"Pipitin" rekord za Juventusovu šetnju na "San Siru"!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 28.10.2017.
19:53
Izvor: Sportske.net

Sa pola gasa Juve savladao slabi Milan sa 2:0, odlučila dva gola Gonzala Iguaina koji je večeras ušao u istoriju. Makar za noć Juventus preuzeo čelo tabele, Montela na ivici otkaza.

EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO
EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Derbi je počeo neverovatnom koreografijom južne tribine "San Sira" gde su po tradiciji smešteni najvatreniji "tifozi" Milana.

Njihov klub ima sedam titula prvaka Evrope, a rival isto toliko poraza u finalu.

Nisu propustili da ih na to podsete, i da im kopaju po ranama, a onda je počela teška bitka na terenu.

U prvih desetak minuta, domaćin bolji, presing je funkcionisao, šansu da načne Juventus je ima Kalinić već u 7. minutu. Ali, posle toga objektivno kvalitetniji gosti uspevaju da preuzmu igru na sredini, izveli su nekoliko opasnih napada, kornera u nizu, probijali po boku i sredinom prvog poluvremena desilo se očekivano.

Iguain nalazi formu, uspeo je da se izbori protiv Romanjolija, sjajno je šutirao, pogodio sam ugao, Donaruma nemoćan radost za goste. Iguainov stoti gol u Seriji A, jubilej, pridružio se Ibrahimoviću.


Onda se Juve u svom stilu povukao, probao je Kalinić par puta, ali nije bilo veće opasnosti po Bufona. Takođe, Juve nije napravio kontru koja bi mogla da dotuče grogirani Milan, a imali su sreće u finišu prvog poluvremena.

Kalinić sam ispred Bufona, zakačio je loptu legendarni golman, ona se od prečke odbila do igrača Milana, ali je Rugani blokirao telom i spasao siguran gol. Juventus nosi minimalnu prednost na odmor.

U nastavku ista priča, jalova inicijativa Milana, pokušaji su se odbijali o granitnu odbranu gostiju. Čekalo se da Juve iskoristi sve rizičnije pokušaje domaćih i to se i desilo.


Naime, posle sjajne akcije koju je počeo Asamoa, Dibala je propustio loptu, Iguain je primio i preciznim udarcem matirao Donarumu, dva gola i buđenje Argentinca u najvažnijem trenutku.

I to je otprilike bilo sve, jednostavno mnogo bolji tim je lagano priveo meč kraju, imao je Kalinić još jednu šansu da možda vrati svoj tim u meč, ali je bilo jasno, bodovi putuju u Torino.

Juventus je sada stigao Napoli, imaju 28 bodova, ali Napolitanci sutra dočekuju Sasuolo. Takođe, Inter koji ima dva boda manje, igra u ponedeljak protiv slabe Verone.

Večeras se Serija A nastavlja, Roma od 20:45 igra protiv Bolonje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LFCuSrcu
Saturday, 28.10.2017
22:13

Kada netko kaze da Higuain ne vrijedi 90mil.

avatar
Shang Tsung
Saturday, 28.10.2017
21:42

Iguain izmislio oba gola,to ti je kad je igra klasa,Milan ili nek se otarasi Montele,ili nek dovede jos par igraca.

avatar
Nikola_pg
Saturday, 28.10.2017
21:35

Pokvarili smo Kinesku igracku. Rutinski, sampionski.....

avatar
INTERnacionalist
Saturday, 28.10.2017
20:20

..Borini na mjesto Rodrigeza,Rodrigez na mjesto Musaća a Musaćo na mjesto Borinija tj na klupu? Ne kapiram? Montela veze nemas!

avatar
juvealexx
Saturday, 28.10.2017
20:10

Naslov sve govori , očekivao sam puno teži posao s obzirom na naše probleme sa desnim bekom i načinom kako primamo pogotke , a ispade lagana pobjeda bez previše potrošnje igrača ,Milan me razočarao i kako stvari stoje teško će oni do tog 4 mjesta u lp , ali ne trebamo ni mi sada "poletjeti" ,nakon ovog trijumfa ,dosta je tu još problema u igri pogotovo kad protivnik igra presing i napada desni bok ,tu smo "tanki" i na tome treba poraditi ;-)

avatar
mi#9
Saturday, 28.10.2017
19:58

Juventus stvarno sa pola gasa ovo dobio. Cak nisu ni srljali, nego ko da s igrali protiv Kaljarija - igraj lagano svoju igru i golovi ce doci...eto tako su igrali. Da je Kalinic izjednacio utakmica bi bila zanimljivija jer bi Milan napao u drugom poluvremenu a Juventus stisnuo gas da povede opet tako da bi bila utakmica dostojna derbija, a ovako...

avatar
Goran.984
Saturday, 28.10.2017
19:57

Mozete vredjati Juve,ali to je najveci klub Italije... tako se dize ranjeni lav,kao i 6 godina unazad,ponovo gazi ka tituli..

avatar
Juventino SS
Saturday, 28.10.2017
19:55

Vrlo dobro, vrlo dobro, mnogo važna pobeda, Iguain konačno kao nekada šutira, sad priprema za Sporting.