PL - Arsenal se namučio, Lakazet spasilac!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 02.09.2018.
16:24
Izvor: Sportske.net

Velike probleme napravila je danas ekipa Kardifa timu Unaija Emerija, ali se Arsenal na kraju vraća iz Velsa sa tri boda u džepu.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala vezali su drugu pobedu u Premijer ligi, pošto su u okviru 4. kola savladali Kardif kao gosti rezultatom 3:2 (1:1) u više nego zanimljivoj utakmici.

"Tobdžije" su loše otvorile meč, nesigurnost Petera Čeha u dva navrata umalo nije koštala Arsenal gola, ali je u 11. minutu Mustafi uspeo da dovede goste u vođstvo. Džaka je ubacio loptu iz kornera, Nemac albanskih korena pogodio mrežu i potom slavio pokazujući albanskog "orla".

Gol i način na koji ga je Mustafi proslavio možete videti OVDE!

U nastavku poluvremena gosti su kontrolisali dešavanja na terenu, ali je u poslednjim momentima Granit Džaka napravio glupost na sredini terena i omogućio Kardifu da dođe u šansu koju u gol pretvara Kamarasa!

Novo vođstvo Arsenalu donosi u 17. minutu nastavka Pjer Emerik Obamejang. Lakazet je asistirao, Obamejang preciznim udarcem u donji levi ugao gola Kardifa smestio loptu u mrežu.

Samo osam minuta na snazi je bio rezultat postavljen u 62. minutu. Kardif već u 70. minutu stiže do novog izjednačenja. Domaćin je dobro izveo prekid, izbegnuta je ofsajd zamka, a lepu akciju završio je Vard prvim golom u Premijer ligi.

Zanimljivo je da je u tom momentu Kardif imao dva udarca u okvir gola Arsenala, oba su završila u mreži.

Za trijumf ekipe Unaija Emerija pobrinuo se verovatno najbolji igrač Arsenala na današnjoj utakmici. Lakazet je izbegao ofsajd zamku, snažno tukao pod prečku sa desne strane i zakucao loptu u mrežu Kardifa za 2:3.

Kardif je do kraja mogao do izjednačenja i to zahvaljujući jako lošim reakcijama odbrane Arsenala. Najbolja nije iskorišćena u sudijskoj nadoknadi kada je Šon Morison glavom šutirao preko prečke.

Arsenal tako posle pobede nad Vest Hemom stiže do drugog vezanog trijumfa. U narednom kolu igraće protiv Njukasla.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gunner 85
Sunday, 02.09.2018
16:59

jedino pozitivno je sto su proradili lakazet i obamejang i postigli prve golove i naravno pobeda na strani nesto sto retko vidjamo od arsenala .... ali odbrana kriminalno pa oni ne znaju loptu da izbace polovinu nabaca su skinuli igraci kardifa a to se ne sme dopustiti kao da su zaboravili da igraju odbranu prosto kao amateri e tako deluju meni je to neshvatljivo prosto ....dobro je sto dolazi pauza sada da se malo trgnu ako je to ikako moguce

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Sunday, 02.09.2018
16:51

Lose je ovo sve jos uvijek.Igra nekako bezidejna, cini mi se da ni jedan jedini igrac ne zna sta treba da radi na terenu.Odbrana vjerovatno najgora u ligi, vezni red nam je ocajan.Ne mogu da vjerujem da Emeri i dalje forsira Dzaku i Guendouzija, a Toreira cami na klupi, decko za klasu bolji od njih.Ceh sto prije van, a Leno na gol, to ponavljam od prvog kola.Ne znam da li se to samo meni cini, ali meni i sama ideja Emerijeva odvaratno djeluje.Nekako presporo sve to ide, kruzi se nepotrebno, a igraci na protivnickoj polovini udaljeni jedni od drugih po 30 metara.Iz kola u kolo je sve gore, to je ono sto mene brine.
Inace, pratim Arsenal jako, jako dugo i mogu slobodno da kazem da ja licno ne pamtim da smo u jednom trenutku imali u ekipi ovoliko odvatnih igraca kao sada, odvratnih u svakom smislu..

avatar
La bestia negra
Sunday, 02.09.2018
16:49

Da nemaju vrhunski tandem u napadu pucali bi svaku zbog panjeva u odbrani i glupog Dzake.On i Beljerin nemaju grama mozga

avatar
Stari
Sunday, 02.09.2018
16:35

Jel to se Mustafi malo "ku...čio"!!!

avatar
EmeryArs
Sunday, 02.09.2018
16:35

Sudija katastrofalan, Torreira zasluzuje mjesto u prvoj postavi lagano, Ramseyu smanjit platu treba kakvo crno povecanje, Bellerin(vegeterijanac) bi trebao malo pocet jest mesa da bi mogao centrirat ne znam jel ga sramota sto ne moze podignut loptu, Laccazette igrac utakmice ,Xhaka kiks igrac ostali su bili dobri

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Sunday, 02.09.2018
16:35

Muci se Arsenal sa ovim fenjerasima, ne znam kako misle sa ovakvom igrom da povrate titulu najboljeg tima severnog Londona. TOP4 videti nece ali uvek mogu da gledaju orlove.

avatar
Gooner1985
Sunday, 02.09.2018
16:32

Čech stastao za drugog ako ne i trećeg golmana kluba. Xhaka, malo je reći, katastrofalan, Sokratis i Mustafi se ne razumiju. Ramsey nikakav krativac, uvijek leđima okrenut golu jednako neuspješan kao i Özil na krilu sa ovom slobodnolutajućom ulogom. Ne razumijem ovu pas igru Bellerina do nesigurnog Čecha i Način na koji se branimo. Mertesacker jeste bio spor igrač, ali je djelovao sigurnije nego Sokratis i Mustafi zajedno.

avatar
Kico14
Sunday, 02.09.2018
16:29

Ceh mora na klupu, malo je reci da je los, a Dzaka da mu pravi drustvo pa na kraju sezone dva kofera da im se kupe i pozdrav.

avatar
Igors Stepanovs
Sunday, 02.09.2018
16:29

Lakazet igrac utakmice.Dzaka osim asistencije ocajan danas.Onaj njegov poprecni pas i uobicajene gluposti.PEA konacno proradio,sledecu bi trebali poceti Toreira i Genduzi zajedno.Odbrana je i dalje komedija...

avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 02.09.2018
16:29

Borbeni su ovi iz Kardifa al su tehnicki limitirani,nesto ne verujem da ce ostati u ligi. Arsenal pokazuje nesigurnost,Dzaka nije ziv ako ne kiksa a i zbog Ceha umalo da prime gol. Junajted i Arsenal ce se verovatno kidati za peto mesto : )

avatar
Sunday, 02.09.2018
16:28

Emeri verovatno najveca prevara od Viljas Boasa u PL,lik unazadio Arsenal svaka jaca ekipa ce da uzme bodove Arsenalu....

avatar
Yaya Sanogo
Sunday, 02.09.2018
16:28

Xhaka verovatno ne bi imao mesto ni u Radniku iz Surdulice, kako covek igra za klub poput Arsenala meni i dalje nije jasno. Cech zreo za klupu. Leno i Torreira umesto Cecha i Xhake.

avatar
BlueMoon
Sunday, 02.09.2018
16:27

Arsenalu slijedi velika borba za gornji dio tabele.

avatar
Antihepi
Sunday, 02.09.2018
16:26

Лаказет доказао да мора да буде први шпиц Арсенала.

avatar
Stretford END 1878
Sunday, 02.09.2018
16:26

Arsenal sve bolji, samo Dzake da se otarase.