PL: Dinamičan duel na "Gudisonu", Everton prekinuo lošu seriju kod kuće

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 13.01.2019.
17:10
Izvor: Sportske.net

U okviru 22. kola Premijer lige, Everton je ugostio Bornmut i upisao prvi trijumf kod kuće još od novembra.

Beta/Peter Byrne/PA via AP
Beta/Peter Byrne/PA via AP

Povezane vesti

Fudbaleri Evertona slavili su na svom stadionu protiv ekipe Bornmuta sa 2:0 (0:0).

Igrao se osmi minut kada su gosti pripretili preko Kinga, ali je udarac norveškog reprezentativca uspeo da ukroti Pikford.

Velika šansa se ukazala gostima u 15. minutu, Bruks je pobegao odbrani i izbegao ofsajd zamku, izbio je sam pred Pikforda, ali je pogodio stativu.

Lukavo je u 26. minutu Stanislas izveo slobodan udarac iz dobre pozicije, ali je prvi golman engleske reprezentacije još jednom uspeo da interveniše i sačuva svoju mrežu.

U finišu prvog dela je Everton zaigrao bolje, nakon centaršuta Dinja je Kin pogodio prečku, a u nadoknadi vremena je Sigurdson imao solidan pokušaj sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta nakon njegovog udarca otišla pored gola.

Domaćin je nastavio sa dobrom igrom i u nastavku, da bi u 61. minutu, nakon centaršuta Dinja prednost "Karamelama" doneo Kurt Zuma, odlično je skočio defanzivac Čelsija na pozajmici u Liverpulu i glavom matirao Begovića.

U 77. minutu je Ričarlison imao dobru šansu, ali je tukao pored gola, a do kraja se uglavnom igralo ispred gola "Karamela", ali je gostima nedostajalo koncentracije u završnici.


Prvim trijumfom kod kuće još od novembra, Everton je skočio na 10. mesto na tabeli sa 30 bodova, dok je Bornmut pao na poziciju 12 sa tri boda manje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke