PL - Imamo novog lidera!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 26.09.2015.
17:59
Izvor: Sportske.net

Dugo nisu bili na čelu tabele, "Đavoli" sada gledaju i komšije sa visine. Dolijao Ranijeri, Rodžers spasao kožu, Sejntsi spustili "Labudove" na zemlju, Srbin strelac. Junak dana Aleksis Sančez!

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Sjajna utakmica u Lesteru. Arsenal je dobro otvorio meč, imao jednu šansu kada su domaći izbacili loptu sa gol linije.

Ipak do vođstva su stigle "Lisice", Vardi je matirao Čeha, dva puta je Ranijerijev tim pogađao okvir gola, ali su kažnjeni.

Volkot je pobegao čuvarima i Šmajhel je bio nemoćan, lopta se od stative odbila u mrežu.

Nastavljena je otvorena utakmica, konačno je Aleksis Sančez uspeo da postigne gol u ovom prvenstvu, Ozil je pripremio najveći deo akcije, 2:1 za Arsenal!

Britain Soccer Premier League

Sjajna utakmica, šanse na obe strane, ali je do izražaja u nastavku došao kvalitet Arsenala. Ponovo Ozil asistira, Aleksis Sančez je lako pogodio glavom, njegov drugi gol i kraj nade za Ranijerija.

Do kraja Aleksis Sančez stiže do het-trka, fantastičnom udarcem, veliki njegov povratak u prošlogodišnju formu.

Slaba uteha za domaće  Vardi svojim drugim golom, smanjio na 2:4, ali je Žiru iskoristio ulazak na teren da se upiše, konačnih 2:5 u sjajnoj utakmici na "King Pauer stadionu"!

Golove možete videti ovde.

Radost za "Kop" već na startu utakmice na "Enfildu", Kutinjo je asistirao Milneru koji je otključao bravu Aston Vile.

Sve je mogao da reši Deni Ings u prvih dvadesetak minuta kada je promašio tri izgledne šanse. Uzvratila je Vila, ali je najbolju šansu imao Kutinju, kada je Gjuzan vadio kestenje iz vatre u finišu prvog poluvremena.

Britain Soccer Premier League

U nastavku odlični Milner je izmenjao dupli pas sa Staridžom, napadač "Crvenih" spoljnom pogađa mrežu, 2:0 za Redse.

Bio je to uvod u baraž golova, Rudi Gested je smanjio rezultat, ali je samo minut kasnije Staridž drugim golom ponovo vratio prednost na pristojna dva gola.

No, ne može prosto ništa za Rodžersovu ekipu, Aston Vila koja je mnogo bolje delovala pred golom Minjolea nego svojim sopstvenim novim golom Gesteda smanjuje na 3:2. Odbrane oba tima jednostavno očajne, ali je Liverpul upisao pobedu, što se jedino računa.

Golove možete videti ovde.

Britain Soccer Premier League

Sautempton je prvim prvoligaškim golom pridošlice iz Seltika, Virdžila Van Dajka poveo protiv Svonsija. Holanđanin se poklonio, nismo navikli da Velšani primaju ovako lake golove.

Drugi je delo Dušana Tadića, imao je sreće, lopta se odbila od Kija, dobila čudnu putanju i završila u mreži! Nakon toga je Mane potopio goste, pošto je Ešli Vilijams blokirao Gracijana Pelea.

Počasni gol za Svonsi sa penala je dao Sigurdson.

Tadićev gol možete videti ovde.

Norič je poveo na "Apton Parku", posle greške Nobla, lopta se odbila do Robija Brejdija pa su "Kanarinci" stigli do prednosti u Londonu.

To je šokirali Bilićev tim koji nije uspeovao da dođe do svoje igre, pa su pomalo i neočekivano preko Sakoa izjednačili u 32. minutu. Asistent je naravno Paje, nizak centaršut sa desne strane, Diafra Sako je završio ostalo, 1:1.

No, svi znamo, Vest Hemu ne ide kod kuće, nije bilo baš čudo kada je u finišu posle dobrog udarca Nejtan Redmond doneo novu prednost gostima. Svemu tome je prethodio korner "Kanarinaca". Ipak,  Bilićev tim je izbegao poraz, Šeik Kujate postavlja konačnih 2:2!

Belgium Soccer Champions League

Na "Old Trafordu" muke za Junajted u prvom delu, imali su par prilika, ali je Lens mogao da šokira zemljaka Van Gala na klupi, ipak De Hea je spasio domaće.

Posle ne baš impresivne igre, "Đavoli" su poveli i to pred sam kraj prvog dela. Strelac je Memfis Depaj, posle odličnog pasa Blinda i asistencije Mate.

To je slomilo otpor "Crnih mačaka", Runi na startu drugog dela postiže gol. Marsijal je završio posao, a "Vaza" nije mogao da promaši, prvi gol u PL ove sezone. U samom finišu konačnih 3:0, Mata stavlja tačku na svoju sjajnu partiju!

Pobeda znači i lidersku poziciju za Van Galov tim, ali i ohrabrenje pred nastavak sezone.

Golove Junajteda možete videti ovde.

Stouk je načeo Burnmaut posle pola sata, sjajna akcija austrijskog Srbina Marka Arnautovića, Volters je uradio lakši deo posla.

Ipak, gosti su pokazali zube u finišu kada je Gosling izjednačio rezultat, ali je pobeda ostala na "Britaniji". Mame Dijuf je u finišu priuštio Marku Huzu prvu pobedu u sezoni i veliku radost.

Prvi gol "Grnčara" možete videti ovde.

Rezultati:

Totenhem - Mančester Siti 4:1
Man Junajted - Sanderlend 3:0
Liverpul - Aston Vila 3:2
Lester - Arsenal 2:5
Sautempton - Svonsi 3:1
Stouk - Burnmaut 2:1
Vest Hem Norič 2:2
Njukasl - Čelsi 18:30

Imamo novog lidera, Junajted ima 16 bodova, Siti 15, Arsenal i Vest Hem po 13, Totenhem i Lester po 12...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak