PL - Dominacija Liverpula, budi se Bornmut, neverovatan povratak Evertona, uzbudljivo u Londonu!

Autor: Nikola Miloradović
subota 01.02.2020.
17:57
Izvor: Sportske.net

Nekoliko interesantnih rezultata u 25. kolu Premijer lige.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Nešto ranije danas Lester je dočekao Čelsi, sjajan meč na "King Paueru" završen je rezultatom 2:2, više OVDE.

U terminu od 16h odigrano je još šest mečeva, ovo su rezultati.

Liverpul - Sautempton 4:0 (0:0)

Mučio se Liverpul sa "Svecima" u prvih 45 minuta, Alison je morao par puta ozbiljno da interveniše, golova na kraju nije bilo.

A onda, na samom startu nastavka "Redsi" slamaju rivala, dolaze do prednosti preko Okslejd-Čemberlejna, koji je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora.

Već u 60. minutu bilo je 2:0, sjajna duga lopta ka Firminu, on je potom ostavlja Hendersonu, koji matira Mekartija.

Sve je postalo jasno u 72. minutu, nova kontra, Henderson proigrava Salaha, ovaj beži odbrani Lestera i potvrđuje da se nalazi u odličnoj formi, 3:0 za ekipu Jirgena Klopa.

Nije tu bio kraj, u nadoknadi Salah stiže i do drugog gola, Bobi Firmino je upisao i treću asistenciju! Na kraju čak 4:0.

Bornmut - Aston Vila 2:1 (2:0)

Poveli su domaći u 37. minutu, Biling je bio strelac na asistenciju Goslinga.

Već u 44. minutu je stajalo 2:0 na semaforu, Nejtan Ake je postigao pogodak nakon jednog odbitka, gol je proveravan video tehnologijom, sve je bilo na mestu.

Ipak, nakon samo šest minuta igre u drugom poluvremenu, problem za "Trešnjice", Lerma je zaradio drugi žuti karton, te je domaćin ostao sa desetoricom.

Gosti to uspevaju da iskoriste u 70. minutu, kada je novajlija Samata postigao svoj prvi gol u Premijer ligi. On je inače i prvi fudbaler iz Tanzanije koji je zaigrao u ovom takmičenju.

Do kraja ipak nije bilo promene rezultata, pobeda ekipe Edija Haua.

Kristal Palas - Šefild junajted 0:1 (0:0)

Težak poraz Palasa kod kuće, bili su bolji rival od "Blejdsa", ali su na kraju ostali bez ijednog boda, a još su gol primili na prilično bizaran način.

Odluka je pala u 58. minutu na "Selhrstu", kada je golman domaćina Guaita praktično ušao sa loptom u gol, nakon kornera. On je pokušao da uhvati loptu, izgubio je ravnotežu i preterao loptu preko linije.

Njukasl - Norič 0:0

"Prazne puške" na "Sent Džejms Parku", videli smo debije Lazara i Denija Rouza u novom klubu, ali su golovi izostali.

Nije da nije bilo prilika, ali su Dubravka i Krul imali svoj dan, sakupili su po četiri odbrane i na kraju sačuvali mreže.

Posebno se istakao bivši golman "Svraka", sada čuvar mreže "Kanarinaca" Tim Krul, koji je u 85. minutu skinuo zicer Federiku Fernandezu sjajnom intervencijom.

Votford - Everton 2:3 (2:2)

Svašta se izdešavalo na "Vikaridžu" u prvih 45 minuta, poveo je domaćin već u 10 minutu preko Adama Masine, kojem je asistirao Delofeu.

Luda završnica prvog poluvremena, počelo je golom Perejre za 2:0, a onda je na scenu stupio Jeri Mina.

U prvom minutu nadoknade postiže gol nakon gužve, koja se stvorila pred golom Votforda posle kornera, da bi u poslednjim sekundama prvog poluvremena postigao još jedan gol za 2:2, ovoga puta je sjajno skočio nakon kornera i glavom zatresao mrežu rivala.

U drugom delu su se gosti našli u problemu kada je Fabijan Delf zaradio drugi žuti karton.

Ipak, Anćelotijeva ekipa se nije predavala, da bi u 90. minutu došli i do neverovatnog preokreta sa igračem manje. Volkot je zatresao mrežu Bena Fostera, na asistenciju Moaza Kina.

Nije bilo vremena za "Stršljenove", pobeda Evertona nakon ludog preokreta!

Vest Hem - Brajton 3:3 (2:0)

Iz mrtvih se digao i Brajton, koji je uspeo da dođe do boda protiv Vest Hema u Londonu.

Domaćin je imao 2:0 na poluvremenu, poveli su preko Ise Diopa u 30. minutu, 15 minuta kasnije je Snodgras duplirao prednost "Čekićara".

U nastavku, nakon samo dva minuta igre, Anđelo Ogbona postiže autogol i vraća "Galebove" u igru.

Ipak, Snodgras se postarao da Vest Hem opet ima dva gola viška, pokupio je još jedna odbitak i smestio ga iza leđa Metija Rajana.

A onda, za samo četiri minuta, Brajton stiže do poravnanja, najpre je Paskal Gros jedan veliki nesporazum u odbrani ekipe Dejvida Mojesa, da bi u 79. minutu Glen Marej poravnao rezultat na asistenciju Prepera. Pogodak je najpre bio poništen, ali je iz VAR sobe doneta odluka da ipak bude priznat.

Soli Marč je mogao da donese i potpuni preokret ekipi Grejema Potera, ali je njegov pokušaj iz slobodnjaka uspeo da ukroti Fabijanski.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mitar YNWA
Sunday, 02.02.2020
15:06

Osvojismo ligu sa 60% snage, steta sto nemamo dostojnog rivala da nas gura do krajnjih granica, pa ovaj tim bi tad dao 200 komada.

avatar
L F C
Saturday, 01.02.2020
20:05

Prvo poluvreme malo slabije, u drugom dominacija. Islo je sve kako treba, odigrali su odlicno. Ox nastavlja sa odlicnim partijama, salah na nivou a sta reci za hendersona ne prestaje da me odusevljava. Firmino odlican sa asistencijama, pogodice i on na enfilldu. Pohvale i drugim igracima, crvena masinerija nastavlja da melje sve redom. Pozdrav braco moja crvena.
Y N W A

avatar
Red blood
Saturday, 01.02.2020
19:43

Ja ne znam da li je do mene,ali tekma se zavrsi sa 4:0,a ja nisam zadovoljan igrom.
Ili igraju sa 40% snage,ili su u nekoj krizi forme,ili ja ocekujem previse.
A ruku na srce,Sautempton je i vise nego zasluzio gol,a nije prvi u poslednje vreme.
Previse srece imaju oko neprimanja golova.
Bolje da tu srecu sacuvamo za LS..

avatar
Kolos
Saturday, 01.02.2020
19:37

Gde je Nikica što proziva naš clean sheet? Alison bi ga sačuvao od gluposti 😁

avatar
House Anfield
Saturday, 01.02.2020
19:26

Dva poluvremena, dva različita lica Liverpula. U prvom je Sautempton bio bolji a u drugom smo ih sabili u ćošak. Posebno mi je drago da je Čemberlejn dao gol pogotovo što je dugo imao problema sa povredama.

avatar
_mladen_
Saturday, 01.02.2020
19:22

Prvi deo losiji, ali tu je Alison, drugi deo mnogo bolji. Steta sto Minamino ne pogodi, da se sto pre adaptira. Bobi tri asistencije, jos uvek nije postigao gol na Enfildu, ali nije bitno kada ovako uposljava ostale. Meni je samo bitno da Keita ostane zdrav, jer decko stvarno daje drugu dimenziju Liverpulu i napade kroz sredinu, a ne samo preko bekova. Trent i Robertson su bili tihi, Trent pogotovo dosta je gresio, mozda ce njemu ova pauza najvise prijati.

avatar
InSanity
Saturday, 01.02.2020
19:17

Konacno neko ima hrabrosti da izadje i igra a ne svi pozadi. Dobra tekma. Prvo poluvreme puno nekih losih odluka sa pasovima. Voleo bih da cujem Klopov govor na poluvremenu. Posle toga lagano.

avatar
RocknRolla
Saturday, 01.02.2020
19:10

Za svojih 17 godina i pracenje fudbala vise od 4 godine nisam video dominaciju kao sto pokazuje Liverpul ove sezone. Samo se nadam da se nece opustiti kad matematicki obezbede titulu i krenuti da prosipaju bodove jer ova ekipa moze da pobedi sve do kraja sezone. Hvala ti Liverpule,dugo sam cekao al vracas na najlepsi moguci nacin... Salah u odlicnoj formi za nastavak sezone.

avatar
Red blood
Saturday, 01.02.2020
19:45

4 godine ti je dugo?
Ja cekam bar 20..a mozda i koju preko..

avatar
RocknRolla
Sunday, 02.02.2020
01:49

U pravu ste,nije to dug period ali opet sam neko ko je fudbal jako skoro zavoleo i nisam znao da klubovi kao sto su Barnli,Wotford,Hadersifld itd uopste postoje do pre neku godinu. Utakmica sa Seviljom u finalu lige evrope je bio presudan trenutak kad sam zavoleo Liverpul i poceo da pratim fudbal, jednostavno sam osetio neku emociju prema tom klubu.

avatar
xman
Saturday, 01.02.2020
19:03

Sjajna utakmica! Nadam se da je Mo skapirao da kad nije sebican daje vise golova. Takodje se nadam da su pojedinci sa sajta skapirali da Liverpul nije tim koji zavisi od pojedinca, vec je tim. To je pokazao i prosli a i ovaj mec, izostanak najucinkovitijeg igraca ove sezone se nije osjetio! YNWA

avatar
äxwell
Saturday, 01.02.2020
19:03

Sa Fabinjom u top formi i ostalim veznjacima dostupnim na raspolaganje Klopu, ovaj Lvp moze itekako opet osvojiti LS. Prvo poluvrjeme treba odati priznanje Sotonu i Ingsu, nisu dali Lvpu da se opusta i igra kezo utakmicu. Henderson opet pokazuje klasu, kakav je to samo igrac! Raduje i povratak Salaha u formu. Obozavam kada donosi prave odluke u zavrsnici, tada je Lvp nezaustavljiv.

avatar
Red Demon
Saturday, 01.02.2020
19:01

U drugom smo se probudili. Prvo poluvreme je trebao i Soton da vodi bio je penal nad Ingsom, ali u drugom smo ih razneli. Henderson po meni igrac sezone u klubu alal vera, Salah po obicaju reseta. Fabinjo se jedino nije intergrisao jos uvek cini mi se, dobro je da sad ide pauza.

avatar
äxwell
Saturday, 01.02.2020
19:24

Trebao je biti penal i za Firmina koji nije mogao ostati na nogama za razliku od Ingsa. Oduzeto vraceno, idemo dalje.

avatar
Kralj Stiven
Saturday, 01.02.2020
19:00

Nikada nisam mislio da cu ovo reci,ali Henderson je igracina.U zadnjih godinu dana kao u transu.

avatar
Red to the bone
Saturday, 01.02.2020
22:51

Lepi Hendo kad podigne klempavka i trofej PL na kraju sezone 😁

avatar
Mitar YNWA
Sunday, 02.02.2020
15:09

Sad se vidi koliko je njemu samo trebalo samopouzdanja da krene sa vrhunskim partijama, trofej LS je definitivno dao krila svim igracima.