PL: Liverpul pokazao šampionski mentalitet, Solskjerova sedma u nizu!

Autor: Nikola Miloradović
subota 19.01.2019.
18:00
Izvor: Sportske.net

U okviru 23. kola Premijer lige pobede su upisali Liverpul, Mančester junajted, Njukasl, Sautempton i Bornmut, Votford podelio bodove sa Barnlijem.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Sjajan meč na "Enfildu", Palas je još jednom pokazao da sjajno igra protiv izrazitih favorita, ali je Liverpul uspeo da slavi i zadrži se na vrhu, bilo je 4:3 (0:1) za četu Jirgena Klopa.

Dominirali su "Redsi" u prvom poluvremenu, već u osmom minutu su imali dobru šansu, ali je iskusni Speroni sačuvao mrežu, nakon pokušaja Matipa.

Igrao se 34. minut kada je "Enfild" utihnuo, Zaha pronalazi Taunsenda, a ovaj postiže gol za vođstvo Palasa od 1:0.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi Liverpul za manje od 10 minuta igre u nastavku okrenuo rezultat.

Najpre je Mohamed Salah poravnao u 48. minutu, da bi pet minuta kasnije Bobi Firmino uz malo sreće doneo prednost domaćoj ekipi. 

Ipak, nisu se gosti iz Londona predavali, kratka incijativa Palasa, koju golom nakon kornera Milivojevića kruniše Tomkins.

Sjajan meč, 2:2 je bilo u tom trenutku, ali ne zadugo, 10 minuta nakon izjednačenja "Redsi" vraćaju prednost preko Mohameda Salaha. Speroni je katastrofalno reagovao nakon centaršuta sa desne strane, poslao je loptu ka sopstvenoj mrežu, Egipćanin je bez problema preterao preko linije za 3:2.

Peh su doživeli domaći igrači u 89. minutu, za samo sedam minuta je Milner dobio dva žuta kartona, te je Liverpul ostao sa desetoricom.

Ipak, to nije smetalo domaćim fudbalerima da postignu i četvrti pogodak, sve je bilo jasno kada je Mane povisio prednost Liverpula u trećem minutu nadoknade.

Palas je uspeo da postigne i treći gol, strelac je bio Maks Majer, prvi gol posle dugog perioda za Nemca, ali je bilo kasno za Hodžsonove "Orlove", pobeda Liverpula.

Solskjer

Ole Gunar Solskjer je preporodio Mančester junajted, njegovom nizu pobeda se ne vidi kraj, vezali su "Đavoli" pod njegovim vođstvom i sedmi trijumf u svim takmičenjima, šesti u Premijer ligi.

Na "Old Trafordu" je gostovao Brajton, ekipa koja je u prvom delu sezone slavila protiv Junajteda, a Solskjerovi puleni su slavili sa 2:1 (2:0).


Rašford je u samo par minuta imao tri izgledne prilike, ali nije uspeo da postigne pogodak, a onda je u 25. minutu Bong skrivio jedanaesterac, odgovornost je preuzeo Pogba.

Pogodio je Francuz sa kreča, 1:0 za Junajted.

Marsijal je potom pretio u 35. minutu, ali je Baton uspeo da sačuva mrežu, ali to nije uspeo da uradi sedam minuta kasnije, kada je Rašford fantastično prošao po desnoj strani i poslao loptu efektno u dalji ugao za 2:0.

Otišlo se na odmor sa tim rezultatom, da bi u uvodnih 15ak minuta drugog dela "Đavoli" pripretili preko Lingarda i Marsijala, ali su Englez i Francuz bili neprecizni.

Usledila je kazna u 72. minutu, Paskal Gros postiže efektan pogodak za 2:1. 

U finišu prilika za Dafija da poravna, ali je bio izblokiran, da bi Pogba u 90. minutu jako dobro šutirao, ali je za malo bio neprecizan.

Rezultat je ostao nepromenjen, pobeda Junajteda, sedma u nizu, sedma od kako je na klupu seo Ole Gunar Solskjer.

Bornmut je kod kuće savladao Vest Hem sa 2:0 (0:0).

U prvom delu nije bilo golova, da bi prednost "Trešnjicama" nakon osam minuta igre u nastavku doneo Kalum Vilson.

Videlo se da gostima nedostaje Marko Arnautović, koji se najverovatnije seli u Kinu, a sve dileme je na "Vitalitiju" otklonio King u 91. minutu, na asistenciju Bruksa.

Prva pobeda za Bornmut posle četiri meča u Premijer ligi.

Njukasl je savladao Kardif na svom stadionu sa 3:0 (1:0) i tako napravio bitan korak ka opstajanju u ligi.

Poveli su preko Šera u 24. minutu, a sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Švajcarac postiže svoj drugi gol na meču u 63. minutu, da bi konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi postavio Ajoze Perez.

Sautempton je kod kuće slavio proti Evertona sa 2:1 (0:0).

U prvom delu nije bilo golova, da bi nakon pet minuta igre u nastavku "Sveci" poveli preko Vord-Prausa.

Igrao se 64. minut kada je Soton stekao dva gola viška, autogol Luke Dinja.

Everton je uspeo da dođe do gola u prvom minutu nadoknade preko Sigurdsona, ali je bilo kasno za "Karamele", bitna pobeda za ekipu Ralfa Hazenhitla.

Pobednika nije bilo samo na "Vikaridžu", gde je gostovao Barnli, meč u Votfordu okončan je sa 0:0.

Bornmut - Vest Hem 2:0
Liverpul - Kristal Palas 4:3
Mančester junajted - Brajton 2:1
Njukasl - Kardif 3:0
Sautempton - Everton 2:1
Votford - Barnli 0:0


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak