PL - "Armija" izrešetala Grofov Arsenal

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 06.05.2018.
20:07
Izvor: Sportske.net

CSKA iz Moskve sa kamatom naplatio Arsenalu poraz iz prvog dela sezone.

Epa/Maxim Shipenkov
Epa/Maxim Shipenkov

Povezane vesti

Fudbaleri moskovskog CSKA vratili su se na treće mesto na tabeli nakon ubedljive pobede koju su u okviru 29. kola Premijer lige ostvarili u duelu sa Arsenalom iz Tule.

Ekipa koju sa klupe predvodi Miodrag Božović provela se u Moskvi "kao bos po trnju". "Armejci" su u utakmici pretposlednjeg kola ruske Premijer lige deklasirali Arsenal rezultatom 6:0 (5:0) i tako sa kamatom naplatili današnjem rivalu za poraz iz prvog dela sezone.

Na stadionu "VEB Arena" sve je bilo rešeno u prvih 45 minuta igre tokom kojih je domaćin postigao čak pet golova.

Samo u uvodnih dvadeset minuta CSKA je postigao tri gola. Fedor Čalov je pogodio u 2. i 21. minutu, a između ta dva gola u strelce se upisao i Ahmed Musa.

Do odlaska na odmor pogodio je i Aleksandar Golovin, dok je Fedor Čalov dva minuta pre nego što je sudija Levnjikov poslao igrače na pauzu uspeo da kompletira het-trik.

Nakon samo tri minuta igre u nastavku Ahmed Musa je drugom golom na utakmici zapečatio sudbinu Grofovog Arsenala koji i pored ubedljivog poraza ostaje u gornjem delu tabele bez šansi za izlazak u Evropu ali i bez briga oko opstanka.

CSKA je osvojio tri boda koja ga vraćaju na treće mesto na tabeli kolo pre kraja, a u zavisnosti ishoda duela sa Anžijem i rezultata utakmice Spartak - Dinamo Moskva znaće se da li "Armija" ide direktno u Ligu šampiona ili će morati u kvalifikacije.

Najgora solucija je pad na četvrto mesto i rokada sa Krasnodarom koji ima dva boda manje od CSKA i uz pobedu nad Rubinom mora da čeka uslugu Anžija koji se bori za goli život.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke