PL - Čeka se reakcija Sitija, Arsenal traži pobedu, Liverpul kontinuitet

Autor: Pavle Knežević
subota 20.01.2018.
10:07
Izvor: Sportske.net

Nema derbija na papiru u ovom kolu, ali se očekuje da Siti iskali bes posle prvog poraza u prvenstvu.

EPA-EFE/Nigel Roddis
EPA-EFE/Nigel Roddis

Povezane vesti

Glavne vesti u Premijer ligi ovih dana su transferi, ali će svakako sve zanimati kako će Mančester siti reagovati na prvi poraz u sezoni. U ovom, 24. kolu nema velikih derbija, ali ima zanimljivih susreta, jer su skoro svi takvi u elitnom engleskom takmičenju.

Krenimo redom. Kolo u subotu u rano popodne otvaraju Brajton i Čelsi. "Plavci" su remizirali u poslednja dva kola, pali su na četvrto mesto, a u sredu su protiv Noriča pobedili u kupu tek posle penala, tako da im rani start sigurno ne ide na ruku. Konte neće moći da računa na suspendovane Moratu i Pedra, tako da ćemo gledati improvizacije napred. Svejedno, sudar sa novajlijom je idealna prilika da se šampion vrati na pobednički put.

Kristal palas Svonsi

U seriji popodnevnih mečeva, svakako je zanimljiv okršaj Arsenala i Kristal palasa. "Tobdžije" nemaju pobedu već tri meča, a u prošlom kolu su izgubili posle preokreta od Bornmuta. Tim nije izgledao nešto baš dobro bez Sančeza i Ozila, a sada ostaje da se vidi kako će Venger sada da iskombinuje. Palas je vezao dve pobede, a pre toga je bio na pragu da pobedi Siti, tako da kvote malo i varaju kada je ovaj duel u pitanju.

Barnli nema pobedu već sedam utakmica, a u prošlom kolu je izgubio upravo od Palasa, tako da mu Mančester junajted dolazi u nezgodnom trenutku. Naravno, svi očekuju da se ozvaniči transfer preplaćenog Sančeza, ali "đavoli" i bez njega imaju dovoljno kvaliteta za novu pobedu.

Everton se uzdigao na deveto mesto, ali je trenutno u seriji od tri poraza. Sem Alardajs je posle prošlonedeljnog poraza od Totenhema 4:0 obećao "dosadniju" igru. A pošto mu u goste dolazi "davljenik" VBA, koji ima treći najgori napad u ligi...spremite dosta kafe za ovaj duel, uz nadu da grešimo.

Everton Mancester junajted mada vilijams

Lester je prošle nedelje uzeo bod Čelsiju, a sada doćekuje Votford, koji ima samo jednu pobedu u poslednjih pet utakmica. Ali, ako je suditi po tradiciji, gledaćemo golove. U 10 od poslednjih međusobnih 12 utakmica ovih rivala videli smo bar tri gola, koliko je bilo i u šest od poslednjih sedam Votfordovih. Mada, oba tima imaju gomilu povređenih igrača, tako da ćemo videti kako će to uticati na ishod.

Stouk hoće da pobegne iz opasne zone, a debi Lamberta završen je porazom 3:0 od Junajteda, što je bio treći vezani poraz "grnčara". Hadersfild je 14. na tabeli, sa četiri boda više od Stouka, ali nema pobedu već pet utakmica. Ovo je vrlo važan duel za oba tima, a videćemo da li je Lambert uspeo da uradi nešto sa timom za ovih pet dana.

Subotu zatvaraju Siti i Njukasl. "Svrake" u poslednje tri utakmice imaju dva remija i pobedu, 15. su na tabeli, ali ne bismo im bili u koži sada, jer se očekuje da Siti sada zapuca iz svih oružja i dokaže da je i dalje glavni u Engleskoj. Nadamo se da neće biti mnogo bolno.

Otamendi Mancester siti

Jedina utakmica u nedelju je okršaj Sautemptona i Totenhema. "Sveci" su bez pobede već 10 kola, imaju samo bod više od opasne zone i gori im pod nogama. Totenhem je tokom nedelje "skočio" do Barselone i trenirao u toplom, tako da na Sent Meriz dolazi svež i odmoran, po nova tri boda.

Kolo zatvara duel "fenjeraša" Svonsija i slavljenika Liverpula, tima koji je Mančester sitiju naneo prvi poraz u prvenstvu. Navijači "crvenih", naravno, znaju da je Liverpul u poslednje vreme posle velikih pobeda beležio slabe rezultate i da mu glavna boljka nisu utakmice sa velikima nego sa malima, tako da ne treba baš verovati kvotama za ovaj duel.

Svonsi se nije pomerio sa dna, ali je u poslednje tri utakmice uspeo da natera Totenhem da igra, pobedio je Votford, a odigrao je nerešeno sa Njukaslom.

Raspored utakmica 23. kola Premijer lige:

Subota (utakmice počinju u 16.00, osim ako nije naglašeno):

Brajton - Čelsi (13.30)
Arsenal - Kristal palas
Barnli - Mančester junajted
Everton - VBA
Lester - Votford
Stouk - Hadersfild
Vest Hem - Bornmut
Mančester siti - Njukasl (18.30)

Nedelja:

Sautempton - Totenhem (17.00)

Ponedeljak:

Svonsi - Liverpul (21.00)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gabriel Jesus
Saturday, 20.01.2018
15:55

Liverpul gubi😝😝😝

avatar
theDarkKnightRises
Saturday, 20.01.2018
15:12

City kiksa ostali lagano

avatar
MnogoRealanLik
Saturday, 20.01.2018
12:20

svi od favorita pobjede sem uniteda mislim da ce kiksati danas

avatar
xman
Saturday, 20.01.2018
12:07

Mnogo vazan mec za Liverpul, ovo mora da se dobije

avatar
_Goran_
Saturday, 20.01.2018
11:31

Liverpul trazi kontinuitet a nije izgubio u 18 uzastopnih utakmica.

avatar
Marcos Alonso
Saturday, 20.01.2018
15:25

Bilo je mnogo x-eva,zbog toga kontinuitet 38 remija u ligi mozda ne bi znacilo ni opstanak a neporazen si :D a ovo bi bila peta u nizu pobjeda

avatar
_Goran_
Saturday, 20.01.2018
16:11

Znam, ali kao sto kazes bila bi peta uzastopna pobeda, a posle poraza od Totenhema su vezali 10 pobeda i 4 remija u ligi, to je ipak kontinuitet dobrih igara. Da nije bilo glupih ispada Minjolea vrv bi 2 od ta 4 remija bile pobede :D