Pirlo ponovo među "Azurima"?!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 26.03.2018.
14:57
Izvor: Sportske.net

Legendarni Andrea Pirlo mogao bi ponovo da se nađe u reprezentaciji Italije.

BETA/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi
BETA/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi

Povezane vesti

Popularni "Mocart" se minulog leta povukao iz aktivnog igranja fudbala, nakon dve sezone u dresu Njujork Sitija, a sada bi ponovo mogao da se nađe u reprezentaciji Italije.

Naime, ideja fudbalskog saveza je da bivšeg igrača Milana i Juventusa postavi za asistenta budućeg selektora reprezentacije.

Italijanu su nakon nesupešnih kvalifikacija za Mundijal otpustili Đan Pjera Venturu, na njegovom mestu trenutno se nalazi Luiđi Di Bjađo, ali je on samo privremeno rešenje.

Nekoliko imena je u igri za mesto na klupi "Azura", a Pirlo bi navodno bio zainteresovan za ulogu asistenta, samo ako bi u stručnom štabu Italije sarađivao sa Antonijom Konteom i Karlom Anćelotijem.

Obojica se trenutno nalaze na radaru FS, Konte bi ovog leta mogao da ostane bez posle na "Stamford Briždu", kako zbog neslaganja sa upravom, tako i zbog slabih rezultata ove sezone, dok je Anćeloti bez angažmana još od kada je otpušten sa mesta šefa struke u minhenskom Bajernu.

Pirlo je dakle voljan da se pridruži reprezentaciji u slučaju da jedan od ova dva stručnjaka preuze kormilo nad istom.

On je u dresu reprezentacije Italije upisao 116 nastupa, a sa "Azurima" je osvojio i Svetsko prvenstvo 2006. godine, bio je i u finalu Evropskog prvenstva šest godina kasnije, a osvojio je i treće mesto na Kupu Konfederacija 2013. godine.

Nema sumnje da bi čovek njegovog iskustva bio od velikog značaja za "Azure", sada je na savezu da ubedi Kontea ili Anćelotija da preuzme kormilo nad reprezentacijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke