PL: Dva velika derbija mogu da reše mnogo toga u borbi za Ligu šampiona (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
subota 24.02.2018.
09:52
Izvor: Sportske.net

Kako će izgledati vrh tabele posle velikih derbija u 28. kolu Premijeršipa?

EPA-EFE/Rui Vieira
EPA-EFE/Rui Vieira

Povezane vesti

Premijer liga se vraća danas posle pune dve nedelje pauze. U predstojećem, 28. kolu čekaju nas dva derbija, ali će se jedan od njih igrati tek narednog vikenda. Mančester junajted dočekuje Čelsi u nedelju, što će možda biti prilika Liverpulu da se dokopa druge pozicije. Lider Mančester siti tek 1. marta ide u goste Arsenalu. Taj meč je odložen jer isti ovi rivali sutra igraju finale Liga kupa.

Krenimo redom. Kolo u subotu otvaraju Lester i Stouk. "Lisice" su u gornjem delu tabele, ne mogu do Evrope, ali teško da mogu i dole, dok je Stouk pretposlednji na tabeli, dva boda od sigurne zone. U Lesteru će utakmicu verovatno početi Rijad Marez, dok Stouk ima problema sa povredama Krauča i Flečera, čiji je nastup neizvestan. Sve osim pobede Lestera ovde bi bilo iznenađenje.

Bornmut i Njukasl su trenutno u dobroj formi i pobegli su iz opasne zone, a sada će u direktnom obračunu videti čija forma je bolja. Bornmut je doduše u prošlom kolu neočekivano izgubio od Hadersfilda, ali je i dalje 10. na tabeli, sa tri boda više od "svraka", koje su u poslednjoj prvenstvenoj utakmici pobedile Mančester junajted 1:0.

Kristal palas Svonsi

Pravi derbi začelja igra se, međutim, na Ameksu, gde Brajton dočekuje Svonsi. Domaćin ima bod više od gostiju, koji su u boljoj formi. Brajton je prvi meč dobio u gostima 1:0, ali "laboudovi" su stvarno druga ekipa pod Karvalhalom i trenutno su u seriji od 10 mečeva bez poraza u svim takmičenjima, od čega pet u prvenstvu. Treba ovde očekivati još jedan tvrd meč, ali će Svonsi ovog puta verovatno uspeti da postigne gol.

Duel Barnlija i Sautemptona bi takođe trebalo da bude zanimljiv. Pomalo neverovatno zvuči podatak da su "klareti" i dalje na sedmom mestu, iako su poslednju prvenstvenu pobedu ostvarili još u prvoj polovini decembra, odnosno pre punih 10 kola. Sautempton je značajno podigao formu, kao i većina timova koji se bore za opstanak. Trenutno je u opasnoj zoni sa bodom manje od Hadersfilda, ali i mnogo boljom formom od Barnlija. Liverpul je apsolutni favorit protiv Vest Hema na Enfildu, a pobeda mu je neophodna u ovom meču, jer bi eventualnim trijumfom Čelsija izbio na drugo mesto, ali i zadržao prednost od boda nad aktuelnim šampionom. Treba reći i da Totenhem nije van konkurencije za četvrto mesto, a ima i relativno lakši raspored, tako da Liverpul ne sme sebi da dozvoli da uspori.

"Fenjeraš" VBA je u seriji od tri uzastopna poraza i ima pet bodova manje od pretposlednjeg Stouka. Idealnu priliku da prekine crni niz ima protiv Hadersfilda. Kako pišu engleski mediji, sve osim pobede za Vest Brom značilo bi "pedalu" za njegovog trenera Alana Pardjua. Dan zatvaraju Votford i Everton. "Karamele" bi pobedom mogle da se popnu i na sedmo mesto, na kome su završile prošlu sezonu, ali to neće biti lako jer je Everton ove sezone ostvario samo jednu pobedu u gostima. To znači da bi Havi Garsija mogao da zabeleži svoju drugu pobedu od kada je krajem januara preuzeo "stršljenove", a tim bi sa ta tri boda mogao i u gornji deo tabele.

Kane Kejn

Nedelju otvaraju Kristal palas i Totenhem. "Orlovi" su pali u formi, nemaju pobedu već četiri meča i ovaj duel im stvarno dolazi u nezgodnom trenutku. "Pevci" su peti na tabeli, sa bodom manje od Čelsija i ovakve mečeve prosto moraju da dobijaju ako hoće da se izbore za jedno od prva četiri mesta.

Derbi kola igraju Mančester junajted i Čelsi. Ishod ovog duela u velikoj meri može da utiče na borbu za tri pozicije od drugog do četvrtog mesta, pošto je sada razlike između "đavola" na drugom i Totenhema na petom mestu samo četiri boda. Murinjo ima sjajan učinak kada kao domaćin igra velike mečeve, ali je Čelsi protiv Barselone pružio jednu od najboljih partija u poslednje vreme. Junajted ima mnogo opcija u napadu, ali ako Čelsi bude igrao kao u utorak, itekako će imati čemu da se nada. Ovih dana se pre utakmice najviše pričalo o odnosu Murinja i Pogbe, odnosno budućnosti Francuza u klubu. A čak i ako na terenu ne budemo gledali uzbuđenja, pored terena će sigurno biti zanimljivo zbog čarki na relaciji Murinjo-Konte.

Mančester siti i Arsenal igraju tek u četvrtak, ali u nedelju na Vembliju se bore za prvi trofej u sezoni. Siti apsolutno dominira Premijer ligom, ali je prošle nedelje ispao od Vigana u osmini finala FA Kupa i sada će imati dodatni razlog da se iskupi. Činjenica je da se Arsenal poboljšao u napadu, činjenica je da zna da igra ova finala, ali je činjenica i da ostale linije tima ne funkcionišu tako dobro, kao i da Siti ima itekako čime da maltretira "tobdžije".  

Parovi 28. kola Premijer lige:

Subota (utakmice počinju u 16, osim ako nije naglašeno):

Lester - Stouk (13.30)
Bornmut - Njukasl
Brajton - Svonsi
Barnli - Sautempton
Liverpul - Vest Hem
VBA - Hadersfild
Votford - Everton (18.30)

Nedelja:

Kristal palas - Totenhem (13.00)
Mančester junajted - Čelsi (15.05)

Četvrtak, 1. mart:

Arsenal - Mančester siti (20.45)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rooster
Saturday, 24.02.2018
15:52

Liverpul ovaj splet okolnosti jednostavno mora da iskoristi. Imaju odlican raspored, ne putuju nigde iz Liverpula narednih 15 dana! Igraju dve lagane utakmice kuci i stavili su ligu sampiona na stranu na jedno kratko vreme. Posto su sigurno prosli u osam najboljih. I znatno su popravili odbranu. Iza njih odmah dolazi Tottenham, sa isto ok rasporedom i takodje prolaskom u osam najboljih u ligi sampiona. Inace ovo je vreme kada Spursi igraju najbolje (bar je tako bilo proteklih sezona) City je sampion ali ce u narednim utakmicama malo popustiti, Sterling nece igrati i imaju tezak raspored. Ali se zato vrace Jesus. Junajted je u problemu, igra im je losa, docekuju Celsi, docekuju Liverpul, docekuju Sevilju, krajem aprila igraju protiv Cityja, da nemaju De Heu ne bi bili ni 4. mesto. Realno. City je prvi, odmah iza njih ce biti Livpool, Tottenham i Celsi.

avatar
amigo999
Saturday, 24.02.2018
11:24

Ne navijam za Engleze, ali bi bilo najbolje da u LS idu Man Siti,Celzi, Totenham i Liverpul...Man United i Arsenal muka gledati, ruzan fudbal...

avatar
äxwell
Saturday, 24.02.2018
10:59

Liverpul je stvarno u idealnoj situacicji da se domogne drugog mjesta..Ali poznavajuci Liverpul, oni su najranjiviji posle velikog rezultata..WH definitivno ima igrace koji mogu rijesiti utakmicu kao sto su Arnautovic i Lanzini koji se vraca..Nece biti lako al moraju se ove dvije utakmice kod kuce dobiti pre derbija..

avatar
Red blood
Saturday, 24.02.2018
12:12

Krucijalna dva meca slede Liverpulu.Uz danasnju pobedu ili se odlepljuju od Celzija,ili preskacu Junajted.Nemam bas dobar predosecaj..nadam se da gresim.

avatar
xman
Saturday, 24.02.2018
12:59

Liverpul nece izgubiti kod kuce, to je sigurno, problem je sto nam je i remi kao poraz