Pirova pobeda Dinama u ukrajinskom "Klasiku"

Autor: Nikola Miloradović
petak 26.05.2017.
21:39
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri kijevskog Dinama upisali su trijumf nad velikim rivalom, ali u susretu bez rezultatskog značaja.

EPA/ROMAN PILIPEY
EPA/ROMAN PILIPEY

Povezane vesti

Šahtjor je osvojio ukrajinski šampionat, te je derbi utakmica između protiv Dinama odigrana čisto za prestiž.

Trener Šahtjora Paulo Fonseka je rešio i da odmori pojedine igrače, a to u se obilo o glavu, kako je Dinamo slavio sa 2:3 (1:1).

Poveli su Kijevljani preko Harmaša u 20. minutu, vezista je iskoristio neopreznost odbrane, ukrao loptu i prosledio je do Jarmolenka, koji odigrava dupli pas, te Harmaš izbija sam pred Ševčenka i vara ga za 0:1.

Samo tri minuta kasnije, Šahtjor ipak dolazi do izjednačenja. Sjajan šut je sa ivice kaznenog prostora uputio Brazilac Alan Patrik, golman Dinama Koval nije imao šansi.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a nakon sedam minuta igre u nastavku, Dinamo dolazi do nove prednosti.

Oboren je Sidorčuk u kaznenom prostoru Šahtjora, Jarmolenko je preuzeo odgovornost i pogodio sa kreča za 1:2.

Kao i kod prvog gola Dinama, Šahtjoru je trebalo jako malo vremena da poravna rezultat. Samo šest minuta nakon precizne egzekucije Jarmolenga, Alan pronalazi Dentinja, ovaj obilazi Kovala i donosi novo izjednačenje.

Ipak, igrao se 72. minutu, kada je Jarmolenko izrastao u heroja. Morožik ga je proigrao se desne strane, a sjajni Ukrajinac je neometan sa penala samo plasirao loptu u mrežu nemoćnog Ševčenka.

Do kraja nije bilo promene, derbi odigran u okviru 31. kola ukranijske lige okončan je pobedom Dinamo Kijeva, a stanje na tabeli pogledajte u nastavku. Šahtjor je suvereno prvi i ima trofej u vitrinama, dok se i Donamo izdvojio, te je već obezbedio kvalifikacije za LŠ.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke