PL - Arsenal vodio, pa jedva izvukao bod!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 15.09.2019.
19:30
Izvor: Sportske.net

Sjajno drugo poluvreme "Stršljenova".

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Fudbaleri Votforda su sa jednim bodom i novim trenerom dočekali Arsenal u petom kolu Premijer lige, uspeli su da osvoje bod, mogli su i više, na kraju 2:2 (0:2) na "Vikaridž roudu".

Bolje je domaćin otvorio meč, ali nije uspeo da stigne do gola, da bi u 21. minutu Arsenal stigao do prednosti.

Kolašinac je uposlio Obamejanga, koji postiže novi pogodak u sezoni za 1:0 u korist "Tobdžija".

Nastavio je Arsenal sa nešto boljom igrom, igrao se 32. minut kada je Ozil sjajno uposlio Mejtland-Najlsa, ovaj je poslao na drugu stativu ka usamljenom Obamejangu, Gabonac postiže drugi pogodak i duplira prednost gostujućeg sastava. 

U drugom poluvremenu, buđenje Votforda, koje je po prvi put u ovoj sezoni sa klupe predvodio Kike Sančes Flores, Španac se vratio na klupu "Stršljenova", nasledio je zemljaka Grasiju.

Igrao se 53. minut kada je Sokratis pokloni pogodak domaćem sastavu, jako neoprezan pas u sopstvenom kaznenom prostoru ka Genduziju su presekli fudbaler Votforda, Delofeu je dopremio loptu do Kleverlija, koji snažnim udarcem smanjuje na 2:1.

Nastavili su se napadi "Stršljenova", koji su zaigrali odlično od tog trenutnka, Delofeu je bio najopasniji, ali nije imao sreće u nekoliko navrata da zatrese gol rivala.

A onda, 81. minut, Luiz ruši Perejru na ivici kaznenog prostora, sudija je pokazao na kreč, velika prilika za Votford da poravna.

Argentinac je i preuzeo odgovornost, matirao je Lena, 2:2 na "Vikaridžu".

U finišu je veliku šansu, nakon sjajne kontre imao Abdulaj Dukure, ali nije uspeo da izraste u heroja, njegov udarac iz dobre pozicije uspeo je da ukroti Leno, koji je tako spasao bod "Tobdžijama".

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jagger86
Monday, 16.09.2019
08:22

Arsenal ima simpatičan tim , ali ih kolje odbrana. Ovi kiksevi su nedopustivi.

avatar
Sunday, 15.09.2019
21:53

di ovaj votford ispušta bodove to je strašno

avatar
Everton FC
Sunday, 15.09.2019
20:16

Razlog zašto je Arsenal izgubio Kosjelnog je što su hteli da mu duplo smanje platu a on je samo hteo da ima istu 90k i tako su izgubili najboljeg defanzivca, a zato imaju tri balvana koji primaju 100k nedeljno od kojih jedan ne sedi ni na klupi

avatar
Henrymne
Sunday, 15.09.2019
19:53

Idioti klasicni. Katastrofa. Znaci dzaka treba da leti i ova dva panja od stopera. Kakva ironija dva beka namjeste golove a dva stopera isto namjeste ali protivniku.

avatar
Lazar Mandic
Sunday, 15.09.2019
19:44

Arsenal solidan, ali Votford i vise nego motivisan... Jako losa odluka Emerija je da lopta krece iz zadnje linije... Bice bolje nadajmo se... Sportski pozz

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 15.09.2019
19:39

Hahahahaha a sto su mislili da su dobili dobro pojacanje za malo para a dobili rupcagu Luiza.

avatar
_mladen_
Sunday, 15.09.2019
19:38

Arsenal nije zasluzio da uzme ni bod ovde, 31 prema 7 u sutevima, protiv Votfroda... Ocajni su, napad je solidan, ali odbrana i sredina ne postoji.

avatar
Igors Stepanovs
Sunday, 15.09.2019
19:36

Sve vise mislim da Emeri nije za ovo.Opet je izgubio tekmu i to protiv fenjerasa.Ovo se moralo dobiti.Da ti najgori tim u ligi sutne 31 put.Sta reci o Sokratisu i Luizu.Izbacuje Sebaljosa,Dzaka mu igra ceo mec pored Toreire.Luiz koji put pravi penal,a Dzaka mu kapiten hahaha.Pa ni ne zasluzuje nista bolje.Cak je Votford i zasluzio preokret.Leno nikad da pogodi stranu kod penala,iako je spasao 3:2...

avatar
Igors Stepanovs
Sunday, 15.09.2019
20:14

I da,neko mora spustiti Genduzija.Malo se uzdigao previse a danas je bio katastrofalan.Plus sto je provocirao navijace Votforda pa eto ko se na kraju smejao.

avatar
Dexter10
Sunday, 15.09.2019
19:34

Nastavlja Arsenal sa ocajnim partijama na gostovanju...Jos je rano za bilo sta ali deluje da je Arsenalu maksimum liga evrope...Oni su napravili Barselonu od zadnje ekipe na tabeli...30 suta na gol, neverovatno...Votford je trebao dati 4,5 gola danas...Odbrana na nivou pete engleske like ali to nije nista novo...Emeri ako ne izbori top 4 ove sezone treba dobiti otkaz jer Arsenal nije napredovao ni malo od kad je dosao...

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Sunday, 15.09.2019
19:34

Kao sto sam vec pisao sva lepota u igri Davida Luiza dolazi do izrazaja kada ne igra u klubu koji se voli/navija/simpatise. Na stranu napravljen penal ali koliko se lik lose pozicionira i na kraju da ironija bude veca tim svojim losim pozicioniranjem ni kriv ni duzan spasi gol kada ga je lopta pogodila u glavu. Sve u svemu Arsenal izvukao vise nego sto je zasluzio.

avatar
_mladen_
Sunday, 15.09.2019
19:39

Mozda zato sto on nikad nije bio stoper, iako igra na toj poziciji.

avatar
_mladen_
Sunday, 15.09.2019
21:52

Ako pogledas njegove igre, on tu poziciju ne igra kao stoper, nego kao igrac sredine, a po meni je uvek izgledao kao tako. Igrac sredine terena, koji igra stopera.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Sunday, 15.09.2019
20:29

Kako to mislis da nikad nije bio stoper, bio je stoper u Celsiju, PSG-u, reprezentaciji, dakle dosta dug staz na toj poziciji, mogao je da nauci neke osnovne stvari. Mozda si hteo reci da mu to nije prirodna pozicija, moras nauciti da preciznije izrazavas svoje misli, dokle da te ucim nekim stvarima moj Mladene. Istina je da mu pozicija defanzivno veznog bolje lezi ali ne moze on vise ni tu poziciju da igra u ozbiljnom klubu, bio bi nesto losija verzija Matica.