PL, poslednja bitka! Ko ostane bez LŠ, ne gubi samo novac, već mnogo više!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 20.05.2017.
10:02
Izvor: Sportske.net

Kada pogledate prihode engleskih klubova, najveća posledica izostajanja iz evropske elite gde godinama nisu ni blizu završnice nije novac. Evo šta bi mogao da izgubi jedan od tri kluba koji još nisu sigurni...

Epa/Tim Keeton
Epa/Tim Keeton

Povezane vesti

Dok se spremamo za poslednje kolo Premijer lige u nedelju, zanimljiva je računica šta bi izgubio klub koji se ne nađe u Ligi šampiona naredne sezone.

Naravno, ne radi se samo o novcu, već i o posledicama po klub, eventualne transfere, čak i sudbinu trenera.

Počnimo od Sitija koji je najbliži trećem mestu, trebalo bi da dobiju nemotivisani Votford u poslednjem kolu kako bi bili sigurni.

Prošle godine njihov prihod je bio oko 400 miliona funti, a samo neigranje u LŠ bi više od finansijskih imalo posledice po prelazni rok. Recimo da bi Pep Gvardiola koji bi i pored neuspeha ostao na klupi, imao zaista male šanse da privuče Lea Bonućija, prvu metu u odbrani, ali i Aleksisa Sančeza iz Arsenala.

Uz to, moguće je da bi prodao Aguera, bez Lige šampiona mogao bi da forsira Žesusa, što bi Argentinca u godini u kojoj sledi Mondijal možda nateralo da ode.

Britanski "Telegraf" piše da bi Liverpul imao veliki problem ako ne dobije sutra Boro i ne obezbedi kvlaifikacije za Ligu šampiona. Pre svega, morali bi da prodaju Kutinja koji bi izvesno otišao. Oni prihoduju 100 miliona funti manje od Sitija, ovo bi bio udarac za Klopa, koji je ionako imao teškoća da privuče vrhunske igrače.

I na kraju Arsenal, koji je i najdalje od Lige šampiona, potrebno je ne samo da pobede Everton, već i da rivali kiksnu. Bez Lige šampiona njihovi prihodi padaju ispod Livepulovih, a pitanje je koga bi Venger uspeo da privuče.

On je već izgleda izgubio bitke oko Lakazeta i Van Dajka, Sančez je na izlaznim vratima, a i Ektor Beljerin bi mogao da ode.

Vengerova pozicija?

On tvrdi da to nema veze, ali bi navijači još više bili protiv njega, mada i ako Arsenal izbori Ligu šampiona, njihov stav se neće promeniti.

Podsetimo, pred poslednje kolo Mančester Siti ima 75 bodova, Liverpul 73, Arsenal 72.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Sunday, 21.05.2017
01:56

Klop i ne zeli ozbiljna pojacanja, vec uvijek izmislja sebi transfere, nema veze sa LS. Pa pogledajte United, nema LS, nema problema, ako ces se otvoriti sa kesom. Nemoj glumiti sirotinju i doci ce igraci. Ali to ne garantuje uspjeh.

avatar
Saturday, 20.05.2017
12:36

samo da liverpul ne uđe u LŠ

avatar
jack wilshere
Saturday, 20.05.2017
12:00

A sta dobija onaj ko ne bude igrao LS? Uzmite Celsi ove godine... To je nekih 10 slobodnih utoraka k srijeda... Deset puta da se spremas za utakmicu PL citavu sedmicu... To mnogoo znaci... Vidjecemo.. Da se zavrsi i ovo kolo, pa da se razjasni situacija oko Vengera i Sanceza pa ce se znati da li ce to Arsenalu biti dobro ili ce potonuti jos dublje..

avatar
brekbaCh1
Saturday, 20.05.2017
13:44

Tacno, i mogu da se privuku igraci. Junajted je primer, samo treba da se iskesira dovoljno.

avatar
Gunarson
Saturday, 20.05.2017
11:15

Samo da Arsenal ne udje u LS, ostalo me ne zanima.

avatar
Арсенал
Saturday, 20.05.2017
10:32

Помози Боже...

avatar
Mangus
Saturday, 20.05.2017
10:26

Realno je da siti i liverpul izbore ls, iako bih licno voleo da vidim siti van lige sampiona ove sezone

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 20.05.2017
10:25

Arsenal 2-1 Liverpul 1-1 City X-1

avatar
VernesDelic8 LFC
Saturday, 20.05.2017
10:57