PL - Najstariji strelac u ligi presudio Arsenalu!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 07.04.2019.
16:57
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Arsenala doživeli su poraz u 33. kolu Premijer lige.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Sve bolji Everton dočekao je na svom "Gudison parku" ekipu Arsenala, domaćin je slavio sa minimalnih 1:0 (1:0).

Igrao se 10. minut kada su "Karamele" stigle do prednosti, smušena reakcija odbrane Arsenala, pred golom gostiju najbolje se snašao iskusni Fil Džagelka, koji tako postiže prvi gol u sezoni.

Tako je Džagelka postao najstariji strelac u Premijer ligi ove sezone sa 36 godina starosti.

Loše su igrali gosti iz Severnog Londona, Everton je bio daleko bolji rival, Bernard je pravio velike probleme Mejtland-Najlsu po levoj strani, ali do kraja prvog dela nije bilo izglednijih prilika.

Slična situacija i u nastavku, Everton je delovao daleko bolje na terenu, Arsenal je retko i jalovo napadao, najbolju šansu imao je Mhitarjan, kada je sa ivice kaznenog prostora tukao tik pored stative.

Dobru priliku je u 72. minutu na drugoj strani imao Sigurdson, da duplira prednost Evertona, ali je šutirao pravo u Lena.

Samo dva minuta kasnije nova šansa za domaći sastav, Ričarlison je šutirao iz dobre pozicije u kaznenom prostoru rivala, ali je to traljavo izveo, lopta je otišla pored gola.

Nastavile su da se ređaju prilike pred golom gostiju, u 81. minutu Bernard snažno šutira iz kaznenog prostora Arsenala, ali se Leno dobro postavio i sačuvao mrežu.

Arsenal nije uspevao da pripreti do kraja, Everton je zadržao minimalnu prednosti i zasluženo slavio.

Četa Marka Silve je još jednom potvrdila da se nalazi u dobroj formi, zadali su veliki udarac Arsenalu u borbi za mesta koja vode u Ligu šampiona.

"Tobdžije" ostaju na četvrtom mestu sa 63 boda, Everton je deveti sa 46 bodova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

32 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The Red Army
Monday, 08.04.2019
00:41

Arsenal je na 15 utakmica u gostima ove sezone od maksimalnih 45 bodova osvojio 19, i na svih 15 utakmica primili gol ili vise. Bas lose, guneri frkica a, nece biti bas tako lako 😁

avatar
Sunday, 07.04.2019
19:04

biće borbe za 4 mesto 4 ekipe

avatar
Marcos Alonso
Sunday, 07.04.2019
18:41

Arsenal kuci i Arsenal u gostima kao da ne igra ista ekipa,cudno

avatar
Fan Celsija
Sunday, 07.04.2019
17:45

Razbio ih Everton u svim segmentima igre, ne razumijem kakva je ovo razlika u igri Arsenala kod kuće i u gostima. Mislim da, ako Emeri ne promijeni pristup igre u gostima, čeka ih slična sudbina protiv Vulfsa, možda i Votforda.

avatar
Arsenal²⁰⁰⁴
Sunday, 07.04.2019
17:28

A primetio sam da sportske.net mnogo brze objavljuju komentare kad izgubimo, nego kad dobijemo pa čak i kad su u pitanju najveći derbiji u Engleskoj.

avatar
Catalá
Sunday, 07.04.2019
17:21

Smešno i žalosno u isti mah.Kad se setim Arsenala u Vengerovo vreme(nije bilo tako davno),na sred Gudisona poigravali sa Evertonom,obično bi im ubacili 5-6 komada.
A sad doveli klovna na klupu Arsenala,koji je od elitnog napravio osrednji tim,tipa Fulam,Stouk,Sanderlend...

avatar
Непобедиви
Sunday, 07.04.2019
19:10

Obozavam Vengera, ali i on je znao da izgubio od Evertona 3:0 na Gudisonu. I da vodi na poluvremenu, pa da neko okrene. Ni meni se za sad ne svidja kako sve ovo izgleda, ali daleko od toga da je Emeri klovn.

avatar
NikkiCFC
Monday, 08.04.2019
17:21

Sta pricas ti? Arsenal ove sezone deluje mnogo bolje nego u poslednjih nekoliko godina... Pa Venger nije bio top4 dugo a Emeri sad komotno.

avatar
Arsenal²⁰⁰⁴
Sunday, 07.04.2019
17:14

Ovo je izgledalo toliko bolno da je to neverovatno. Zaista haotično su se kretali. Ovaj Mikitarijan kao da nije jeo 5 dana, ovi ga lagano dobili u svakom duelu. Xhaka mnogo znaci Arsenalu, mozda ima neke greske u odbrani, ali on spaja napad Arsenala sa sredinom i tu je znacajan. Elneni i Mustafi na prodaju sad na leto. Mora da se dovede klasicno prodorno brzo krilo, taj jedan veznjak koji spaja napad sa ostatkom tima i dobar desni bek, jer se vidi da ovaj AMN nije jos dorastao za startera i stopera dovesti naravno. Leno fantastican, da nije njega bilo u nekim situacijama... Ocajna igra sve u svemu. Obamejang će doći do izražaja tek onda kad igra cela ekipa, a da on uzme loptu i uradi nešto sam,to nikad nećemo dočekati. Lakazet se klasično trudi, ali nije imao podršku i šta ćeš mu. Sve u svemu ovo je bilo bolno za gledati, Everton nas pojeo. Ako se ne plasiramo u LŠ neće biti izgovora nikakvog. Ovi mečevi na strani protiv timova izvan top6 se moraju dobijati koliko god bili nezgodni, ako želiš nešto više. Emeri zna šta radi, ali krilo, box-to-box vezni, stoper i jedan bek moraju se dovesti. Nadam se da cemo se brzo oporaviti i idemo jako na Napoli. COYG!

avatar
kzs.mufc
Sunday, 07.04.2019
17:13

Sve 4 ekipe mogu da puknu od bilo koga.neizvesno do kraja

avatar
Dexter10
Sunday, 07.04.2019
17:07

Stari dobar Arsenal...Kad je vazno oni gube...Samo oni mogu da uspeju da naprave Barselonu od ovako loseg Evertona...Sta je onaj Mejtlan Najls igrao to je strahota...Sredinu drze Elneni i Genduzi, tuzno za klub kakav je Arsenal, nasta su spali...Najgore od svega sto trebaju gostovati Lesteru, Vatfordu i Vulverhemptonu...od tih 3 utakmica 2 ce kiksnuti jer su nesposobni na gostovanjima...Ako ne prodju Napoli ovo cuvanje igraca je samo uzalud i prokockace sansu za ligu sampiona...

avatar
NikkiCFC
Monday, 08.04.2019
17:23

Ne potcenjuj Everton... Poslednja tri meca na Gudisonu Liverpul, Celsi, Arsenal nisu primili gol.

avatar
Sunday, 07.04.2019
17:06

Mocni Arsenal bice to krvava borba sa Junajtedom na celu sa mocnim Solserom za peto mesto bice to derbi sezone,ko ce zauzeti peto mesto...

avatar
Kico14
Sunday, 07.04.2019
17:33

Rece navijac svemoguceg i raspalog Celzija. Ne avetaj leba ti.

avatar
Sunday, 07.04.2019
19:12

Sine mi smo institucija za boraniju zvanu Arsenal....

avatar
Devil born 1878
Sunday, 07.04.2019
18:04

A 4 ce biti celzi? Hahahahahahah

avatar
Igors Stepanovs
Sunday, 07.04.2019
17:04

Totalno anemicni danas.Cak se jedan Ivobi vise trudio od nekih.Da nije bilo Lena moglo je biti i gore.Pretukli nas bukvalno na terenu.Sredina nije postojala.Mejtland-Najls odigrao katastrofalan mec.Mora bolje ili ce Napoli da nas pocisti...

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Sunday, 07.04.2019
17:02

Kao sto sam napisao nakon Arsenalove pobede nad Njukaslom da su poprilicno losi u gostima i da im nije top4 tako siguran kako se predstavlja, jedino se Nepobedivi slozio samnom. Ostali Arsenalovi navijaci su naravno udarali po minusima i apsolutno je Nepobedivi bio u pravu kad mi je rekao da su minusi pokazatelj da se ne razumeju u fudbal. E pa gospodo ako se vec ne razumete u fudbal pa lepo su vam ljudi okacili tabelu u kojoj mozete pogledati samo gostovanja i tu cete videti Arsenalov skor u gostima koji glasi 5/4/6, odnosno dobiju tek svako trece, ne trebate zaista biti strucnjaci da sami zakljucite neke stvari. Nije ni toliki problem sto su izgubili ovo gostovanje vec nacin, pa oni u prvom poluvremenu nisu uputili sut u okvir, zavrsili mec sa dva.

avatar
Arsenal²⁰⁰⁴
Sunday, 07.04.2019
17:25

Apsolutno sam se i ja slozio prosli put s tobom, samo eto nisam pustio komentar jer me mrzelo. Mi haotično igramo u gostima i nekako mislim da je to do mentaliteta. Oni dobiju kući Junajted Totenham i čelsi a posle ove u gostima puste da ih drobi ko kako stigne. Način na koji smo igrali boli više od izgubljena tri boda jer vrlo verovatno cemo ih prosuti jos ako se nesto ne promeni, a nadam se da hoce. Sledeca dva gostovanja Arsenala Watfordu i Wolvsima su kljucna za plasman u LŠ, i to ne samo za nas nego i vas koji nam dišete za vratom i Junajted i Totenham jer smo svi tu negde oko te dve pozicije a četiri ekipe se nadmeću. Biće zanimljivo, a i od mene imaš plus. COYG!

avatar
Непобедиви
Sunday, 07.04.2019
19:06

Za 90% navijaca na portalu moze da se kaze da skacu na sav glas kada njihov tim pobedi, ali da su manji od makovog zrna kada njihov tim izgubi. A da ne razumeju igru, ne razumeju. I to poprilicno. Nego, kad je vec tako, bolje da isprate iskusnije i nauce nesto, nego da se prave prepametni.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Sunday, 07.04.2019
18:18

Ne znam koliko si dugo na sajtu posto sam te evo tek sad zapazio ali nije ovde u pitanju ni plus ni minus, vec to sto su vecina navijaca Arsenala agresivci i svaku kritiku cak i dobronamernu docekuju na noz, a ne pokazuju nikakvo znanje kojim bi podrzali takvo ponasanje. Sada je Arsenal izgubio i manji su od makovog zrna ali u pobedi ces videti o cemu pricam kao i u porazima rivalskih klubova.

avatar
StefanK
Sunday, 07.04.2019
17:02

Kakva tuga od utakmice...CIm sam video ko nam igra u veznom redu videlo se da mi ovde nismo dosli po 3 boda...Uopste mi se ne svidja ovo kako mi igramo u gostima, odnosno kako Emeri postavlja utakmice u gostima u odnosu na one koje igramo kuci...Kad igramo kuci mi odmah krecemo sa presingom i napadima, a u gostima pustimo domaci tim da se razigra pa mi posle ako uspemo da uradimo nesto, uspeli smo..Ni je nesto ne volim Dzaku ali mi boljeg nemamo, a tek Belerin koliko fali majko mila, pa mi desnu stranu nemamo bez njega, ona njegova utrcavanja i istrcavanja kontri bas fale...Nista mi jos nismo ovde obezbedili, a ako ovako nastavimo da igramo u gostima bojim se da mi necemo uspeti da updnemo u top 4...

avatar
jack wilshere
Sunday, 07.04.2019
17:02

Eto, odigraju jednu utakmicu na nivou Barselone, sljedecu na nivou Cesterfilda.. Nikad necemo nista postici.. Bicemo mozda cetvrti, ali ako ovako nastavimo, i godinama unaprijed osvajanje Fa Kupa ce biti vrhunac..

avatar
Don Carlo
Sunday, 07.04.2019
17:30

I prethodnih godina je fa kup bio vrhunac

avatar
NikkiCFC
Monday, 08.04.2019
17:27

Tipicno... Napises cinjenicu i dobijes sve minuse... Bas bih voleo da mi neko ko ti je udario minuse kaze sta je veci uspeh Arsenala u poslednjih 10-15 godina od osvajanja FA CUP-a?

avatar
Непобедиви
Sunday, 07.04.2019
17:00

Jedna od onih utakmica kada se Arsenal ne pojavi na terenu. Mnogo losih igraca. Mejtland-Najls posebno. Ozil je, u nedostatku boljih prideva, mlak. Njegov najbolji potez je bilo ono bacanje jakne. Nastavljaju se kosmarna gostovanja.

avatar
Don Carlo
Sunday, 07.04.2019
16:59

bili i ostali tranja od ekipe. Kad pocnu ovi zagrizenici za PL sa pricom velika šestorka, a ovaj Arsenal mrtav eo vec decenijama, nidje nista. Kanta od ekipe

avatar
Devil born 1878
Sunday, 07.04.2019
18:05

Kad je to napoli osvojio italijansku ligu? 😂

avatar
Don Carlo
Sunday, 07.04.2019
19:09

kakve veze ima napoli ? poredis napoli i Arsenal. Po cemu Arsenal spada u veliku sestorku a recimo ne spada Everton. Kad su poslednji put Arsenal i Liverpul osvojili prvenstvto pa spadaju u kandidate za titulu. Smijesno