PL - Popodne u znaku Harija Kejna

Autor: Boban Filipović
subota 21.03.2015.
17:56
Izvor: Sportske.net

Het-trikom protiv Lestera, sjajni napadač Totenhema izbio na čelo liste strelaca Premijer lige. Arsenal zahvajujući Ospini odneo ceo plen iz Njukasla, Sautempton siguran protiv Barnlija, Pardjuov Palas se sladio na 'Britaniji', Gomis rastužio 'Vila Park'.

Beta/AP Photo/Owen Humphreys, PA Wire
Beta/AP Photo/Owen Humphreys, PA Wire

Povezane vesti

Najviše pažnje od svih utakmica odigranih u okviru 30. kola Premijer lige ovog subotnjeg popodneva privukao je duel između Njukasla i Arsenala na 'Sen Džejms Parku'.

'Tobdžije' su bile dosta bolji rival u prvom delu igre i do odlaska na domor stekli dva gola prednosti, Olivije Žiru je u razmaku od pet minuta dva puta tresao mrežu Tima Krula.

U drugom delu sasvim druga priča, 'Svrakama' se vratilo samopouzdanje nakon ranog gola Muse Sisoka koji ih je vratio u meč, Ajoze Perez je potom opasno pretio, ali gosti su preživeli taj uragan.

Njukasl je imao nekoliko dobrih šansi, ali Ospina odličnim intervencijama uspeva da sačuva prednost Arsenala, ostalo je 1:2 bodovi idu na 'Emirate'.

Heroj dana je Hari Kejn, napadač Totenhema je postigao het-trik protiv Lestera na 'Vajt Hart Lejnu', najzaslužniji je za tijumf 'Pevaca' nad 'Lisicama' i sada je vodeći strelac Premijer lige sa 19 golova.

Međutim, Poketinova četa nije lako došla do bodova, nakon dva rana gola Kejna, gosti se pred odlazak na odmor vraćaju u život zahvaljujući Vardiju, a na samom startu drugog poluvremena Morgan donosi poravnanje.

Ipak, Hari Kejn sa penala sredinom drugog dela igre vraća predost 'Sparsima', pobeda je potvrđena autogolom Šlupa pet minuta, do kraja Nadžent uspeva da samo da ublažiporaz Lestera za konačnih 4:3.

Britain Soccer Premier League

Sautempton je opravdao ulogu favorita protiv Barnilija, Kumanovi 'Sveci' su trijumfovali rezultatom 2:0 i tako stigli do 16. pobede u sezoni.

Šejn Long je postigao prvi gol na 'Sent Meri' stadionu u finišu prvog poluvremena, dileme oko pobednika su otklonjene nakon autogola Šakela u 59. minutu.

Dušan Tadić je bio starter i odigrao prvih 45. minuta, Filip Đuričić je presedeo utakmicu na klupi za rezerve.

Mame Diuf je doveo Stouk u vođstvo protiv Kristal Palasa na 'Brinatiji' posle 15 minuta igre, ali su gosti iz južnog Londona do odlaska na odmor napravili preokret i sačuvali vođstvo do kraja.

Marej je poravnao rezultat udarcem sa bele tačke u 41. minutu, a četiri-pet minuta kasnije Vilfrid Zaha trese mrežu Begovića i, ispostaviće se, donosi sva tri boda Pardjuovom timu.

Svonsi je odneo ceo plen sa 'Vila Parka', junak trijumfa 'Labudova' bio je Bafetimbi Gomis koji je postigao jedini gol na ovom meču u 87. minutu.

Britain Soccer Premier League

Golove sa popodnevnih utakmica pogledajte OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke