PL - Šampionski duh Sitija, neka se spremi Murinjo! Totenhemova agonija i serija Liverpula (PREGLED)

Autor: Pavle Knežević
nedelja 03.12.2017.
19:28
Izvor: Sportske.net

Pregled 15. kola Premijer lige. Ko može da zaustavi Mančester siti? Odgovor možda dobijemo u narednom, u ovom kolu nismo.

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Mančester siti je nastavio da dominira terenima Engleske, videli smo jedan od boljih derbija poslednjih godina, mesta oko evropskih su se malo istumbala, dok je na dnu tabele zavladala gužva.

Siti je neočekivano teško pobedio Vest Hem i zadržao osam bodova prednosti na čelu tabele. Mančester junajted je u sjajnom meču pobedio Arsenal i zadržao korak, dok su "tobdžije" pale na peto mesto. Umesto njih je na četvrto izbio Liverpul. Stvari su se promenile i u zoni ispadanja, gde je sada Svonsi na poslednjem mestu sa devet bodova, dok Vest Hem i Kristal palas imaju po devet. Na sredini tabele je baš gusto, jer je razlika između 10. Evertona i 16. Hadersfilda samo tri boda.

Kolo je počelo očekivanom pobedom šampiona Čelsija nad Njukaslom. "Svrake" su povele, "plavci" izjednačili i preokrenuli sa dva gola Azara i jednim Morate za konačnih 3:1. Tim iz Londona je zadržao treće mesto i nastavio sa dobrim igrama. U Njukaslu opet nije bilo Aleksandra Mitrovića, ali se Benitez smilovao pa je konačno objasnio zašto reprezentativac Srbije ne igra.

Totenhem je nastavio agoniju. Nije to prejaka reč, jer se tim poslednjih sezona uvek borio za titulu, a sada je vezao i četvrti meč bez pobede, pošto je odigrao 1:1 sa Votfordom. "Pevci" su pre toga redovno pobeđivali "stršljene", ali sada su morali da jure vođstvo, a onda i da se brane sa 10 igrača nakon crvenog Sančezu. Moguće je da će ova kriza Totenhema potrajati.

Totenhem

Popodne se igrao i duel dva "davljenika", Vest Bromviča i Kristal palasa. Mreže su mirovale, ali se Palas ipak pomerio sa dna, pošto su Vest Hem i Svonsi izgubili. Treba reći da je ovo "orlovima" bio četvri uzastopni meč bez poraza i ako se nastavi ovakav rast koji se vidi od kad je došao Hodžson, opstanak ne bi trebalo da dolazi u pitanje.

Stouk je pobedio posle dva vezana poraza i sada ima šest bodova više od ekipa iz opasne zone. Njegova žrtva bio je Svonsi, rezultat je bio 2:1, a velška ekipa je pala na dno tabele. Rani gor Demaraija Greja bio dovoljan Lesteru da pobedi Barnli 1:0 i zadrži deveto mesto. Barnli je pre toga imao četiri pobede u pet mečeva, ali se dobra forma nije nastavila ni ovde. Na njegovu sreću, i dalje je zbog ostalih rezultata u konkurenciji za Evropu.

Everton je vratio Sema Alardajsa iz penzije i odmah je usledio trijumf, od 2:0 nad Hadersfildom. "Veliki Sem" je rekao da se nada da će stvari od sada samo ići na bolje, što "karamele" po kvalitetu i zaslužuju. Psihološki je za njih svakako pozitivno što je tim sada 10. i što se vratio u gornji deo tabele. Sa druge strane, "terijerima" je ovo bio četvrti uzastopni poraz i sada ima samo pet bodova više od opasne zone.

Liverpul je nastavio da pobeđuje, ovog puta je pukla "petarda", a "stradao" Brajton - 5:1. "Crveni" su preskočili Arsenal na četvrtom mestu i sada imaju tri boda manje od Čelsija. U finišu meča je ušao i Marko Grujić, koga je posle utakmice Klop nahvalio, ali i najavio mogućnost da će otići na pozajmicu. Brajton i Houv je u prvih 14 kola osvojio 17 bodova, ali samo dva u poslednje četiri utakmice, tako da je sada 12. na tabeli, sa istim brojem bodova kao Sautempton.

Subotnji dan završen je derbijem Arsenal-Mančester junajted, koji su "đavoli" dobili 3:1. Svi se slažu u oceni da je ovo jedan od najboljih mečeva u engleskom fudbalu poslednjih godina. Meč je sa pozitivne strane obeležio fenomenalni De Hea, a sa negativne zločinački start Pogbe, zbog koga je dobio direktan crveni karton. Posle svega, junajted je ostao drugi, iz gradskog rivala, dok je Arsenal pao na peto mesto, izgubivši posle tri pobede.

de hea

Nedeljni program počeo je derbijem južne obale Engleske, u kome su Bornmut i Sautempton odigrali 1:1. To je "svecima" bilo dovoljno da preskoče Brajton i popnu se na 11. mesto sa 17 bodova, dok je Bornmut 14. sa dva boda manje.

Kolo je zatvorio Mančester siti koji je još jednom do pobede došao golom u samom finišu utakmice. Vest Hem je neočekivano poveo pred kraj prvog dela igre golom Ogbone. Siti je izjednačio početkom drugog poluvremena, Otamendi je iskoristio asistenciju Žezusa, a potom je sedam minuta pre kraja, David Silva pobegao odbrani i centaršut De Brujnea smestio iza leđa danas odličnog golmana Adrijana.

Rezultati 15. kola:

Subota:

Čelsi - Njukasl 3:1
Brajton - Liverpul 1:5
Everton - Hadersfild 2:0
Lester - Barnli 1:0
Stouk - Svonsi 2:1
Votford - Totenhem 1:1
VBA - Kristal palas 0:0
Arsenal - Mančester junajted 1:3

Nedelja:

Bornmut - Sautempton 1:1
Mančester siti - Vest Hem 2:1

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MalaSkoljkica
Sunday, 03.12.2017
23:22

Luverpool po mom misljenju igra najlepsi fudbal u ligi. Vidi se Klipov uticaj u napadu odkad je dosao , steta sto odbrana nije bolja. Ako sledece godine uloze u dva dobra stopera, mogu da ih vidim kao sampione.

avatar
_mladen_
Monday, 04.12.2017
02:39

Kad se pogleda koliko ulazi, stvarno napad je vrhunski. Samo coveku da daju vremena, posto nema para preko noci da zameni ceo tim.

avatar
ADIS-M-UNTD
Monday, 04.12.2017
06:40

U engleskoj je tesko vidjeti bilo koga sampiomom iz prostog razloga sto ako liverpul ulozi u ta dva stopera drugi ce kupiti jos dodatne igrace i potrositi jos dodatnih 400 mil..samo ako im ode kutinjo nema od titule nista da kupe i 22 stopera jer on je majstor vidi si i sam i trenutno nema na trzistu takvog igraca. Poenta je da ce drugi klubovi iskrctati milione tako da ta dva stopera nece puno promjeniti jer ce biti i.odlazaka vrhunskih igraca. Ko vise ulozi taj je prvak siti je primjer.

avatar
Rikardo Roča
Sunday, 03.12.2017
22:38

Zanimljivo da NikkiCFc ostavlja identične komentare na b9dva. Samo tamo nema Niki vec CfC. Kopi, pejst trolovanje

avatar
NikkiCFC
Monday, 04.12.2017
00:39

Zanimljivo pratis Nikkija u stopu ;)

avatar
Pep Guardiola--Back
Sunday, 03.12.2017
21:42

Nema Pogbe,a i sa njim ne vjerujem da bi nas Murinjo iznenadio igranjem fudbala.Devetorica iza lopte,Lukaku oko centra.To ce vjerovatno biti Murinjova taktika za derbi.

avatar
jack wilshere
Sunday, 03.12.2017
21:42

Nemam nista pametno reci, pa cu samo reci da volim Arsenal. COYG!!!

avatar
Dodaaa-ktbffh
Monday, 04.12.2017
16:31

volis vjecne luzere,tacnije..

avatar
IZIO
Monday, 04.12.2017
20:52

da je ulozio arsenal u poslednju godinu dana iste pare kao man utd bio bi sada bar 2 svakako

avatar
jack wilshere
Monday, 04.12.2017
20:31

Sigurno ste vi Rusi kompetentni da to ocjenjujete.. Kad ode Roman, i vi cete navijati za Arsenal.. I posto tako svasta znas, trebao bi znati i da poslije znaka interpunkcije ide razmak.. pozzic..

avatar
NIKE
Sunday, 03.12.2017
21:03

Rezultati po meni očekivani. Mislim da će na kraju ova sadašnja prva četvorka i ostati ispred Arsenala i Tottenhama.

avatar
NikkiCFC
Sunday, 03.12.2017
21:00

Gvardiola uporedjuje ovih 13 pobeda sa nasim prosle godine. Ccc pa mi smo pobedjivali sve glat a on se izvukao bar 8 puta.

avatar
Plava Horda
Sunday, 03.12.2017
20:33

Jedva cekam da vidim bunkercinu JUnajteda, dajem im maximalno 27% poseda i tri suta u okvir gola.

avatar
FanUnited
Sunday, 03.12.2017
20:31