PL - Anži sa desetoricom "uzeo skalp" Zenitu

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.09.2018.
16:00
Izvor: Sportske.net

Premijerligaš iz Mahačkale vezao drugu pobedu u ruskom šampionatu. Trijumf nad Zenitom nakon preokreta.

Epa/Svein Ove Ekornesvag
Epa/Svein Ove Ekornesvag

Povezane vesti

Lider ruskog fudbalskog šampionata doživeo je danas prvi poraz od početka sezone.

Fudbaleri Zenita poraženi su na gostovanju Anžiju (2:1) u okviru 9. kola ruske Premijer lige iako su poslednjih petnaest minuta igrali sa igračem više.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali su gosti iz Sankt Peterburga već u drugom minutu nastavka poveli preko Klaudija Markisija.

Prelepu akciju u kojoj je stativa sprečila fenomenalan pogodak Markisio je kompletirao ubacivanjem lopte u nebranjenu mrežu i tako postigao prvi gol u dresu Zenita.

Dvadeset minuta pre kraja uporni fudbaleri Anžija koriste poigravanje defanzivaca Zenita i preko Andreasa Ponsa stižu do izjednačenja.

Kada je petnaest minuta pre kraja meča sudija pokazao crveni karton Belorukovu delovalo je da će Zenit imati dovoljno vremena da ipak stigne do drugog gola i nova tri boda.

Dogodilo se suprotno. U samoj završnici meča Čajkovski ruši fudbalera Anžija u šesnaestercu, a siguran izvođač najstrože kazne za domaće bio je Vladislav Kulik.

Bane Ivanović je i danas sa kapitenskom trakom na ruci predvodio Zenit, ali je njegov tim u Mahačkali ubeležio prvi poraz.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke