PL - Šokantan rasplet u Rusiji, Dinamo poslao "Armejce" u Ligu šampiona!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 13.05.2018.
15:23
Izvor: Sportske.net

Prošlosezonski šampion i učesnik elitnog evropskog takmičenja ostao bez drugog mesta u poslednjem kolu.

Epa/Paulo Carrico
Epa/Paulo Carrico

Povezane vesti

Poslednje kolo ruskog fudbalskog šampionata donelo je šokantan rasplet pošto je Spartak izgubio meč odluke i ostao bez direktnog plasmana u Ligu šampiona.

Prošlosezonski šampion ušao je u zadnje kolo kao drugi na tabeli sa bodom više od moskovskog CSKA, ali je u poslednjoj utakmici na svom terenu izgubio od Dinama i tako dozvolio "Armejcima" da u fotofinišu dođu do direktnog plasmana u Ligu šampiona.

Spartaku je presudio Jevgeni Lucenko pogotkom iz penala u 35. minutu susreta. Spartak je imao dovoljno vremena za preokret ali nije uspeo da do njega dođe pa će na leto morati kroz ligašku stazu kvalifikacija da se izbori za plasman u Ligu šampiona.

Nikola Maksimović na terenu je proveo 68 minuta ali je potom ustupio svoje mesto u timu Fernandu, nakon što je trener Spartaka rešio da krene na sve ili ništa.

Banetov Zenit slavio je bez povređenog srpskog internacionalca sa 6:0 protiv drugoligaša iz Habarovska, dok je Grofov Arsenal u poslednjem kolu bio bolji od novog šampiona. Premijerligaš iz Tule slavio je sa 2:0 (1:0) protiv Lokomotive iz Moskve. Nikola Pejčinović utakmicu je gledao sa klupe za rezerve.

Lokomotiva iz Moskve osvojila je šampionsku titulu, iz lige su ispali Tosno i SKA Habarovsk, a u doigravanje za opstanak idu Amkar i Anži.

Direktan plasman u Ligu šampiona obezbedili su Lokomotiva i CSKA, Spartak će u treće kolo kvalifikacija kroz ligašku stazu, a Krasnodar i Zenit idu u kvalifikacije za Ligu Evrope.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke