PL: "Petarda" Čelsija za drugo mesto, nezaustavljivi Salah, prvi poraz Big Sema, Portugalac probudio Svonsi!

Autor: Nikola Miloradović
subota 30.12.2017.
17:53
Izvor: Sportske.net

U okviru 21. kola Premijer lige, u terminu od 16h, odigrano je šest duela.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Čelsi je očekivano slavio na "Stamford Bridžu" protiv Stouk Sitija, na kraju je bilo čak 5:0 (3:0)

Poveli su "Plavci" već u četvrtom minutu, strelac je bio Antonio Ridiger na asistenciju Vilijana.

Samo pet minuta kasnije, Čelsi dolazi do novog gola, strelac je ovoga puta bio bivši vezista Junajteda i Lestera Deni Drinkvoter.

U 23. minutu potpuni debakl "Grnčara" potvrdio je Pedro, dok je Brazilac Vilijan nastavio svoju sjajnu formu, tako što je upisao drugu asistenciju na utakmici.

U nastavku, igrao se 73. minut, kada je Džef Kamerun skrivio jedanaesterac, a siguran izvođač bio je sjajni Vilijan.

Konačan rezutat postavio je Zapakosta u 88. minutu susreta.

Salah

Liverpul je ugostio Lester, stvari su loše počele po "Redse" ali je heroj "Enfilda" ponovo bio Mo Salah, na kraju 2:1 (0:1) za četu Jirgena Klopa.

Igrao se treći minut, pukla je odbrana Liverpula, Marez je proigrao usamljenog Vardija, koji sa par metara lako vara nemoćnog Karijusa, Lester je poveo na "Enfildu".

Usledila je inicijativa domaćina, Salah je imao sjajnu šansu, ali je iz izgledne pozicije loptu poslao pored gola.

Novu šansu imao je Salah sredinom prvog dela igre, probio je po desnoj strani i u situaciji jedan na jedan sa Šmajhelom ponovo bio neprecizan.

Prilike do kraja prvog dela igre imali su i Firmino i Kutinjo, ali je Danac ostao nesavladan.

A onda u nastavku, na scenu stupa sjajni Egipćanin.

Nezarživi Salah se fantastično snalazi u kaznenom prostoru "Lisica" i matira Šmajhela za 1:1, asistenciju je upisao Mane.

Nastavila se inicijativa Liverpula, Kutinjo je bio u dobroj prilici, ali je Šmajhel još jednom dobro intervenisao.

Igrao se 76. minut, kada je ponovo magični Salah stupio na scenu, primio je pas Milnera, okrenuo se i izbacio svog čuvara, a onda rutinski matirao golmana Lestera za preokreta, poveli su "Redsi" sa 2:1. Bio je to 23. gol Egipćanina ove sezone, 17. u Premijer ligi.

Lester je pokušavao da dođe do još jednog magičnog izjednačenja, kao pre par kola protiv Junajteda, ali je domaćin odoleo i upisao nova tri boda.

Votford je na "Vikaridžu" dočekao Svonsi, a gosti su uspeli da dođu do celog plena u poslednjim minutima. Na kraju 1:2 (1:0) za Velšane, posle velikog preokreta.

Poveli su domaći fudbaler preko Karilja, da bi rezultat izjednačio Džordan Aju u 86. minutu.

Kada se činilo da će taj rezultat ostati na snazi, bivši igrač PSV Lusijano Narsing vara Gomeša i donosi prekopotrebna tri boda za "Labudove" u borbi za opstanak.

Sjajan početak za Karlosa Karvahala, koji je upisao trijumf na svom prvom meču na klupi tima iz Velsa.

sem alardajs

Bornmut je ugostio Everton, a Sem Olardajs je doživeo prvi poraz na klupi "Karamela", četa Edija Haua slavila je sa 2:1 (1:0).

Povele su "Trešnjice" u 33. minutu, strelac je bio Frejzer na asistenciju Kinga.

U nastavku je Big Sem u igru uveo Runija i Nijasea, a to je odmah dalo rezultate.

Igrao se 54. minut kada je Nigerijac proigrao Gaja, a vezista "Karamela" loptu šalje u mrežu domaćina za 1:1.

Veliku radost domaćim navijačima doneo je Rajan Frejzer svojim drugim golom na meču, igrao se 89. minut kada je savladao Pikforda za 2:1.

Hadersfild je ugostio Barnli, na kraju nije bilo pobednika, ali ni golova, meč okončan sa najnepopularnijih 0:0.

Pobednika nije bilo ni na "Sent Džejms Parku", gde je Njukasl ugostio Brajton, ni na ovom meču nije bilo golova, duel ekipa koje su minule sezone izborile plasman u PL završen je sa 0:0.

Čelsi - Stouk 5:0
Liverpul - Lester 2:1
Hadersfild - Barnli 0:0
Votford - Svonsi 1:2
Njukasl - Brajton 0:0
Bornmut - Everton 2:1

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

52 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red Demon
Saturday, 30.12.2017
23:53

Salah ima sanse da da golova isto ko Suarez poslednje sezone a ni priblizno ista klasa. Firmino je najveci majstor, iz senke sve radi, bez njega bi bili junajted.

avatar
_mladen_
Sunday, 31.12.2017
00:45

Pazi Suarez je bio napadac i bolju zavrsnicu ima. Ovo sto radi Salah ne mora raditi igrac koji nije klasa. Pogledaj ti raznovrsnost golova koje on postize, nalazi nacine, bas kao sto je to radio Suarez. On danas da ima zavrsnicu kao Suarez mogao je da postigne 4 gola. Najveci adut Salaha je upravo to, lakoca sa kojom on dolazi do sansi za gol.

avatar
Naka TZ (CFC)
Saturday, 30.12.2017
20:50

Sjajna igra pogotovo fudbalera koji ne dobijaju toliko cesto sansi u prvom sastavu mislim prvenstveno na Rudigera,Drinkvotera,Williana,Pedra i Zapakostu.Celzi mora ovako vise da rotira i daje svima sansu i da jos nesto da napomenem bolji smo ofanzivno mnogo u formaciji 3-4-3 gdje nam pored napadaca igraju i 2 krilna igraca.Znam da Konte vise voli 3-5-2 ali za ovakav Celzi je bolje 3-4-3 ofanzivnije igramo i dajemo vise golova po mecu.Po meni dosta igraca Celzija sada dobro igra pravo je na slatkim mukama Konte.Drinkvoter se po meni mozda i bolje pokazao od Bakayoka na sredini,Willian ili Pedro moraju sa Azarom na krilo u 3-4-3 formaciji ,Rudiger odusevljava ali Kristensen ce sigurno imati prednost sa Kejhilom i Azpijem u odbrani.Samo ovako nastaviti i bit ce dobro #CFC#

avatar
OneSeasonWonder
Saturday, 30.12.2017
20:45

Rekao sam ja lepo,oterati Cana kriv lik za prvi gol.

avatar
xman
Saturday, 30.12.2017
22:16

Meni se cini da je Matip napravio gresku

avatar
OneSeasonWonder
Saturday, 30.12.2017
23:39

Kolko je kriv Can tolko i Matip

avatar
Chelsea one love
Saturday, 30.12.2017
20:00

Odlična pobeda za jačanje samopouzdanja! Drago mi je što je baš Drinkwater postigao prelep gol, jer od početka sam verovao da će biti dobro pojačanje za Chelsea, setite se da je bio u Lesteru par sa Kanteom na sredini. Pedro i Wilian raspoloženi za igru, samo neka tako nastave. C'mon Chelsea! :-)

avatar
Patrick Berger
Saturday, 30.12.2017
20:00

Veoma nervozna igra tokom cele utakmice! Kod gola je krivica Cana podjednaka, koliko I Matipa! Raduje pobeda I povratak nakon primljenog gola, ali me igra I forma Manea brine. Videlo se danas koliko bi mogao da doprinese, onaj pas petom je maestralan! Medjutim to je jedino sto je uradio na ovoj utakmici. Los prijem i nakon toga pas unazad, ni senka igraca is prosle godine. Nijedan dribling, prodor, pas u prazno, nema one lakoce s kojom je igrao prosle sezone. Oba gola su opravdano ponistena zbog ofsajda, samo me cudi mu Niko nije obratio paznju da he dvaput brzi of igraca Lestera I da nema potrebe da prerano ulazi u prostor! Ox malo, ali sigurno pocinje da igra, pokazace se dobro pojacanje. Mali Gomez igra sve bolje I bolje, kakav prijem samo I kakva tehnika, sve vise ucestvuje u napadu, bice opasan stoper! Kad se razigra I Lalana, bice slatke muke za Klopa! Srecna Nova svim Redsima, Deda Mraz vec doneo VVD, nadamo se ima jos poklona!

avatar
Dimebag Darrell
Saturday, 30.12.2017
19:55

Neko izgleda ne podnosi Liverpool, gdje se gos spomene Salah i Liverpoil minimalno dva minisa :)

avatar
Carina_11303
Saturday, 30.12.2017
19:22

5 golova, 5 razlicitih igraca. Vilijan napucava statistiku na ovakvim mecevima. A mozda je i Konteova krivica sto mu cesce ne daje sansu od starta, mozda bi pobedjivali i utakmice protiv bunkerasa.

avatar
MightyReds
Saturday, 30.12.2017
19:22

Po meni je Joe Gomez večeras doktorski odigrao. Ako ne dovede Klopp više nijednog stopera, sljedeće sezone tandem Gomez-Virgil. IN KLOPP I TRUST! YNWA!

avatar
Plava Horda
Saturday, 30.12.2017
19:18

Laganica, pokazujemo Barsi da ce protiv nas morati svim silama a ne kao u Primeri sa pola snage da dobija sa 3 0 u gostima.

avatar
Che Wolfasin
Saturday, 30.12.2017
19:28

Pregaziće Vas Barsa kao plitak potok.

avatar
A.Shevchenko 7
Saturday, 30.12.2017
22:21

Nikada nisu i sigurno nece ni sad derle

avatar
_mladen_
Saturday, 30.12.2017
19:38

Oprezno sa tim pricama, Barsa je Barsa. Celziju ce biti potrebno da bude na vrhuncu, ako zeli da ih prodje. Mada mislim, ako Celzi odigra kako zna, onda imaju realne sanse za prolazak.

avatar
Kajzer
Saturday, 30.12.2017
19:17

Odlicna igra. Rudiger teska leteca tvrdjava, kad se postavi onako na skok, maljem ga nebi pomerio. Drinkwater fantastican, odlicno brani zonu, ne komplikuje sa loptom u nogama i ima odlican pregled i pas, o sutu ne vredi ni trositi reci. Nebi meni Bakayoko prismrdeo terenu pre njega, ali eto, nekima ne valja jer nije dosao iz Bayerna ili Juvea, ne tetovira se, ne menja frizure, nema kul ime i manekensku facu, ne snima reklame za Gillette i Audi.

avatar
Saturday, 30.12.2017
19:13

Ovo je proslo super. Dobra pobeda, raspucani napadaci i odlicno. Azar odmorio za Arsenal, Kristensen isto, Fabregas isto. Tako da je to sve u svemu odradjeno planski i sa namerom.

avatar
Costa furce
Saturday, 30.12.2017
19:10

CHELSEA BACA PETARDE Drinkvoter odlican Pedro i Vili ubice jedino Batchu je trebalo umesto Morate od samog pocetka .GOO CHELSEA GOO BLUES CHAMPIONS

avatar
ZubA
Saturday, 30.12.2017
19:07

Au Salah pa sta im radis :D

avatar
NikkiCFC
Saturday, 30.12.2017
19:07

Ocekivao sam ubedljivu pobedu zbog problema sa povredama odbrane Stouka. Cetvrti clean sheet u nizu. Definitivno imamo najbolju odbranu u ligi a i sire. Raduju golovi Zapakoste, Ridigera i pre svega Drinkvotera. Morata sta sve promasuje neverujem level Lukaku je bio danas. Odmoreni Azar i Kristensen za Arsenal. Idemo sad jako u januaru da komotno zauzmemo drugo mesto i odemo u finale kupa i pojacamo se bar Sandrom i Zahom ako nista drugo.

avatar
äxwell
Saturday, 30.12.2017
19:40

Zaludjen kao i uobičajno..

avatar
Stabber
Saturday, 30.12.2017
20:24

Morata je i dalje panj za mene, kalav bre on Tores iz Liverpula itd, smesno mnogo. Nama treba Ikardi

avatar
LuckyStrike
Saturday, 30.12.2017
19:05

Salah je igracina... Covek brz tehnicar sut sve ima sto treba da ima dobar fudbaler

avatar
CZYNWA
Sunday, 31.12.2017
14:16

Jos da mu je desna noga barem u pola kao lijeva bio bi bolji od Ronalda.

avatar
Stefan Išizaki
Saturday, 30.12.2017
19:05

Posao 2017. godine je kupovina Salaha. Neverovatan je, baš kao Suarez u poslednjoj sezoni u Liverpulu. Kako ga se Čelsi onomad lako odrekao. Lepo je gledati Liverpul poslednjih nekoliko utakmica. Fin niz nepobedivosti.

avatar
Ceks_FC_Chelsea
Saturday, 30.12.2017
19:32

Murinjo ga se odrekao kao i puno njih drugih , kad se veruje treneru tako ti je to

avatar
Marcos Alonso
Saturday, 30.12.2017
19:39

Da ga se Celsi nije odrekao nikad ne bi bio na nivou na kom je sad,imao je tad sve osim zavrsnice ali sada je kompletan

avatar
L F C
Saturday, 30.12.2017
19:04

Lose smo poceli, a posle toga smo napadali I napadali. U prvom poluvremenu smo imali nekoliko dobrih sansi koje nismo iskoristili. Drugo poluvreme je pokazalo ko je ko na terenu. Salah Jos jednom pokazao da je klasa, covek igra ko od sale. Kod gola lestera, klasicna greska matipa ali na kraju je se sve dobro zavrsilo. Lepo je pobedom zavrsiti godinu, bravo momci.
Y N W A

avatar
Marcos Alonso
Saturday, 30.12.2017
19:03

Evo i realizacije konacno,to je Chelsea

avatar
äxwell
Saturday, 30.12.2017
19:03

Vjerovatno i najdraza pobjeda ove sezone..Muke vodimo kad prvi primimo gol al ovaj put je pokazan karakter da se preokrene i sacuva veoma vazna 3 boda..Mo Salah je doktor ove igre..

avatar
FanEngleskogfudbala
Saturday, 30.12.2017
19:03

Salah odlican,Liverpul je pravi klub za njega,nigde drugo ne bi mogao ovako da igra.Nadam se da i on to shvata.Celsi lagano,ona neprobojna odbrana Stouka vise ne postoji,posebno u gostima mislim da je vreme da uruce otkaz Hjuzu posto imaju tim koji ne bi smeo da se bori za opstanak.Konacno se i Svonsi probudio,ali sam ubedjen da ce ispasti,drago mi je zbog Bormuta !

avatar
_mladen_
Saturday, 30.12.2017
19:03

Salah dva laka promasaja, a onda lik daje dva maestralna gola. Stoperi Lestera, celu utakmicu ga drze sa obe ruke, ali im ni to nije bilo dovoljno. Covek je stvarno nezaustavljiv, jako bitna utakmica i dobro je sto je na ovaj nacin dobijena. Ajmo dalje, samo Klop da sto pre Van Dajka uklopi u ovaj tim.

avatar
Stevan Mikša
Saturday, 30.12.2017
19:01

Jedna stvar mora da se prizna. A to je da je skaut sluzba Celsija odlican posao radila. Salah, De Brujne i Lukaku (sadasnje udarne igle Liverpula, Sitija i Junajteda) su dovedeni sto bi se reklo na vremen u Celsi. Ali onda su previse dozvolili Murinju koji je pored takvih igraca dovodio Etoa u 33. ili 34. godini. Titula je osvojena, ali cena te titule se sada vidi.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Saturday, 30.12.2017
19:27

Zaista nevjerovatno...Zamislite celzi u napadu Lukaku/ili nebitno moze i morata,ali trojica iza da su Azar-De Brujne-Salah...Pa busili bi sve redom u PL

avatar
Kajzer
Saturday, 30.12.2017
19:31

Aj sto je doveo Etoa, nego sto je iste sezone pricao da je mator.

avatar
Kralj Stiven
Saturday, 30.12.2017
18:59

Covek se igra kakvo je izbacio stopere Lestera kod oba gola i plasirao majstorski,a i hvala mu sto je izbacio iz glave onu Vardijevu britansku facu iz paba koju vec 3 godine gledam svaku utakmicu protiv nas kako se kezi.

avatar
xman
Saturday, 30.12.2017
19:32

tacno tako, ovaj Lester i Vardi se protiv nas uvijek razigraju

avatar
CZYNWA
Sunday, 31.12.2017
14:24

Lester mi je postao posle Liverpula (i naravno nase filijale sa Sent Merija) najdrazi tim u PL, bas zbog Vardija, Mareza, Morgana i Drinkvotera (nikad necu prezaliti sto ga mi nismo doveli), ali kad igraju protiv nas mrzim ih vise od PSG-a. Prosto im lezimo, jer igramo takav fudbal.

avatar
Kralj Stiven
Saturday, 30.12.2017
22:53

Mnogo me nervira Vardi 7 komada u zadnjih 8 utakmica,a posle njega Marez i Okazaki.Lester i Palas bi ispratio u Cempionsip sa osmehom :D