PL - Bitna pobeda za Palas u Brajtonu, kapiten Luka još nije spreman

Autor: Nikola Miloradović
subota 29.02.2020.
15:22
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Kristal Palasa slavili su na "AmEks" stadionu u Brajtonu u 28. kolu Premijer lige.

Beta/Gareth Fuller/PA via AP
Beta/Gareth Fuller/PA via AP

Povezane vesti

Roj Hodžson je pobedom proslavio svoj 100. meč na klupi "Orlova", ekipa sa "Selhrsta" je prva u kojoj je upisao pomenuti jubilej.

Igrači su se postarali da se iz Brajton vrati u dobrom raspoloženju, slavili su sa 0:1 (0:0) i napravili još jedan veliki korak ka bezbednom opstanku u eliti.

Prvu veliku priliku imali su gosti iz Londona, igrao se 11. minut kada je Kujate pokupio jedna odbitak i šutirao, ali je Rajan sjajno intervenisao.

U 36. minutu prete domaći igrači preko Marča, da bi tri minuta kasnije Geri Kejhil bio blizu postizanja pogotka na drugoj strani, ali je glavom tukao preko gola rivala.

U nastavku najpre lepa prilika za Trosara, ali je Belgijanac tukao pored gola gostiju, da bi u 70. minutu "Orlovi" stigli do pogotka.

Benteke je proigrao Ajua, koji postiže gol za vođstvo Palasa u Brajtonu.

Usledila je inicijativa domaće ekipe, ali jalova, nisu uspeli da stvore ozbiljniju priliku pred golom rivala, te je Kristal Palas upisao jako važna tri boda.

Gosti su mogli i ubedljvije da slave, ali se u samom finišu Zaha obrukao u dva navrata.

Sada su Hodžsonovi puleni bliži mestu koje vodi u Ligu šampiona nego opasnoj zoni, što znači da su na sigurnom mestu pred poslednjih 10 kola.

Četiri boda im nedostaju da sakupe i "magičnih 40", Brajton je sa osam bodova manje na 15. mestu, četiri boda od zone ispadanja, sa utakmicom više od Vest Hema i Votforda.

Luka Milivojević je čitav meč presedeo na klupi, kapiten Palasa je propustio i prethodno kolo zbog bolesti, ponovo nije bio spreman da zaigra, ali se našao na klupi, što znači da će u sledećem kolu bez dileme sa trakom oko ruke predvoditi "Orlove" i na terenu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke