PL - Menage a trois, Liverpul, Siti i "Pevci", ko će šta kupiti, kakav je raspored i ko će biti favorit za titulu krajem januara?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 25.12.2018.
17:21
Izvor: Sportske.net

Sada imamo trku tri tima, neke stvari bi mogle da budu poznate tokom januara...

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Trka za titulu u Engleskoj je dobila i trećeg kandidata, Totenhem je zgazio Everton sa 6:2, u kombinaciji sa šokantnim porazom Sitija od Palasa, sada su se stvari promenile. Liverpul ima četiri boda prednosti nad "Građanima", šest nad Totenhemom, sledi po mnogima odlučujući mesec, a evo kako stoje stvari, na kraju januara bi čak pobednik trke za titulu mogao da se nasluti.

Da krenemo od Liverpula.

Vode, nisu izgubili nijedan meč, ali zavisiće mnogo od naredna tri meča. Naime, pošto sutra dočekuju Njukasl, sledi meč na domaćem terenu protiv Arsenala i gostovanje Sitiju.

Ako to prežive, puta ka titulu biće otvoren, Brajton u gostima, pa Palas i Lester kod kuće do kraja januara. Samo sedam golova su primili, igraju zaista sjajno u odbrani, a mnogi se pitaju hoće li Klop reagovati u januaru sada kada ima opipljivu šansu za titulu.

On smatra da treba iskoristiti šansu, priča se o dovođenju jednog igrača u veznom redu, ali Klop smatra da bi to morao da bude fudbaler svetske klase, kako bi opravdao ulaganja. Jasno, Asensio ili Isko, ali za sada nema nagoveštaja da će uspeti u tome.

Siti je u lošoj seriji, ali se oni nadaju da će Liverpul pasti u formi. To znači da bi serijom pobeda mogli da preuzmu prvo mesto, mada gostuju sutra Lesteru, pa Sautemptonu pred novogodišnjeg klasika, 3. januara protiv Liverpula.

Do kraja pevog meseca godine, čekaju Vulvse i imaju još dva gostovanja, Hadersfild i Njukasl. Napadački oni su nadmoćni u ligi, ali problem je što to uvek nije dovoljno i što nema zamene za Mendija, Delf to nije, a Francuz će se vratiti u februaru. Hoće li Gvardiola dovesti pleja? Teško, sve mete nisu za zimski rok, postoje mišljenja da to što mu je Sari oteo ispred nosa Žorginja može da bude ključ za gubitak titule.

Totenhem ima šansu, imaju i solidan raspored, pet od sedam sledećih mečeva igraju kod kuće, Bornmaut i Vulvsi pre nove godine, gostovanje Kardifu, dolazi izm Junajted, idu Fulamu i januaru završavaju tako što će ugostiti Votford. Rivali igraju između sebe 3. januara, to je šansa da dodatno smanje razliku.

Problem "Pevaca" je dubina tima, oni nemaju zamenu za Kejna, da bi se borili za titulu potrebno je više igrača, mada je njihov pritisak najmanji. Ne treba očekivati u januaru neka velika pojačanja, osim ako stvari krenu loše po Siti i Liverpul, onda bi Danijel Levi mogao da uloži novac i napadne titulu. Ali koga dovesti na zimu, kada je ponuda manja i sve skuplje.

Totenhem će čekati šansu iz prikrajka, a ako se primakne na par bodova vodećim timovima, čekaju ih značajne odluke kada je transfer pijaca u pitanju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP-chechk
Wednesday, 26.12.2018
01:55

Totenhem nece dovoditi nista zvucno, mozda neki igrac tu i tamo, ali ne neka bomba, mozda za njega necemo ni cuti. Liverpool ne verujem da ce dovoditi isto nesto prejako i preterano, jer je njihov tim jak do ove sezone obrana je bila problem, ove je najbolja u ligi, napad je odlican vec godinama, jos ce sada igraci ostajati, tako da nije da je neophodno traziti zamene, sto se Gvardiole tice, mozda neki defanzivac, recimo bek od kusura za 50+ milioncica. KO? Nemam pojma. Kvaliteta na trzistu u januaru ove zime bas nema, mozda neko iznenadjenje, Mata, ili tako nesto, ali to nisu realne opcije za ove klubove. Tek na leto ocekujem ludnicu, Isko i Asensio se forsiraju nesto na ovom portalu, ali nesto mi deluje nerealno da odu u januaru.

avatar
Savoa
Tuesday, 25.12.2018
23:36
avatar
Red blood
Tuesday, 25.12.2018
21:09

Od svega ovoga nekoliko stvari je jasno.Niko nece biti nadomak titule na kraju januara.Levi nece dovoditi skupoceno pojacanje.I jos jedna stvar je gotovo izvesna.Totenhem nece biti sampion.

avatar
äxwell
Tuesday, 25.12.2018
19:09

Lvpu ostalo jos to gostovanje protiv Sitija, pa tek onda tamo u martu protiv Utd-a sto se tice teskih utakmica i do kraja sezone nema vise teskih gostovanja..Sve utakmice protiv top6 timova se igraju na Enfildu..Takodje posle Sitija imaju stvarno lijep niz utakmica koje mogu uzeti, tako da je imperativ da se sa Etihada ode neporazen..Bod je kao pobjeda tamo!

avatar
_Goran_
Tuesday, 25.12.2018
18:32

Da ne ulazim u to da li bi Real pustio Asensia i Iska, a verovatno ne bi, cinjenica je da oni svakako nece doci u Liverpul jer ih Klop i ne trazi. Druge mete su u opticaju (Pulisic, Insinje, Fekir) .