PL - Everton odoleo Sitiju, Čelsi ispustio "Vrećice", pogodio Tadić

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.01.2016.
22:39
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Evertona odoleli su Mančester Sitiju na "Etihadu" u okviru 21. kola Premijer lige. Čelsi je dva puta vodio protiv Vest Broma ali nije pobedio, dok je srpski internacionalac Dušan Tadić stavio pečat na trijumf Sautemptona.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Pet utakmica 21. kola Premijer lige igrano je u sredu od 20.45 a najviše uzbuđenja viđeno je na "Libertiju" gde su "Crne Mačke" savladale domaći Svonsi rezultatom 4:2 (1:2) u meču prepunom preokreta.

Gosti sa severa Engleske poveli su u ranoj fazi utakmice preko Džermejna Defoa ali su domaći do odlaska na odmor u potpunosti preokrenuli rezultat i to sa igračem manje na terenu.

Prvo je Gilfi Sigurdson pogodio sa bele tačke za izjednačenje, da bi u 37. minutu Noton zaradio direktan crveni karton zbog starta otvorenim đonom.

Tri minuta pošto je Svonsi ostao sa igračem manje na terenu viđena je fantastična akcija koju su izveli golman Lukaš Fabijanski i Andre Aju. Poljski golman ispucao je loptu pred šesnaesterac Sanderlenda, a Andre Aju je maestralnim potezima izbacio čuvare i smestio loptu iza leđa Vita Manonea.

Sa desetoricom igrača na terenu Svonsi je bio prinuđen da se povuče u drugom delu igre ali su gosti vrlo brzo materijalizovali brojčanu prednost u potpuno preokrenuli rezultat do 62. minuta.

Četiri minuta igre u drugom delu bilo je dovoljno Sanderlendu da poravna na 2:2 preko Patrika Van Anholta, da bi strelac vodećeg gola za "Crne Mačke" Džermejn Defo u 62. minutu preokrenuo na 2:3 pošto je izbegao ofsajd zamku i izašao sam pred Fabijanskog.

Džermejn Defo je kompletirao het-trik pogotkom u 85. minutu čime je rešio sve nedoumice po pitanju pobednika na "Libertiju".

Sanderlend se sa dve vezane pobede vratio u život i sada se nalazi na bod od Svonsija koji je prvi iznad "crvene zone".

Fudbaleri Sautemptona savladali su Votford na domaćem terenu rezultatom 2:0 (1:0) a taj meč će ostati upamćen kao prvi koji je posle duge pauze zbog povrede počeo golman "Svetaca" Frejzer Forster.

Vođstvo Sautemptonu doneo je Šejn Long u 17. minutu, a pobedu je potvrdio rezervista Dušan Tadić u 73. minutu, svega dva minuta nakon što je ušao na teren.

Srpski reprezentativac prevario je dvojicu čuvara i savladao golmana Votforda čime je stigao do svog četvrtog pogotka u tekućoj premijerligaškoj sezoni.

Najveća iznenađenja viđena su na "Stamford Bridžu" i "Etihadu" gde Čelsi i Mančester Siti nisu uspeli da ostvare pobede u duelima sa Vest Bromvičom i Evertonom.

Čelsi je dva puta vodio protiv Vest Bromviča ali mu to nije bilo dovoljno da ostvari pobedu.

"Plavci" su na "Stamford Bridžu" remizirali rezultatom 2:2 (1:1) sa vrećicama a Džejms Meklin je šokirao domaće golom u 86. minutu kojim je doneo bod "Vrećicama".

Vodeći pogodak za Čelsi postigao je Cezar Aspiliueta na asistenciju Branislava Ivanovića, dok je drugi gol Čelsija bio delo fudbalera Vest Broma Gereta Mekolija.

Mančester Siti je na domaćem terenu odigrao bez golova sa Evertonom i tako omogućio Arsenalu i Lesteru da uvećaju prednost, dok je na "Britaniji" Stouk savladao Norič golovima Voltersa, Hoselua i autogolom Beneta.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

36 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pique0811
Thursday, 14.01.2016
15:12

Svaka cast Lesteru uzet tri boda na WHL mislim da ni jedna ekipa to nebi mogla u Premier ligi da ce makar zavrsit medju 4 ekipe iako mislim da ce bit 6-7 na kraju

avatar
Noname123
Thursday, 14.01.2016
19:16

To ti mislis da nece dobiti priliku,nisu ti to Munir i Sandro koji vise od praznog gola ne mogu da pogode.

avatar
Noname123
Thursday, 14.01.2016
19:16

I da,Asensio koji je veci talenat od navedenih igraca onde ne bi dobio priliku, ti igraci bi? Logika...

avatar
tony zahirovic1234
Thursday, 14.01.2016
00:38

Po mnogima cist penal nad Sterlingom,a pelegrini i dalje pokazuje svoje pravo lice.Njegova taktika se zove,igrajte napamet sutajte loptu prema napred,eh sada ako Navas ne nadje niti jednom igraca a pokusa 50 puta,pa dobro to nije moj problem.Molim Boga da odu neki panjevi,a najpre da se goni Pelegrini kojeg vise smislit ne mogu...

avatar
Brat Sergio (Return)
Thursday, 14.01.2016
00:13

Celziju ne pomaze ni promjena trenera. Imali su najboljeg na svijetu na klupi i ocito nije bilo do njega. Problemi su iskljucivo medju igracima, Celzi treba velike promjene to je jasno. Na kraju sezone se trebaju pozdraviti sa Terijem, Ivanovicem, Maticem i sa jos nekoliko igraca. Svjeza krv treba podhitno.

avatar
Carina
Thursday, 14.01.2016
00:33

Uz nabrojane i Pedro i Oskar i Kosta. Fabregas ako bude igrao kao danas, onda sam za to da ostane.

avatar
Camp nou
Thursday, 14.01.2016
02:00

Ti znas sta treba Celziju!?

avatar
Brat Sergio (Return)
Thursday, 14.01.2016
01:16

Fabregas nikad nece biti onaj igrac iz Arsenala, da to svima bude jasno. barca ga je upropastila kao igraca.

avatar
Dropkick Murphys
Thursday, 14.01.2016
00:49

Vi(Celzi) sta ste osvojili,osvojili ste....Mozete da se pozdravite sa trofejima narednih sezona,eventualno neki kup....Imali ste najboljeg na svetu,nije vam valjao....

avatar
West London
Thursday, 14.01.2016
00:04

Kakvo kolo u BPL za nepovjerovati utakmica dana liverpool arsenal chelsea je trebao i mogao pobjediti Wba još onaj taylor lik je mogao mirne duše yacobu dati crveni 2 puta ali nema veze mogli smo bolje a nezz je li hiddink primjetio da je chelsea hendikepiran kad igra oscar 100 put ovo kažem treba ga na transfer list staviti obi mikel zouma i cesar među najboljim willian i diego se trudili ali nema veze kolo pravo zanimljivo sljedeća tekma protiv evertona nadam se da se eden vraća da guus zakuca oscara na klupu.

avatar
S-I-M-K-E_
Wednesday, 13.01.2016
23:59

Sve vise sam ubijedjen da ce Lester biti sampion,jer ovi nekada veliki timovi ne mogu da se sastave,ne mogu da vezu 3 pobjede...Apsolutno Lester sada ima ravnopravne sanse da uzme titulu,nisu vise autsajderi,vec je prosla polovina sezone.

avatar
MANUTD
Thursday, 14.01.2016
04:27

Sta je sa Pedrom? Koliko se secam on je po toj Spaniji dominirao.

avatar
stfmcfc
Wednesday, 13.01.2016
23:55

Luda liga... samo znam da ce se voditi zestoka borba za titulu do samoga kraja.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 13.01.2016
23:51

remi celsija nije iznenadjenje

avatar
lakipfc
Wednesday, 13.01.2016
23:51

Kao da se nije ni igralo kolo,osim sto su kladionice u plusu,sve je ostalo isto...

avatar
Кун
Wednesday, 13.01.2016
23:48

Pa jel moguće da ovo nije bio penal nad Sterlingom na kraju?! Isto tako jel moguće da raspali Čelsi ne može da izdrži da ne primi gol od VBA? Taman pomislim kao popraviše se sa novim trenerom, kad ono isto...

avatar
Roči Salamanka
Thursday, 14.01.2016
01:06

Popravili su se, peta utakmica bez poraza,sa 16 na 14 mesto,ipak je to neki napredak :D

avatar
Carina
Thursday, 14.01.2016
14:39

Ovu ruinu koju je Zoze ostavio mogu samo hirurski rezovi u kadru. On igrace ocigledno iscedi kao limun, nisu posle njega ni za sta. Kao sto je uneredio i inter, samo se nadam da necemo toliko propasti.

avatar
Кун
Thursday, 14.01.2016
13:24

Hahaha, otprilike je tako, ajmo mora to bolje, da ne gledamo ove neke na prvom mestu :D

avatar
Wednesday, 13.01.2016
23:46

Jadno sudjenje na Celsijevom macu.Sudija 2 puta oprasta crveni karton Yacobu...Mislim da se nakon ovog meca moze zakljuciti da je Hidink nikakav trener.

avatar
Стерлинг Арчер
Wednesday, 13.01.2016
23:45

Vest Brom odigrao vrhunski, remi je najrealniji rezultat, iako su imali dosta sreće kod oba gola. Jedva čekam da se Azar oporavi, ovog Pedra je bolno gledati...

avatar
Carina
Wednesday, 13.01.2016
23:44

Nikad nisam sa vecom dozom gadjenja gledao Celsijevu utakmicu. Ovo sve beskicmenjak do beskicmenjaka. Kurtoa ne moze da odbrani nista, Zumi Bog dao visinu i snagu, na inteligenciji mu je zakinuo. Mocni Hidink menja najboljeg igraca na terenu-Fabregasa i ubacuje Matica, brani 2-1, a Oskar i Dijego Kosta koji su zalutali na Stamford Bridz veceras, ostali sve vreme na terenu i to i jedan i drugi bili vise fokusirani da isceniraju drugi zuti za Jakoba ili Olsona nego da igraju fudbal. Pedro ce uz Mineira i Bogarda da bude u top3 najgrdja pojacanja koja smo imali. Zahvalite nam se junajtedovci sto ste izbegli ovaj metak i ustedeli pare. A tuzno je to sto su prosle dve nedelje a jos uvek niko nije otisao iz kluba.

avatar
brekbaCh
Thursday, 14.01.2016
00:27

Dijego nije bio toliko los, a Oskar je malo zivnuo poslednjih pola sata... ostalo si sve manje vise u pravu. Mislim da Celsi ne kupuje sad, jer je Hidink privremeno resenje.. ceka se konacno resenje na klupi i da se kupuje po planu, tamo na leto, renoviranje.

avatar
Carina
Thursday, 14.01.2016
14:37

Tebra, da se ne lazemo, posle njegovog prvog zutog vise sam se brinuo da ce dobiti crveni nego oko rezultata. A mogao je vrlo lako da dobije drugi zuti za ono sto je oborio Majhila kad je vec uhvatio loptu. Imao je jedan sut u okvir gola i sve sto je radio je pavijanisanje sa Olsonom i Jakobom. Drago mi je sto nisu dobili crveni, pa ne treba nam valjda da VBA ima igraca manje da bi ih pobedili na Stamford Bridzu? Desava se implozija kao kod Intera kad je Murinjo otisao, treba dovesti nekog da bude brzo resenje, ali desetka nam je obaveza, da igra iza napadaca, moze i da da sansu i Loftusu i da levo drzi Kenedija dok se Azar ne oporavi, ali Pedro i Oskar blagi zasu. Ne znam zasto Fabregasa ne stavi na desetku a u vezi Ramires i Matic, ali to je vec Hidink. STOPER KAO HLEBA! Ne znam sta se ceka, verovatno opet poslednji dani roka, pa da nas opljacka Eveerton ili jos jednom da se ispalimo, ko god dodje od trenera, sumnjam da ce se zaliti na dovodjenje Stounsa.

avatar
CZYNWA
Thursday, 14.01.2016
02:45

Klasicni navijaci Celzija. Treba da se KUPI ovaj, da se PRODA onaj. Pa mozete li napraviti i jednog igraca(iz svoje akademije, ili kupite klinca pa ga afirmisete) ?? A zasto bi kad gazda Roman ima para na bacanje...