PL - 'Džoker' Handžić brži od pištaljke, Zrinjski u Sarajevu uzeo bod vredan titule?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.04.2018.
22:16
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine odneo bod iz Sarajeva o zadržao tri boda prednosti u odnosu na Željezničar tri kola pre kraja Premijer lige.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Ukoliko do kraja ne bude većih iznenađenja fudbalski klub Zrinjski iz Mostara odbraniće titulu prvaka u Bosni i Hercegovini, a jedan od najzaslužnijih za to mogao bi da bude Haris Handžić.

Golom rezerviste premijerligaš iz Mostara remizirao je sa Željom u derbiju 7. kola plej-ofa bosanskohercegovačkog šampionata 2:2 (0:0), tako da tri kola pre kraja lider ostaje na tri boda prednosti u odnosu na večerašnjeg rivala.

Prvo poluvreme na "Grbavici" nije ponudilo mnogo toga ljubiteljima fudbala, ali su se zato akteri večerašnje utakmice potrudili da u drugom delu prirede pravi "vatromet".

Željezničar je dva puta stizao do prednosti, a gosti su oba puta uspeli da se vrate u život i da na kraju ponesu iz Sarajeva bod koji bi mogao da se pokaže presudnim u borbi za titulu.

Vođstvo domaćinu doneo je Jadranko Bogičević posle samo četiri minuta igre u nastavku. Bogičević je posle kornera bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru i pogodio za prednost Željezničara.

Zrinski je nakon primljenog gola pokušavao da se vrati u život ali stvari nisu išle u najboljem smeru za tim Blaža Sliškovića sve do 67. minuta i prvog udarca u okvir gola!

Hajdarević je u kaznenom prostoru došao do lopte i poravnao na 1:1, ali je Željezničar posle samo 12 minuta ponovo stigao do prednosti. Graovac je uradio veliki deo posla i na kraju pronašao usamljenog Asima Zeca koji pogađa za 2:1.

Činilo se da će Željo zadržati vođstvo i osvojiti tri boda koja bi ga potpuno vratila u borbu za titulu ali je rezervista Haris Handžić pogodio u poslednjem minutu regularnog toka susreta i doneo zlata vredan bod Zrinjskom.

Do kraja plej-ofa Premijer lige BiH Željezničar gostuje Radniku i Širokom Brijegu, a dočekuje Sarajevo, dok će Zrinjski ugostiti Široki Brijeg i Krupu, a između ta dva meča u Mostaru ide u goste Sarajevu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke