristal Palas oštećen od strane arbitara.

Domaći su uspeli da stignu do izjednačenja sredinom drugog poluvremena i to posle fantastične akcije kojom su izbacili kompletnu odbranu Junajteda. Egzekutor je bio Džejms Mekartur koji je tako stigao do šestog gola u sezoni.

Činilo se da će Junajted ponovo ostati bez čitavog plena ali je osovina Pogba - Ibrahimović ponovo proradila i donela "Crvenim Đavolima" sedmi ovosezonski trijumf u Premijer ligi.

Sudija je u drugom poluvremenu napravio sijaset grešaka na štetu obe ekipe, verovatno je više oštećen Junajted, ali je na kraju Zlatan Ibrahimović svojim devetim golom u sezoni doneo važna tri boda gostima.

Britain Soccer League Cup

Mančester Siti prekinuo mini seriju od dva uzastopna poraza u susretu sa Votfordom. "Građani" su na domaćem terenu slavili sa 2:0 (1:0) golovima Pabla Zabalete i Davida Silve i tako stigli do desete pobede u Premijer ligi.

Ekipa Pepa Gvardiole imala je minimalnu prednost od 33. minuta i gola Pabla Zabalete koji se pojavio iz drugog plana i iskoristio centaršut Kevina De Brujnea.

Tačku na trijumf Mančester Sitija stavio je David Silva u 86. minutu na asistenciju Rahima Sterlinga, a treba napomenuti da "Građani" ni večeras nisu igrali u najačem sastavu pošto su meč sa Votfordom preskočili suspendovani Serhio Aguero i Fernandinjo, ali i povređeni Vensan Kompani.

Srpski internacionalac Aleksandar Kolarov proveo je na terenu svih devedeset minuta.

Totenhem je nastavio da igra po sistemu toplo-hladno. Oni su danas na svom "Lejnu" uspeli da savladaju Hal sa veoma ubedljivih 3:0 i da tako ostanu na deset bodova zaostatka u odnosu na prvoplasirani Čelsi.

Već u 14. minutu "Pevci" su stigli do vođstva, Rouz je dobio sjajnu loptu na levoj strani, odmah je uposlio Eriksena koji je siguran, 1:0.

Do kraja prvog poluvremena Dele Ali je imao dobru priliku da poveća na 2:0, ali se to nije desilo u prvih 45 minuta, već su navijači Totenhema na drugi gol čekali sve do 63. minuta kada je Eriksen postigao i svoj drugi gol danas.

Sada je gol stigao sa desne strane, Voker je odlično prodirao i uposlio Eriksena koji sa metar ubacuje loptu u mrežu za 2:0.

Do kraja rutinska igra Totenhema, a uspeli su da postignu i još jedan gol u kojem je ponovo učestvovao Eriksen. Danac je izveo slobodan udarac sa 20-ak metara, golman je odbio loptu do stative, kasnije se ona odbila Vanijami kome nije bilo teško da postavi konačan rezultat od 3:0.

Na utakmici Stouk - Sautempton nije bilo golova. Marko Arnautović je pocrveneo u 23. minutu zbog pogibeljnog starta, a srpski internacionalac Dušan Tadić ušao je u igru u 66. minutu.

Utakmica Vest Bromvič - Svonsi ostaće upamćena po tome što je domaći sastav slavio rezultatom 3:1 (0:0) a sva tri gola za "Vrećice" postigao je Hose Salomon Rondon u razmaku od 13 minuta.

Venecuelancu je za rukom pošlo nešto što u fudbalu ne viđamo često, da postigne het-trik a da pritom sva tri gola postigne glavom. Utešni pogodak za "Labudove" postigao je Vejn Ratlidž.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

104 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rooster
Thursday, 15.12.2016
11:08

Bravo Totenhem!

avatar
Adnan
Thursday, 15.12.2016
00:58

Nazalost,izgleda da su veliki timovi se konacno sastali i da ce jako tesko biti sa obzirom na bodovni zaostatak kad niko osim Arsenala nije kiksao.

avatar
Madridista till I die
Thursday, 15.12.2016
00:38
avatar
tony zahirovic1234
Thursday, 15.12.2016
00:36

Jakoo bitna pobeda, idemooo... CTWD

avatar
zoran zoran
Thursday, 15.12.2016
12:07
avatar
tony zahirovic1234
Thursday, 15.12.2016
15:42

Kevin De Bruyne..

avatar
tony zahirovic1234
Thursday, 15.12.2016
15:41
avatar
bebel
Thursday, 15.12.2016
00:34

Baš me zanima Mourinhovo viđenje vodećeg gola Uniteda. Meni se nakon onog više nije dalo gledat utakmicu. Ibra rukom asistira Pogbi koji je u ofsajdu, ali gol je priznat?!

avatar
MANUTD
Thursday, 15.12.2016
00:59

A koje je tvoje vidjenje utakmice za ponisten regularan pogodak Junajteda i nedosudjen jedanaesterac istom nakon igranja rukom od strane igraca Palasa u svom sesnaestercu?

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 15.12.2016
01:05

Steta sto nisi gledao dalje da vidis kako Ledli prepisuje od Ibrahimovica, i Mata biva u ofsajdu iako se u trenutku dodavanja nalazi iza Roha koji loptu odigrava. Tek tad bi kompletirao zabavu... A cudi me da si uopste gledao dalje od 10. minuta kad je Baji ponovo povredjen jednim krajnje benignim startom, za koji ocigledno nije bilo potrebe ni zuti da se daje... Mislim, posto ti toliko smetaju sudijske greske. Ili je ok sve dok su na stetu Junajteda?

avatar
Андер Ерера
Thursday, 15.12.2016
00:31

Igra posle primljenog gola je ključna stvar, zato je i pao gol. Mentalno jaka ekipa je najveći zadatak za Murinja, i raduje da se tu konstantno napreduje. Inače sudija očajan, 4 krucijalne greške, po 2 za obje strane, ali s obzirom na dobar broj šansi mislim da smo zasluženo pobijedili. Henesi odličan, ali i De Heina odbrana strašna.

avatar
A.Shevchenko 7
Thursday, 15.12.2016
00:29

Utd krenuo kako su i morali, s obzirom na igru previse kikseva imaju, malo losa sreca a malo i lose odluke. Sredice to Zoze, mozda bude i top 4 ali je paklena konkurencija. Arsenal gubitnik ovog kola s obzirom na sve rezultate.

avatar
Nikola M.
Thursday, 15.12.2016
00:23

Teška i čudna neka utakmica... Apsolutno diletantsko suđenje, gde su obe ekipe oštećene. Bruka i sramota za kompletnu sudijsku ekipu. Frapantno suđenje i neverovatan broj greški i loših odluka. Zaista skandalozno. Ibrahimović počeo redovno da pogađa i koristi šanse. Pristojna Pogbina utakmica. Runijevi pokušaji zaslužuju pohvale. Mnogo stvari kod Junajteda nije štimalo i puno toga negativnog se može apostrofirati, ali bitno je da su uzeta sva 3 boda.

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 15.12.2016
01:14

Jesam li ja gledao istu utakmicu? Pogba je bio jako los. Rekao bih da mu je ovo ponajslabija utakmica od pocetka. U prvom poluvremenu se katastrofalno kretao i konstantno bio daleko od gola, pogresio je i poklonio mali milion lopti... E sad, ovde se videlo sta znaci klasa od igraca jer je prakticno sa dva poteza resio utakmicu iako je bio los. Forma dodje i prodje, ali to ne mozes da naucis ako vec nemas... Ibrahimovic je odlican, iako je Murinjo flopovao sa Runijem i Matom, jer je Palas igrao bunkericu, a mi nismo imali momentum prodora po boku, pa je Ibra morao stalno da izvlaci na stranu i oslobadja prostor... Mora se igrati sa brzim krilima, nema druge. Mihtarijan je povredjen, to je ok, ali mora da forsira Marsijala sve dok ne proigra...

avatar
Nikola M.
Thursday, 15.12.2016
17:37

Nisam ja ni rekao da je Pogba bio dobar, upotrebio sam reč 'pristojan', na konto asitencije za Zlatana, finog upošljavanja Runija u onoj situaciji i onog šuta u prvom poluvremenu, gde je izvukao maksimum. Na jedan tas sve greške, na drugi ono dobro što je uradio i to mu dođe nešto kao solidno. Ni dobro, ni loše, ali upravo zbog činjenice da je svojim potezima direktno učestvovao u rezultatu i pobedi, bez obzira na prethodne greške u samoj utakmici, otuda od mene ocena 'pristojan' :) Igra po krilu i jeste ozbiljna Junajtedova boljka, verujem da će Mihtarijan biti dobar u nastavku, dok je veći problem levo krilo, jer Marsijal ne može da se sastavi ove sezone, a ni Rašford, koga je Žoze koristio levo, se ne snalazi u poslednje vreme. Ili forsirati Marsijala dok ne proigra, što kažeš ili možda dati šansu zaboravljenom Depaju, kad već nijednoj opciji na levom krilu ne ide?

avatar
Thursday, 15.12.2016
01:29

Au brate, suđenje je bilo baš loše, ali si mu ti uvalio epitete.. Diletantsko, bruka, sramota, frapantno, skandalozno :))))

avatar
HHadzimontagic
Thursday, 15.12.2016
00:21

Murinjo loto trener, najveca fudbalska prevara u zadnjih 10godina, to su Murinjo, Ronaldo i Real.

avatar
MaNcHesTeR_ed
Thursday, 15.12.2016
01:05

Da nisu mozda Mou Ronaldo i Real nabili beke komplekse

avatar
mrancic
Thursday, 15.12.2016
08:30

Ko o čemu baba o kožuhu.Znaš li ti nešto drugo da napišeš.

avatar
MANUTD
Thursday, 15.12.2016
00:18

Kakva je klasa ovaj Ibrahimovic. Stvarno se nasmejem kad mi kazu da nije koristan za tim i da se lose krece, a on covek igra vrhunski. Totalno je prilagodio stil igre PL. Konacno dve pobede u nizu, forma se podize ali i igra, stvaramo mnogo sansi po mecu! Pogba magija, deli lopte kako hoce. I da.. Hoce li Can Demir, Kajzer, Oscar, Lebron, Diego19, Nike, The King, nikolasavic, CZYNWA. Chella_ynwa i stevan_vasic pitati gde sam? Ili cemo mi pitati njih, gde su oni?

avatar
King Didier Drogba
Thursday, 15.12.2016
01:04

Pa zato kad izgubite nestanes.

avatar
MANUTD
Thursday, 15.12.2016
15:16

Nikada otkad sam na ovom portalu nisam nestao nakon poraza, nadji temu sa Junajtedovim porazom bez mojih komentara i svaka ti cast. A mogao bih i ja malo potraziti tvoje komentare od prosle sezone?

avatar
Chelseaaaaa
Thursday, 15.12.2016
01:10

neregularna pobjeda i pingvin odma pokusa da poleti :) meni je jos smjesnije kad vidim koliko slavis 2 pobjede :)

avatar
Pep Guardiola
Thursday, 15.12.2016
00:11

Najbolja akcija Junajteda veceras-Ibrahimovic dodaje rukom Pogbi koji iz ofsajda pogadja poluprazan gol!

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Thursday, 15.12.2016
01:11

Него шта мислиш о чистом голу Мате који је поништен, као и о пеналу за Јунајтед што није досуђен након играња руком Дилејнија?

avatar
tony zahirovic1234
Thursday, 15.12.2016
03:48

Hajde maloo komentarisi nas, i nasee utakmice, pusti njih druze...

avatar
Carina
Thursday, 15.12.2016
00:06

Ibrahimovic moze da igra i rukomet, neka asistira rukom Pogbi, samo da se ne ukanale jos vise.

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 15.12.2016
01:00

Moze li Ledli da igra rukomet? Je l' ofsajd kad igrac dodaje loptu unazad? Realno, je l' te blam barem malo?

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Thursday, 15.12.2016
01:16

А шта ћемо са 2 црвена картона што су опроштена Кошти против Вест Хема и Вотфорда након стартова за затвор након којох је решио утакмице а није уопште требало да буде ба терену. Шта ћемо за чист гол Мате што је поништен и шта ћемо за пенал за Јунајтед који није досуђен након играња руком Дилејнија? Навијачи Челсија хаха, дал је тако нешто уопште постојало пре 15ак година пре него што је челси постао руска нафтна играчка?

avatar
Ole Gunar Solšer
Thursday, 15.12.2016
00:01

Pogba odigrao u stilu najboljih.

avatar
_MUFC_
Wednesday, 14.12.2016
23:59

Apsolutno zaslužena pobjeda Uniteda.Pogba odličan!Gol i asistentincija na ovome meču.Sudija katastrofalan.Velike je greške pravio,oštetio je i jednu i drugu ekipu.Odlična akcija kod gola Crstal Palaca.Sledeća utakmica je WBA. GGMU!

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 14.12.2016
23:58

Nije bilo bas lepo za gledanje al pobeda je bitna. Sudjenje je bilo lose,ostecena su oba tima. Dobro je sto Zlatan nastavlja da daje golove a Roho mora da prestane da startuje sa dve noge. Sva sreca pa je sad promasio igraca,tj. preskocio ga je Zaha.

avatar
Samo Barsa
Wednesday, 14.12.2016
23:58

Bravo Siti, bravo Junajted, Pogba gol i asistencija, malo li je?

avatar
MANUTD
Thursday, 15.12.2016
00:56

Ti si verovao u Pogbu.

avatar
Martial11
Thursday, 15.12.2016
02:11

Pol Pogba na večerašnjoj utakmici:n100% dobijenih duela,n6 dobijenih vazdušnih duela,n4 uspešna driblinga,n4 udarca na gol,n1 asistencija,n1 pogodak.

avatar
Samo Barsa
Thursday, 15.12.2016
01:01
avatar
Vernes Delic
Wednesday, 14.12.2016
23:58

Utd nije zasluzio ova 3 bodanAl eto kad nmgu igraci da pobjede moze sudija haha samo na taj nacin i mogu pobjediti

avatar
MANUTD
Thursday, 15.12.2016
00:56

Opa, jesi ti to gledao Junajted u vreme dok je igrao liverpul? lool

avatar
Vernes Delic
Thursday, 15.12.2016
11:06

Jesam 15min.dok je ovamo bilo poluvrijeme

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Thursday, 15.12.2016
01:18

А Матин гол што је поништен и недосуђен пенал за Јунајтед? То ниси хтео да видиш, зар не?

avatar
King Didier Drogba
Thursday, 15.12.2016
01:04

Gledao je highlights kao i svi mi .

avatar
Wednesday, 14.12.2016
23:57

Vjerovatno je bio ofsajd kod prvog gola, do tog trenutka odlično suđenje, a u drugom poluvremenu užas.. Nije sviran čist penal za Junajted, nije bilo ofsajda kod gola Mate.. Sve u svemu zaslužili smo 3 boda, na kraju ih i dobismo.. GGMU!!!

avatar
Carina
Thursday, 15.12.2016
09:58

Crveni za Roha nisi primetio, na 0:0 u 38. minutu? I to druga utakmica za redom u kojoj se provlaci da ne dobije direktan crveni.

avatar
paul2016
Thursday, 15.12.2016
15:32

Budi objektivan ,koliko crvenih je ove sezone oprosteno costi

avatar
No 1
Wednesday, 14.12.2016
23:57

Sudije opet mogle da kostaju Junajted 3 boda ali Ibra ne da!Ovo Junajted moze samo da ojaca.U 38 kolu ocekujte penal za Junajted.

avatar
NIKE
Wednesday, 14.12.2016
23:57

Svi u prvih 8 dobili mečeve, jedino Arsenala možemo proglasiti gubitnikom kola, za koji dan novo ludilo, iduće kolo City - Arsenal, očekujem opet da svi dobiju osim njih, tu bi nam remi bio super.

avatar
Carina
Thursday, 15.12.2016
09:58

Tu i na Everton-Liverpul remi, mi da pobedimo i ko bombonica :D

avatar
Стефан Б.
Thursday, 15.12.2016
13:19

I Junajted navija za remi :-D

avatar
King Didier Drogba
Wednesday, 14.12.2016
23:56

Roho zasluzio crveni, gol iz ofsajda. Palas zasluzio bar bod .

avatar
MANUTD
Thursday, 15.12.2016
00:55

Penal za Junajted i ponisten regularan gol Mate. To nisi video? :D

avatar
Carina
Thursday, 15.12.2016
09:59

Sta se desilo prvo? Crveni za Roha, gol posle igranja rukom i iz ofsajda ili ponisten matin gol i penal za mancester?

avatar
King Didier Drogba
Thursday, 15.12.2016
01:03

Pa na highlightsu sam video da Mata nije bio u ofsajdu ali Roho (koji mu je dodao)jeste.

avatar
paul2016
Thursday, 15.12.2016
01:00

Uzece ga protiv vas u subotu

avatar
Bat
Wednesday, 14.12.2016
23:56

ibra majstor je majstor!

avatar
Wednesday, 14.12.2016
23:56

Murinjo treba da prekine sa trenerskim poslom covek ce da umre,ono je bolesno kako izgleda zadnjih 5.min bez zezanja...Junajted ocajan ali Palas jadniji sa najgorim trenerom u PL...

avatar
paul2016
Thursday, 15.12.2016
00:48

Ostavi ti manchester na miru i posveti se svom celziju

avatar
MANUTD
Thursday, 15.12.2016
00:55

Coveku je stalo do Junajteda vise nego do ijednog kluba koji je ranije vodio. Prvi klub zbog kog je promenio sebe, a ne obrnuto. Zna i on koliko je Junajted velik.