PL - Spartaku derbi kola, Banetov Zenit kapitulirao u Moskvi

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 27.11.2017.
19:31
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Rusije probio se na četvrto mesto premijerligaške tabele nakon trijumfa nad Zenitom u poslednjoj utakmici 18. kola.

EPA/YURY KOCHETKOV
EPA/YURY KOCHETKOV

Povezane vesti

Poslednja utakmica ruske Premijer lige odigrana je večeras na stadionu "Otkritije Arena" u Moskvi gde je domaći Spartak ugostio ekipu Zenita iz Sankt Peterburga.

Učesnik grupne faze Lige šampiona i aktuelni šampion Rusije slavio je rezultatom 3:1 (2:1) i tako uhvatio priključak za vodećim timovima Premijer lige među kojima se nalazi i Zenit.

Derbi 18. kola ruskog prvenstva trajao je gotovo sto minuta, a sudija Meškov imao je pune ruke posla i pokazao devet žutih i jedan crveni karton.

Spartak je najveći deo poslao obavio u prvih pola časa igre, ali daleko od toga da je pitanje pobednika bilo rešeno nakon golova koje su za domaće postigli Aleksandar Samedov i Luiz Adrijano.

Domaći su poveli u 19. minutu nakon akcije po levoj strani koja je zvršena upotrebljivim centaršutem Kombarova i sjajnom reakcijom Samedova koji je trzajem glavom sproveo loptu u donji levi ugao gola Zenita.

Na isteku pola časa igre prelepa akcija domaćih, detalj koji je obeležio današnju utakmicu. Luiz Adrijano je povukao loptu na protivničku polovinu, dodao je najbližem saigraču i nastavio kretnju, a na kraju je isti igrač posle asistencije Ze Luisa šutirao precizno i krunisao sjajnu akciju golom.

Samo pet minuta nakon što je Spartak duplirao prednost gosti se vraćaju u meč golom kapitena Domenika Krišita. Posle akcije po desnoj strani lopta stiže do Italijana koji sa ivice šesnaesterca tuče u okvir gola a lopta na putu ka mreži pogađa igrača Spartaka pa golman Selihov nije imao šanse.

Usledila je velika borba uz dosta grubih startova u drugom poluvremenu, pa tako ne čudi što je Spartak u 86. minutu ostao sa desetoricom na terenu jer je Fernando zaradio direktan crveni karton posle udaranja protivničkog igrača.

Na kraju je Spartak duboko u sudijskoj nadoknadi izveo kontranapad koji je završen pogotkom Marija Pašalića za konačnih 3:1 i trijumf fomaćih u derbiju 18. kola ruske Premijer lige.

Branislav Ivanović proveo je na terenu svih 90 minuta, a Marko Petković je utakmicu odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Spartak nakon trijumfa nad Zenitom preuzima četvrtu poziciju na tabeli sa 31 bodom, što je dva manje od ekipe iz Sankt Peterburga koja se nalazi na drugom mestu i zaostaje šest bodova za vodećom Lokomotivom iz Moskve.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke