PL - Poznati učesnici LŠ, ovo su mogući raspleti koji bi tek mogli da RASPLAČU Mančester Junajted!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 05.05.2019.
19:50
Izvor: Sportske.net

Ima još jedna gora stvar od šest mesta, Mančester Junajted je ostao bez Lige šampiona, ali bi šok tek mogao da usledi...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Posle šokantnog raspleta, Arsenal je ostao van trke za Ligu šampiona, mada postoji još šansa da se plasira kao pobednik LE, što bi značilo da će Englezi imati pet timova.

Ali, da li u nekom slučaju četvrti ostaje bez Lige šampiona, kako strahuju Totenhem ili Čels, koji imaju 70 odnosno 71 bod.

To će biti moguće ako oba tima koja osvoje evropske trofeje ne budu na osnovu plasmana iz lige prošla u evropsku elitu.

Ovo je nemoguće, pošto su svi polufinalisti Lige šampiona sigurni u plasman u nacionalnim šampionatima, Barsa je prvak, Totenhem je četvrti, Ajaks će biti prvi ili drugi, a Liverpul takođe šampion ili vicešampion.

Ovo drugo je moglo da se desi ako Totenhem  osvoji Ligu šampiona, a Arsenal EL, i "Pevci" završe van četvrtog mesta, recimo da Čelsi bude četvrti, ali Totenhem jedino može da ispusti sadašnju poziciju ako bi izgubio sa osam golova razlike sledeći meč, dakle, nije realno.

Drugim rečima, imaćemo sledeće.

Siti, Liverpul, Čelsi i Totenhem u Ligi šampiona, Arsenal takođe, ako osvoji LE, Junajted u LE kao i Arsenal. Međutim, ako Votford dobije Siti u finalu kupa, Junajted će morati da startuje 25. jula u kvalifikacijama što će im razoriti predsezonu. Tog dana bi trebalo u Šangaju da igraju protiv Totenhema prijateljski meč.

Naravno, u istoj situaciji bi bio Arsenal ako bude šesti i ne osvoji LE, u poslednjem kolu igraju protiv Barnslija, pobedom ostaju peti, Junajted čeka otpisani Kardif i ništa od njih ne zavisi.

Iz lige su ispali Kardif, Fulam i Hadersfild, pa mečevi poslednjeg kola nemaju značaj u borbi za opstanak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
peripatetik
Sunday, 05.05.2019
21:26

Na prethodnom komentaru sam dobio dosta minusa, sigurno sa razlogom, ali nije mi jasno sta ce se desiti ako Celsi osvoji LE? Kome ide to jedno mesto?

avatar
RealisticChelseaFan
Sunday, 05.05.2019
22:16

Sta bi moglo da se desi? Celsi je svakako obezbedio top 4 tako da je LS sigurna. A ako osvoji LE, onda u LS ide onaj tim koji izbori 4. mesto, Totenhem najverovatnije.

avatar
Z
Monday, 06.05.2019
00:11

Nikome. Jedino kada bi neko van prva 4 mesta "putem Evrope" obezbedio plasman u LS englezi bi imali 5 mesta.

avatar
Alex DeLarge
Sunday, 05.05.2019
20:35

LE je na neki nacin obesmisljena kao takmicenje zbog uvodjenja ovog pravila o prvaku i LS. Sad na neki nacin sluzi Englezima i Spancima kao rezervna varijanta da se dokopaju lige sampiona... Junajted je zavrsio kako je i poceo, stoje u mestu prakticno vec 5 godina. U zelji da se ostvari instant rezultat gube se dragocene godine u kojima je mogao biti postavljen sistem koji bi ih ucinio konkurentnim u dugom roku...Leto je presudno za Solskera, tu ce samom sebi odluciti karijeru (jer on vecu sansu nece nikad vise dobiti ako sad fula). Po mom misljenju, jedini ispravan put je teranje poluigraca i postepeno dovodjenje klase uz forsiranje KVALITETNIH klinaca (znaci ne da ih bude 7 u rotaciji od kojih niko na kraju ne postane igrac). Ima tu makar 5 ili 6 igraca koji prosto ne zasluzuju da igraju za Junajted, ni u rotaciji, i njima se treba zahvaliti. Pored njih oterati Pogbu koji je kancer za ekipu. Za pocetak dovesti krstenog desnog beka, ali desnog beka, ne levo-desnog/zadnjeg veznog i ostale izmisljotine o polivalentnim bogovima fudbala (jedan je bio Filip Lam). Pored njega dobro desno krilo i stopera. Ako treba, neka puknu 200 miliona na ta tri igraca, ali da prave razliku. Cilj da bude LS, a jasno im staviti do znanja da u narednih 5 sezona moraju biti sampioni ili ima da ih nema... Ne ovako jedan korak napred, dva nazad...