PL: Ranijeri slavi Mitra, Luka ispisao istoriju na "Old Trafordu", Siti i Liverpul po navici!

Autor: Nikola Miloradović
subota 24.11.2018.
17:54
Izvor: Sportske.net

Šest mečeva odigrano je u terminu od 16h u okviru 13. kola Premijer lige, ovo su rezultati.

Beta/Steven Paston/PA via AP
Beta/Steven Paston/PA via AP

Povezane vesti

Klaudio Ranijeri je nedavno preuzeo ekipu Fulama od Slaviše Jokanovića, a danas je upisao debi na klupi najstarijeg londonskog kluba.

Bolji debi nije mogao da poželi, Aleksandar Mitrović se za to postarao, "Kotidžeri" su slavili na svom stadionu protiv Sautemptona sa 3:2 (2:1).


Poveli su gosti u 18. minutu preko Armstronga, delovalo je da Ranijeri još uvek nije uspeo da razmrda poslednjeplasirani tim Premijer lige.

Ipak, u 33. minutu Mitrović poravnava rezultat i postiže svoj šesti gol u Premijer ligi ove sezone. Asistirao mu je Le Maršan. 

Samo 10 minuta kasnije, preokret, Fulam je poveo preko Širlea, mladom Sesenjonu se piše asistencija.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi nakon 10ak minuta igre u nastavku svojim drugim pogotkom na susretu Armstrong poravnao rezultata.

Ipak, Mitrović nije imao nameru da odlazi sa stadiona bez tri boda, igrao se 63. minut kada je na asistenciju Sesenjona postigao svoj drugi pogodak na utakmici, sedmi u PL ove sezone. Sjajno se srpski napadač snašao pred golom rivala.

Uspeo je Fulam da sačuva prednost do kraja, pobeda na Ranijerijevom debiju, može da bude zahvalan italijanski stručnjak sjajnom Aleksandru Mitroviću.

Salah

Liverpul se dugo mučio protiv Votforda, ali je na vreme probio odbranu "Stršljenova" te je upisao novi trijumf, 0:3 (0:0) na "Vikaridž roudu" za četu Jirgena Klopa.

Nismo videli puno prilika u prvih 45 minuta, da bi u nastavku najpre videli jednu sumnjivu situaciju u kaznenom prostoru Liverpula, Robertson je imao duel sa jednim fudbalerom Votforda, sudija Mos nije video kontakt.

A onda, u 67. minutu, nakon akcije po levoj strani i ubačene lopte Manea, Mohamed Salah matira Fostera za 1:0 u korist "Redsa".

Nekih 10ak minuta kasnije, slobodnjak za Liverpul, a maestralno ga izvodi Aleksander-Arnold i duplira prednost svoje ekipe.

U 82. minutu peh za goste, kapiten Džordan Henderson je zaradio drugi žuti karton, te su "Redsi" poslednjih 10ak minuta na terenu imali igrača manje.

Uspeli su ipak da sačuvaju prednost, čak su i uvećali prednost u finišu preko Firmina, za konačnih 0:3, te su nastavili niz nepobedivosti od starta sezone.

Pep Gvardiola

Još jedan tim koji ne zna za poraz od početka Premijer lige je aktuelni šampion Mančester siti, koji je rutinski savladao Vest Hem na "Olimpijskom stadionu" u Londonu sa 0:4 (0:3).

Svi golovi pali su u prvih 35 minuta utakmice, najpre je u 11. minutu Silva doneo prednost "Građanima", osam minuta kasnije Sterling duplira vođstvo Sitija, da bi u 34. minutu Sane praktično rešio pitanje pobednika u engleskoj prestonici.

Konačan rezultat je u sudijskoj nadoknadi svojim drugim golom postavio Liroj Sane, Siti je rutinski odradio "Čekićare" i ostao na čelu tabele.

Zoze Murinjo

Mančester junajted je kiksnuo na svom stadionu, Kristal Palas je osvojio prvi bod na "Old Trafordu" u novijoj istoriji Premijer lige, bilo je 0:0.

Zaha je pravio probleme odbrani "Đavola" u prvih 45 minuta, sa druge strane su pretili Marsijal i Lingard, ali golova nije bilo.

Pred kraj prvog dela Kujate postiže gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

U nastavku Junajted nije uspevao da stvori ozbiljnije prilike pred golom rivala, gosti su čak bili i nešto konkretniji, ali su mreže mirovale, veliki bod za Kristal Palas, prvi od 1989. godine na ovom stadionu.

U ostalim duelima, Everton je slavio kod kuće protiv Kardifa sa 1:0, gol odluke postigao je Gilfi Sigurdson u drugom poluvremenu, dok je Lester sa igračem manje uspeo da uzme bod Brajton na gostovanju (1:1), vodili su "Galebovi" golom Mareja, potom je Medison ostavio "Lisice" na cedilu, da bi konačan rezultat u 79. minutu postavio Džejmi Vardi.

Brajton - Lester 1:1
Everton - Kardif 1:0
Fulam - Sautempton 3:2
Mančester junajted - Kristal Palas 0:0
Votford - Liverpul 0:3
Vest Hem - Mančester siti 0:4


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

39 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko HM
Saturday, 24.11.2018
22:40

Murinjo poobara sve negativne rekorde. Eto, da ne bude posle kako je bio neuspešan. Nema normalnih u Junajtedu, Mrancicu, više nema.

avatar
Hannibal Lecter
Sunday, 25.11.2018
01:48

mancester treba da menja od visih funkcija nego sto je Murinjo...

avatar
_mladen_
Monday, 26.11.2018
04:15

Mozda nisu idealni, ali dali su dovoljno novca Murinju da izgradi tim. On se malo zaigrao, pa su mu svi krivi, osim njega.

avatar
kzs.mufc
Saturday, 24.11.2018
20:26

Lukakua poslati na pozajmicu u Dag&Red

avatar
RedDevil612989
Saturday, 24.11.2018
20:09

Mislim da u Junajtedu svi cekaju kraj sezone. Ovaj klub treba vratiti na fabricka podesavanja. Najuriti sve umisljene zvezde, prevazidjenog trenera i direktora koji samo gleda profit. Pa sam pokazatelj koliko je stanje lose u klubu govori to da ima desetak igraca kojima istice ugovor a oni ne mogu da ih ubede da produze ugovor. Tuga.

avatar
stfmcfc
Saturday, 24.11.2018
19:50
avatar
Karambol
Saturday, 24.11.2018
19:21

Siti mozda ima trenutno najbolju ekipu na svetu, za svakog igraca ima top zamena,hvali im jos samo mozda jos jedan top vezni igrac i imaju ekipu koja ce dominirati u narednih par godina..

avatar
Savoa
Sunday, 25.11.2018
01:26

Fali a ne hvali.

avatar
razzorNo1
Saturday, 24.11.2018
19:18

ja nmg da vjerujem da se svake sedmice pise ista stvar i sve kao sumnjivo u vezi Liverpula koji je proslo kolo dobio Fulam sa laganih 2-0 pisalo se kako je toj ekipi ponisten cist gol, a oni najbolji poznavaoci fubdala kazu da je bio cist ofsajd, danas ista stvar cuj sumnjiva situacija pred golom Liverpula, Robertson je isao na loptu sve cisto i ajmo dalje, samo ne znam sto se ne pise o tome da je protiv Arsenala Liverpulu oduzeta pobjeda odnosno ponisten cist gol, prosle sezone kad nismo jurili za titulom uzeto nam je najmanje 10-15 bodova...Zasto svi mrze veliki klub nije mi jasno al nebitno laganica 3-0 ...Salah Arnold i Bobi po jedan odlicno odigran mec bez greske, hendersonu onaj start nije trebao al svejedno nije bilo za zuti odnosno crveni karton...Alison opet tata i pokazuje da je broj 1 u PL, Dajk je kao uvijek fantastican, Robertson ubicaaaa ... samo zao mi trebalo je priznat onaj gol iz ofsajda koji je zabio wotford, ipak samo pola metra je onaj spanac bio u ofsajdu... sad nas ceka mersisajd sa evertonom tu idemo abd opet na pobjedu...moram jos reci da prije svega treba sacekat sta ce reci iz plavog tabora mada ako izgube ko i obicajno nestanu poput azara posle deset kola

avatar
mrancic
Sunday, 25.11.2018
08:31

Klop je preobratio Liverpul.Sve ostalo su priče.Ja jao navijač Junajteda radujem se povratku u vrh ovog tima.Jedini koji može odbraniri čast i rejting PL pred naletom arapskog novca.Inače bi Pep nastavio da ponižava klubove iz PL.

avatar
_mladen_
Monday, 26.11.2018
04:20

Znas kako, Liverpul nikada nije imao ovako jake temelje i zato nikad nije ni osvojio Premier ligu. Uvek imas jednu sezonu gde zaigraju, onda se sledece sve raspadne i ajmo iz pocetka. Ovo je vec jasan cilj i posle duzeg vremena igraci zele da dodju u Liverpul, ali ne oni osrednji koje su ranije preplacivali, jer su to bili ocajnicki potezi. Klop je promenio sve i to ne samo ovo sto vidimo na terenu, vec iza gde se ustavi najbitnije stvari desavaju.

avatar
razzorNo1
Sunday, 25.11.2018
23:53

uvijek u vrhu i uvijek blizu a tako daleko, jbg valjda je to sudbina al kako god nismo je osvojili 30 dina pa nek je ne osvojimo jos 30 nema veze mi smo navijaci jednog od dva najtrofejnija kluba kako sam vec rekao nase dominacije traju od postanka a njihove pocetkom 2004 te i tamo neke 2010...Svaki iskreni navijac je uz svoj voljeni klub i kad je najteze i kad se redaju porazi i silne godine bez lige sampiona i pobjede i poneki trofej dodje al se opet navija i vjeruje, a pocetkom sezone sam napisao da se engleski el klasiko igra samo kad se sastaju liverpul i junajted nikako siti il ruski celzi, pa i kad smo mi bili 10 ti na tabeli opet je taj derbi bio nekako poseban ...taj gvardiola treba da vlada 20 godina u pl pa ce onda bit blizu klubova koji se mrze oduvijek al iako se mrze od postanka opet imaju dosta slicnog kao naprimjer vjerne navijace, veliki broj trofeja kako u domacem prvenstvu tako i u evropskim takmicenjima, imaju tradiciju imaju tu crvenu boju, redsi i djavoli su uvijek bili dva najveca rivala i dva najveca kluba...nema dalje

avatar
mrancic
Saturday, 24.11.2018
19:07

Fergiju savet da ih više ne gleda zbog zdravlja.Vlasnici i dva idiota u vidu trenera i direktora firme zezaju se sa milionima navijača Junajteda.Da li u tom klubu ima normalnih?

avatar
L F C
Saturday, 24.11.2018
19:07

Potpuno dva razlicita poluvremena smo odigrali iako ni u drugom nismo briljirali. Ipak tamo negde od 60tog min smo poceli bolje da igramo i rezultat je odmah dosao. Salah pokazao koliko mu lezi votford, arnold jos jednom pokazao da ce biti izuzetan izvodjac slobodnjaka i firmino konacno dao gol. Odbrana dobra, osim one gluposti hendersona koju je uradio samo on zna zasto. Raduje me to sto i kad ne igramo bas dobro ostvarujemo pobede. Nova tri boda i dalje smo neporazeni. Bravo momci, idemo dalje.
Y N W A

avatar
_mladen_
Saturday, 24.11.2018
19:06

Nije sjajna igra i dalje, ali svakako resavaju ove utakmice, gde su imali problema. Prosle sezone da su dobili crveni, ceo tim bi panicio i ovi bi lagano izjednacili. Veceras se priveli utakmicu kraju tako sto su dali jos jedan gol, to je najveca jacina ovog tima.

avatar
Paklena pomorandza
Saturday, 24.11.2018
19:06

Kakac ocaj vodjenje ekipe,sama igra izmene i sta li vec ne.Do kada ce trpeti ovog demagoga na klupi meni nije jasno.Kupi povredjenog densog beka koji evo celu polusezonu ne moze da "pomirise" teren.Glumac Jang ponovo u ulozi beka.Kakav samobendisani egocentrik je ovaj Murinjo prosto nevjerovatno,uporno dva najuzasnija igraca Junajteda,Matic i Lukaku forsira u prvu postavu,sta hoce i kome hoce nesto da dokaze meni nije jasno!A onaj Lingart je svaku utakmicu posebno prica,pa Usain Bolt bi bio korisniji od ovog obicnog trakaca koji zajedno sa Smolinga,Jonsa igraju u Junajtedu.A covek frizura je posebna prica.Nema sta,Junajted je u ovom momentu midtejbl ekipa i to je to.

avatar
Dragan Red Devil
Saturday, 24.11.2018
19:06

Bravo Mitre. Junajted sramota,ocaj,tuga...nemam reci.

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 24.11.2018
19:01

Ovo je verovatno najravnodusniji tim koji sam ikad video... Apatija je slaba rec da se opise Junajted

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 24.11.2018
18:57

2 sanse na citavoj utakmici protiv Palasa. Uzas. Izgleda da je onaj period kad su dobijali u finisu bio samo sreca. Bravo za Mitra,nadam se da ce vratiti formu sa pocetka sezone.

avatar
mrancic
Saturday, 24.11.2018
21:20

Ma pričaš samo.Napad daje malo golova zbog štopera A i Rašford ne igra od početka inače on i ringišpil Sančez dali bi tri komada.Čim Murinjo kupi štopera eto nama pobede.

avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 25.11.2018
00:55

Ja ne kazem da je odbrana dobra al protiv Palasa je moralo bolje napred. Oni dodju u zavrsnu trecinu terena i ne znaju sta dalje.

avatar
Stretford END 1878
Saturday, 24.11.2018
18:57

Bruka! Nemamo lidera na terenu! Zadrzao posao trenera remijem protiv onih jadnika iz plavog Londona i samo na osnovu toga mi moramo da trpimo ovakve rezultate, od uprave sve krece, oni treba da smene Murinja i da se dobije svezina u igri, ovako vise ne ide.

avatar
Kralj Stiven
Saturday, 24.11.2018
18:56

Zadovoljan sam pobedom,ocekivao sam tesko gostovanje.Klop da se vrati na 4-3-3 jer ova 4-2-3-1 boli koliko je losa i ne stoji ekipi,imam osecaj da je Firmino zadnji vezni i eto cim je vratio odma gol.Hendersonu oduzeti traku i zahvaliti se na saradnji u januaru,tocilo najobicnije,moron kakvog nema.

avatar
Dimebag Darrell
Sunday, 25.11.2018
01:46

Bolje igrati sa igracem manje nego da on igra.

avatar
Axwell ciganin
Saturday, 24.11.2018
18:56

Nadam se da se posle suspenzije nece vracati u prvih 11. Redsi, Vasi komentari? Sta se desava sa Keitom?

avatar
äxwell
Saturday, 24.11.2018
19:26

Ne desava se nista, vraca se posle povrede i itekako ce biti potreban u narednom zgusnutom periodu. Generalno gledano jos mu treba vremena da se adaptira na PL.

avatar
_mladen_
Saturday, 24.11.2018
19:33

Nista, igrace verovatno u LS, nego je imao tesko putovanje sad na pauzi i nije hteo da ga ubacuje.

avatar
Marcos Alonso
Saturday, 24.11.2018
18:55

Sinoc govorim dobice Siti 0-4 obicno ovaj Vest Hem tako bude razbijen od svih samo od Celsija nikako :P Liverpul rutinski na kraju,to i mje falilo ranijih godina sada izgledaju zrelo. Sto se junajteda tice ima Zoze jos 21 bod do pauze,polako a sad da vidim sta ce Celsi uraditi iako startna postava sa Vilijanom ne obecava :D

avatar
razzorNo1
Saturday, 24.11.2018
20:53

i totenhem je ove sezone razbijen od strane sitija i liverpula , doduse sa po jednim golom razlike a bgm celzi ako ne primi 5 dobro ce proc

avatar
foreverblue
Saturday, 24.11.2018
18:55

A ljudi moji, dokle više ovako. Ukradu penal na 0-0, ishod meča potpuno promenjen od sudije. Onaj henderson ne samo što je panj, nego ni u glavi nije dobar, još jednom se pokazalo.

avatar
äxwell
Saturday, 24.11.2018
19:21

Gubis se nerealno! Za penal treba kontakt! Kontakt nije postojao=nije penal! Veoma jednostavno!

avatar
Dimebag Darrell
Saturday, 24.11.2018
19:26

Samo opusteno, nemoj se nervirati, ne bjezimo vam puno bodova za sada.