PL - Efektni golovi i podela bodova na "Selhrstu", proradio Zaha!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 16.12.2019.
22:38
Izvor: Sportske.net

Brajton bio bolji većim delom susreta, ali je Palas proigrao kada je bilo najpotrebnije.

Beta/Nigel French/PA via AP
Beta/Nigel French/PA via AP

Povezane vesti

Fudbaleri Kristal Palasa su u poslednjem meču 17. kola Premijer lige dočekali Brajton na svom stadionu, utakmica je okončana nerešenim rezultatom 1:1 (0:0).

Gosti su bili daleko bolji rival u prvih 45 minuta, imali su veliku priliku u 20. minutu, ali je Montoja u padu uputio udarac ka golu domaćina, pa je Guaita uspeo da interveniše.

Usledila je provera u VAR sobi, bilo je pitanje da li se Španac okliznuo ili ga je Ridevald zakačio, ispostavilo se da nije bilo materijala za najstrožu kaznu te su gosti dobili samo korner.

Do kraja prvog dela nije bilo izglednijih prilika, da bi nakon šest minuta igre u nastavku Benteke propustio najbolju priliku za Palas da pretvori u pogodak, pogodio je stativu.

Samo tri minuta kasnije, dobar centaršut Trosara sa desne strane, lopta je proletela kroz kazneni prosto rivala, stigla do Mopeja, koji se brzinski namestio i uputio snažan udarac ka golu "Orlova", Guaita je bio nemoćan, lopta je pocepala mrežu, "Galebovi" su poveli.

Od tog trenutka kreće bolja igra ekipe Roja Hodžsona, poslao je na teren i Maksa Mejera, što je pokrenulo fudbalere Palasa na terenu.

Najpre je pokušaj Bentekea glavom uspeo da ukroti Rajan, potom su stvorili još jednu opasnu situaciju pred golom gostiju, ali je Mekarti traljavo šutirao, da bi u 76. minutu Zaha na maestralan način poravnao rezultat.

Namestio se na udarac levom nogom na ivici kaznenog prostora rivala i poslao projektil u bliži ugao, Rajan je bio nemoćan, 1:1 na "Selhrstu".

Do kraja nije bilo promene rezultata, podela bodova u prestonici.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke