PL: Najgrublji timovi i pojedinci - Srbin visoko kotiran!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.12.2014.
00:00
Izvor: Sportske.net

Pedantni statističari nisu propustili da nakon 13 takmičarskih kola u Premijer ligi naprave listu klubova po grubosti. Šta mislite, ko u svom timu ima najviše grubijana, simulanata i fudbalera prgave naravi?

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Premda nam se čini da sezona je sezona u Premijer ligi počela tek nedavno Englezi su već dogurali do trećine šampionata.

Posle 130 odigranih utakmica statističari su predočili tabelu koja se tiče discipline pojedinaca i klubova u Premijer ligi a došlo se, priznaćete i sami, do interesantnih podataka.

Čelsi je nekada slovio za klub uz čije ime ide pridev grubo ali su "Plavci" predali štafetu gradskom rivalu sa kojim će ukrstiti koplja u 14. kolu.

Tim koji je tokom jeseni dva puta igrao protiv našeg Partizana najgrublji je u Premijer ligi. Totenhem je posle 13 odigranih utakmica u engleskom šampionatu "napabirčio" 265 negativnih poena što ga stavlja na vrh tabele najnedisciplinovanijih ekipa.

 Faul  1 poen
 Žuti Karton
 3 poena
 Crveni Karton
 6 poena


Statistika kaže da su "Pevci" na 13 utakmica u Premijer ligi skrivili 166 prekršaja, dobili 27 javnih opomena i 3 isključenja. Drugi na ovoj neslavnoj listi nalaze se fudbaleri Kristal Palasa, za njima slede izabranici Luja Van Gala.

Među najdisciplinovanije ekipe u Premijer ligi spadaju Kvins Park Rendžers, Everton i Sautempton našeg Dušana Tadića.

Tabela

Kada se pogleda tabela individualnih "učinaka" najnedisciplinovanijih fudbalera Premijer lige situacija je sledeća.

Prvotimac Kristal Palasa Mile Jedinak ima 46 poena, dok se dobricom može nazvati Leroj Fer iz Kvins Park Rendžersa koji je sakupio svega 22 poena.

Dodajmo i to da je mesto na listi najprgavijih igrača u Premijer ligi našao i srpski reprezentativac Nemanja Matić koji je sakupio 32 negativna poena, dovoljno za mesto u grupi prilično grubih fudbalera.

Tabela

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PakyCFC
Wednesday, 03.12.2014
01:13

Tačni je za Matića, dosta faula pravi, ali to se traži od njega. S obzirom koliki je, nekad napravi faul samo svojim gradjenjem.