PL: Prvenac Aleksisa uz malo sreće, "Čekićari" potonuli, "Lisicama" baš ne ide bez Mareza

Autor: Nikola Miloradović
subota 03.02.2018.
17:55
Izvor: Sportske.net

U okviru 26. kola Premijer lige, od 16h odigrano je pet duela.

Beta/Martin Rickett/PA via AP
Beta/Martin Rickett/PA via AP

Povezane vesti

Mančester Junajted je nakon poraza od Totenhema u prošlom kolu, uspeo da savlada Hadersfild na svom stadionu, bilo je 2:0 (0:0) za izabranike Žozea Murinja.

Dominirali su "Đavoli" od starta, držali su konce igre u svojim rukama, ali u prvih 45 minuta nisu uspevali da probiju odbranu "Terijera".

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je novajlija Aleksisa Sančez, njegov udarac sa ivice kaznenog prostora je u 27. minutu ukrotio Lesl.

Slična slika i u nastavku, ali već nakon 10 minuta igre Mančester dolazi do gola. Mata je sa leve strane proigrao Lukakua, a ovaj je sa ivice peterca lepim udarcem matirao golmana gostiju za 1:0.

Nekih 15ak minuta kasnije, Hefele ruši Aleksisa Sančeza u svom kaznenom prostoru, sudija Etvel je pokazao na belu tačku, a odgovornost je preuzeo Čileanac. Nije uputio najbolji udarac, Lesl ga je pročitao, ali je imao sreće da mu se lopta odbije u noge nakon odbrane danskog čuvara mreže, taj poklon je iskoristio i postigao svoj prvi gol u dresu tima sa "Old Traforda".

Do kraja je Juanjted rutinski odradio posao, priveli su meč kraju i zasluženo slavili.

Vest Hem je u lošoj seriji, vezali su četiri meča bez trijumfa (tri u PL), sada su doživeli poraz na gostovanju Brajtonu, bilo je 3:1 (1:0) za domaćina.

Poveli su "Galebovi" već u osmom minutu, strelac je na asistenciju Grosa bio iskusni Glen Marej.

Uspeva Vest Hem do kraja prvog dela igre da poravna rezultat, nakon pola sata igre strelace je bio Čičarito, na asistenciju novajlije iz Intera Žoaa Marija.

Ipak, domaćin dolazi do novog gola u nastavku, strelac je bio Izkerdo u 59. minutu.

Konačan rezultat postavio je Paskal Gros u 75. minutu igre, na asistenciju Prepera.

Bornmut je nastavio sa dobrim igrama, nakon trijmfa protiv Arsenala i Čelsija i remija sa Vest Hemom, sada su na svom stadionu savladali Stouk, nakon preokreta, bilo je 2:1 (0:1) na "Vitalitiju".

Gosti su poveli već u petom minutu, strelac je bio Džerdan Šaćiri na asistenciju novajlije Endiaja.

To je bio i jedini gol u prvih 45 mminuta, a ekipu je u nastavku pokrenuo mladi Francuz Lis Muze, koji je zamenio Stanislasa u 60. minutu.

Najpre je King poravnao rezultat u 70. minutu, da bi devet minuta kasnije mladi Muze postigao gol za preokret rezultata.

Do kraja nije bilo promene rezultata, pokušao je Lambert da razigra "Grnčare" uvođenjem Dijufa i Berahina, ali ništa nije urodilo plodom.

Najinteresantniji meč viđen je u Birmingemu, gde je VBA ugosti Sautempton, bilo je 2:3 (1:2) na "Hotornsu".

Poveli su domaći fudbaleri već u četvrtom minutu, strelac je bio Egipćanin Hegazi.

Gosti dolaze do preokreta pred kraj prvog dela igre, najpre je Lemina poravnao, da bi u 43. minutu Stivens nastavio dobru seriji, postigao je gol na asistenciju Vard-Prausa za 1:2.

Nakon 10 minuta igre u nastavku, "Sveci" postižu i treći gol, strelac je ovoga puta bio sjajni Vard-Praus.

Rondon je vratio nadu "Vrećicama" u 72. minutu, drugu asistenciju je tom prilikom upisao Brant, ali se ispostavilo da je Venecuelanac postavio konačan rezultat.

Na "King Paueru" nije bilo pobednika, Lester je ugostio Svonsi, meč je okončan sa 1:1 (1:0).

Vardi je doneo prednost "Lisicama" u 17. minutu, na asistenciju Iheanača.

Ipak, nakon osam minuta igre u drugom poluvremenu, Fernandez je poravnao rezultat na asistenciju Ki Sung Jonga.

Do kraja nije bilo promene rezultata, obe ekipe mogu biti zadovoljne podelom bodova.

Treba napomenuti da u postavi Lester Sitija još jednom nije bilo Rijada Mareza, koji je ljut na upravu kluba što mu u januaru nije dozvolila da pojača redove Mančester Sitija. Alžircu preti drakonska kazna, videćemo da li će do kraja sezone uopšte i poneti dres Lestera.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Saturday, 03.02.2018
19:12

Junajted pobedio sa Sančezom koji se trudio,pokazao klasu ali sa mnogo loših dodavanja.Ali pokazaće svoj kvalitet.Šou totalna greška na beku.To prodati i kupiti brzog beka za ofanzivu sa leve strane.A onda,jedan za drugim,ulaze tri lelemuda i komotno sa puno letargije trčkaraju terenom (Pogba,Rašford,Marsijal).Bez imalo griže savesti za bruku koju su naneli timu u Londonu.Najveća greška Murinja što ih je pustio na teren.Bolje ubaciti klinca iz B tima da igra kao ovaj dečko Mek Tominej.Matić dobar ali ne za brzu igru i ofanzivu.Bolje Roho na levom beku a ubaciti još jednog štopera.Sad se vidi da nam je trebao Moura.Gol Lukakua pokazuje kako treba ga hraniti loptama.I opet jalova igra.Ne volim da priznam ali Mata postaje vođa tima.Šta je sa onima koji su se smejali zbog namere da se dovede Perišić.Šta je sa Blindom i Ererom?

avatar
Saturday, 03.02.2018
21:06

blind je tehnicar i decko nikad ne gubi lopte tek tako...ima dobar pas..i sasvim je solidan u odbrani...ima i skok, ali zbog dve greske greje klupu. da igra zadnjeg veznog sa maticem, msm da bi igra bila 2x lepsa, jer ima bolju preglednost od matica. danas losa utakmica, ali protivnik ocajan i onda pobeda iz nicega.

avatar
Stefoon
Saturday, 03.02.2018
19:08

Pohvalite Matica, covek je masina!

avatar
Stretford END 1878
Saturday, 03.02.2018
19:05

3 boda. Mucenje Sanceza ali neverovatna zelja za igrom i borbenost Cileanca, covek ceo mec igrao iza napadaca mozda dva puta bio na levoj strani(na kojoj je i postavljen) zato je neshvatljivo gusenje Marsijala. Bez njega smo slabiji. GGMU!

avatar
VANDAL_boys
Saturday, 03.02.2018
19:04

U prvom pp Junajted bez sanse, u drugom bolje je to izgledalo. Alexis energijom vukao danas Utd, Pogba opet zonglira, zabavlja se. De Gea se smrzao na golu, dohvatio loptu nije. Poz.

avatar
Red forever
Saturday, 03.02.2018
19:02

Kakav igrač Aleksis Sančez! Mala aždaja!

avatar
Firmino R.
Saturday, 03.02.2018
18:58

Alexis je zasluzan za oba gola Mancestera, lepo pojacanje.