Pirlo o problemu u italijanskoj reprezentaciji

Autor: Aleksa Blaćanin
sreda 05.09.2018.
13:31
Izvor: Sportske.net

Pirlo otvoreno govorio o problemima u Italiji.

BETA/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi
BETA/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi

Povezane vesti

Bivši legendarni igrač Juventusa, Milana i italijnaske reprezentacije je podržao Roberta Manćinija u tome da mladi igrači moraju da dobijaju više prostora.

Pirlo je govorio za "La Republiku" o problemu o kome je prvi progovorio trenutni menadžer italijanske reprezentacije, a to je da mladi Italijani nemaju dovoljno prilika da se dokažu.

"Italijanski menadžeri nemaju hrabrosti da se fokusiraju na mlade Italijane. To se događa stalno. Mnogi stranci igraju lošije od naših mladih igrača, a oni i dalje imaju prednost. To se takođe dešava i u nižim ligama, poput Serije B, pa čak i niže", rekao je Pirlo.

Prošle nedelje je Manćini rekao slično, i to je naveo kao glavni razlog zašto je neke mlade igrače pozvao u reprezentaciju, jer smatra da imaju dovoljno talenta i da su dorasli zadatku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PratimFudbalOd2005:(
Wednesday, 05.09.2018
15:36

Kakva glupost,u ni jednoj ligi sem mozda engleskoj se ne forsiraju domaci igraci koliko u Italiji..njihov problem je sto nemaju kvalitet niti ikakav sistem proizvodnje dobrih igraca...italijani su poznati po tome sto kao mladji igraci nemaju gde da uce fudbal pa postaju dobri igraci tek sa 25,6 godina,isto kao i gospodin koji je dao ovu izjavu,nego je izgleda zaboravio..