PL - Nije moglo bolje, Ožegović postigao prvenac u pobedi nad Spartakom!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 21.10.2018.
17:33
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Arsenala iz Tule savladali su moskovski Spartak na "Otkritije Areni", a srpski internacionalac Ognjen Ožegović postigao je prvenac u dresu novog kluba.

arsenaltula.ru
arsenaltula.ru

Povezane vesti

U pretposlednjoj utakmici 11. kola ruske Premijer lige Spartak je ugostio ekipu Arsenala iz Tule, a oba tima imala su u startnim postavama po jednog srpskog fudbalera.

Na kraju je Marko Petković morao da pruži ruku Ognjenu Ožegoviću, pošto je Arsenal slavio sa 3:2 (1:2) i tako stigao do treće pobede u šampionatu.

Spartak je poveo golom Ze Luisa u 13. minutu susreta, a gosti su do šanse za izjednačenje stigli u 35. minutu nakon što je Kutepov oborio Ognjena Ožegovića u kaznenom prostoru.

Fudbaler koji nastupa za Arsenal kao pozajmljen igrač Partizana preuzeo je odgovornost ali nije iz penala uspeo da savlada golmana Spartaka. Srećom, lopta se odbila na nogu Ožegoviću koji je ovoga puta bio precizan. Na taj način Ožegović je postigao prvi gol u dresu Arsenala i doneo gostima izjednačenje u Moskvi.



Pet minuta nakon postignutog gola Ožegović je zaradio žuti karton, a domaćin je u trećem minutu nadoknade prvog dela igre ponovo poveo preko Ze Luisa.

Potpuni preokret dogodio se u nastavku susreta. Samo tri minuta igre bilo je potrebno Arsenalu da dođe do novog izjednačenja preko Danila Lesovoja, da bi u 65. minutu Mirzov pogodio za 2:3 nakon asistencije Crnogorca Luke Đorđevića.

Arsenal je tako zabeležio prvu pobedu u ruskoj Premijer ligi nakon više od mesec dana.

Marko Petković proveo je na terenu svih 90 minuta, dok je Ognjen Ožegović napustio igru dvadesetak minuta pre kraja.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke