PL: Derbi na "Old Trafordu", mogu li Arsenal i Fulam do pobede?

Autor: Nikola Miloradović
subota 25.08.2018.
12:31
Izvor: Sportske.net

Danas počinje treće kolo Premijer lige.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Utakmicom između povratnika u najviši rang, Vulverhempton Vonderersa i Mančester sitija na "Molinuu" otpočeće treće kolo Premijer lige.

Što se tiče samog duela "Vukova" i "Građana", jasno je da je četa Pepa Gvardiole apsolutni favorit, ostvarili su maksimalan učinak u prva dva kola (Arsenal 2:0, Hadersfild 6:1), dok su Vulvsi uzeli samo bod (Everton 2:2, Lester 0:2).

Ipak, sa novajlijama u ligi se nikad ne zna, ali se čini da je Siti preveliki zalogaj za ekipu Nuna Espirita Santa.

Nakon pomenutog susreta, od 16h na programu su još četiri utakmice, od kojih izdvajamo duel Arsenala i Vest Hema.

Obe londonske ekipe su bez bodova nakon prva dva kola, Arsenal je doduše ima jako teške protivnike (Siti 0:2, Čelsi 2:3), dok je Vest Hem vidno neuigran (Liverpul 0:4, Bornmut 1:2).

Emeri juri prvu pobedu, kao i Manuel Pelegrini, čini se da je ovo ipak prilika koju Arsenal ne sme da ispusti.

Utakmica se igra na njihovom stadionu, protiv Čelsija su pokazali da mogu da budu izuzetno opasni u ofanzivi, dok bi odbrana konačno mogla da se pokaže, protiv neuigranih "Čekićara", koji su postigli samo jedan gol u prva dva kola, Arnautović je bio strelac protiv "Trešnjica", ali ni to nije bilo dovoljno za bodove.

Na kraju krajeva i kvalitet je na strani Arsenala, mnogi predviđaju da bi protiv Vest Hema mogao da proradi i Pjer-Emerik Obamejang, koji nije imao sreće u prva dva kola.

Obamejang

Od 16h se sastaju i Bornmut - Everton, kao i Hadersfild - Kardif i Sautempton - Lester.

Subotu zatvaraju Liverpul i Brajton, sve osim ubedljive pobede "Redsa" predstavljalo bi iznenađenje.

Sutra se od 14:30h najpre sastaju Votford i Kristal Palas, "Stršljenovi" su sjajno otvorili sezonu (Brajton 2:0, Barnli 3:1), dok se i Palas solidno pokazao, ali ima polovičan učinak (Fulam 2:0, Liverpul 0:2).

Nakon toga slede dva duela od 17 sati, Njukasl čeka Čelsi na "Sent Džejms Parku", težak meč za izabranike Rafe Beniteza, Sari je čini se već uigrao "Plavce", iz meča u meč će biti sve bolji.

Ipak, nama je daleko interesantniji duel Fulama i Barnlija, Slaviša Jokanović juri svoju prvu pobedu u Premijer ligi, kako je u prva dva kola doživeo poraze (Kristal Palas 0:2, Totenhem 1:3).

Fulam

Aleksandar Mitrović je bio strelac u minulom kolu, pa se nadamo da će nastaviti golgetersku seriju.

"Kotidžeri" su doveli veliki broj pojačanja, čak 12 novih igrača stiglo je u najstariji londonski klub, potrebno je dosta vremena da se sve to ugira kako valja, pa nema sumnje da će Jokanovićevi puleni igrati sve bolje iz meča u meč. Čini se da je duel sa Barnlijem dobra prilika za prve bodove u elitnom rangu.

Za ponedeljak je sačuvana poslastica, Mančester junajted dočekuje Totenhem od 21h.

Zoze Murinjo

Ekipa Žosea Murinja ima tri boda, nakon pobede protiv Lestera (2:1), doživeli su neočekivan poraz u gostima Brajtonu (2:3), pa im je duel sa Sparsima od velikog značaja.

Ono što je dobro za Murinja i "Đavole", to je da su se punim treninzima vratili Matić, Valensija, Sančez i Dalot, dok je pod znakom pitanja za duel sa "Pevcima" Luk Šo.

Što se tiče Totenhema, ostvarili su trijumfe u prva dva kola (Njukasl 2:1, Fulam 3:1), ali im je problem juče napravio Ugo Ljoris, koji je uhvaćen za volanom pod dejstvom alkohola, propustio je jutarnji trening u petak jer je bio u pritvoru, a pominje se da bi mogao da ostane i bez kapitenske trake.

U svakom slučaju, nema sumnje da nas očekuje pregršt sjajnih duela, u nastavku pogledajte sve parove, a ispod možete pronaći stanje na tabeli, kao i najbolje poteze iz drugog kola.

Subota:

13:30h Volverhempton - Mančester Siti
16:00h Arsenal - Vest Hem
             Bornmut - Everton
             Hadersfild - Kardif
             Sautempton - Lester
18:30h Liverpul - Brajton


Nedelja:

14:30h Votford - Kristal Palas
17:00h Fulam - Barnli
             Njukasl - Čelsi


Ponedeljak:

21:00h Mančester junajted - Totenhem

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wizard08
Saturday, 25.08.2018
12:44

Celsi gubi bodove,city prima gol,MU dobija nekim mrtvim rezultatom,arsenal dobija uz primljen gol ali mislim i uz dosta datih.liverpool ocekujem 'cist papir'