"Pipita" na krstu, ovo je dokaz da ga Juventini, i pored svega, neće prežaliti!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 12.11.2018.
10:01
Izvor: Sportske.net

Iguaina razapeli, međutim, navijači bivšeg kluba i nekadašnji saigrači ga tešili. On je ostavio neizbrisiv trag za samo dve sezone...

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Pipita Iguain je tema broj jedan u Italiji. Njegov promašeni penal i isključenje možda mogu da budu alibi za Milan, mada je Gatuzo rekao da bi i bez toga verovatno izgubili, jer je Juve mnogo kvalitetniji.

Sam Iguain se izvinio arbitru Mazoleniju, ali i navijačima Milana koji su pobesneli.

"Izgubio sam glavu, nisam robot. Što se penala tiče, Šćešnji zna kako šutiram, krenuo je na tu stranu, penali se daju i promašuju, ne može da promaši ko ne uzme da šutne. Ja sam pri kraju karijere, ne mogu da se menjam, u fudbal unosim sve, emocije pre svega, jasno izgoreo sam u želji. To nije opravdanje, ali kod žutog kartona je Benatija napravio faul, a ja sam dobio opomenu, zato sam tako reagovao",
pravda se Iguain.



Saigrači, recimo kapiten Romanjoli, kažu da je preterao, ali da treba razumeti njegovu želju. Navijači su besni, prisetili su se kako je Pipita koštao Napoli Lige šampiona kada je promašivao penale, mediji pišu slično, uz konstataciju da je Juventus bio u pravu i da se razlika između Ronalda i Iguaina, pre svega u karakteru i sposobnosti da se podnese pritisak videla sinoć.

Čini se da to nije korektno, Iguain je davao golove Napoliju u dresu Juventusa kada je bio pod još većim pritiskom, a Argentincu je podrška stigla od bivših navijača i saigrača.

Naime većina navijača Juventusa priznaje da je bilo teško videti Argentinca u dresu Milana, oni se ne slažu sa tim što je prodat, bez obzira na dolazak Ronalda, uvek je davao sve u dresu "Bjankonera".

"To nije moja odluka, to je odluka kluba",
ponavlja Iguain.

"U pitanju je sjajan momak, žao mi je što se sve ovo desilo", kaže Šćešnji koji mu je uz savet Ronalda odbranio penal.

Alegri je rekao da Iguaina ne treba kriviti, da je odigrao solidan meč, a bivši saigrači su ga tešili posle utakmice, u Juventusu je za dve sezone, pre svega svojom žrtvom za ekipu, ali i ponašanjem, ostavio duboki trag.

U svakom slučaju, nesrećna epizoda, ali treba reći da je Juventus toliko bolji od Milana, da je teško verovati da bi se bilo šta promenilo i da je Iguian pogodio sa bele tačke...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MottiYazata
Monday, 12.11.2018
14:47

Mos' misliti, promasio penal u derbiju. Nit prvi nit poslednji igrac kome se to desilo. Mnogo veci problem je taj crveni, ostavio nas je na cedilu protiv Lacia, ali sta sad, necemo ga obesiti niti bi smeli to da radimo, covek daje sve od sebe i to se mora postovati. Druga stvar je to sto danas svi imaju pristup internetu.

avatar
Boris Nedeljkovic
Monday, 12.11.2018
18:18

po meni je veci problem rodrigez suso i calhanoglu....malodusni igraci....nigde ih nema!...milan je odigrao sasvim dobro u skladu s pretumbavanjima...ja sam gledao samo francuza...odigrao je odlicno!...bilja na prodaju hakan isto...uz vuka karadzica!...dovesti devetku...krilo ili dva...i zadnjeg za rotaciju....u sredini cekati jun pa napraviti bombu! Kesi zver!

avatar
MottiYazata
Monday, 12.11.2018
20:52

Rodrigez je posle povrede postao jako limitiran igrac i to se vidi, mislim da se plasi da igra odvaznije, razumljivo pa mu i ne zameram toliko. Hakan je ocigledno van forme, ali sam spreman da ga cekam dok opet ne proradi a Susu mnogo vise treba podrska nego sto je dosad dobija, da je 30% brzi, eto nama Robena. Kesi samo malo da ukljuci mozak i to bi bilo to. Nisam pametan, ova nasa poslovanja u januaru me uopste ne raduju, jedino ako dodje Benatia, jes da ima ispade ali je 90% vremena apsolutno pouzdan i odlican igrac.

avatar
myspace
Monday, 12.11.2018
13:00

Mogao je Milan vise sinoc. Ali zasluzena pobeda Juventusa. Milan ima dosta rupa u ekipi Rodrigez ocaj zivi, Kada u poslednjoj liniji vidis Zapatu znas odmah da primaju gol. Laksal isto decko nema kvalitet za velike ekipe, Mada me Bakajoko i kessi iznenadili bice to dobar tandem samo sto im treba kreativni vezista na sredini ne da to zavisi od susa koji igra po boku. Ovde je najmanji problem Iguain iskreno.

avatar
Mak-Juventino
Monday, 12.11.2018
12:37

Iguain je sampion ! Svako moze da promasi penal ! Veci problem je crveni karton , ali ni to nije toliko cudno , kada je nepravda u pitanju , neko place , neko pobesni :DDD FORZA PIPITA

avatar
Monday, 12.11.2018
12:14

očekivano sve

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 12.11.2018
12:02

Ja cu kao i uvek: benatia je zbog igranja rukom trebao dobiti drugi zuti karton. Takodje, bio je penal za Milan kada je kjiellni oborio Romanjolija prilikom jednom prekida, ali je sudjen faul u napadu. #GazzettadelloSport

avatar
gandalf_kg
Monday, 12.11.2018
13:39

A šta ćemo sa rukom Zapate u II poluvremenu u šesnaestercu? Pogledaj malo meč...

avatar
Boris Nedeljkovic
Monday, 12.11.2018
18:22

zapata je prvo igrao glavom...ruka u prirodnom polozaju....benatija promenuo smer lopti nakon igranja pipite istom...a kelini rvacki zahvat....realno!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 12.11.2018
17:09

Zapate ili Bakajoka? To nije bilo za penal, ja sam gledao utakmicu, hvala na kazi.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 12.11.2018
15:40

a jesi dosadan vise s ti Benatijom I sa tim tvojim teorijama zavjere Stvarno dosadan dosadan

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 12.11.2018
11:45

Sta pise Gazeta, to nije zanimljivo? Glasilo ste jednog kluba, i ovde i tamo, a da stvar bude smesnija, jos i vise tamo mada time bar izbegavate neke prozivke.

avatar
Agent Provocateur
Monday, 12.11.2018
11:34

Dobar fudbaler, vrlo talenatovan ali jos jednom je dokazao da nema psihu za velike momente. On je prodat zato sto juve i bez njega moze da resava Spal i slicne ali treba resiti derbi, povratnu utakmicu neke runde u Ligi sampiona ili kupu i slicno a to on nije umeo ni u jednom klubu niti u reprezentaciji.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 12.11.2018
11:27

Iz kojeg penala, prvog ili drugog? :-) Nije Mazoleni nego Macoleni, a Rino se ponovo obrukao i pokazao da nije dorastao, umesto da zastiti igrace, on ih kritikuje, umesto da (po)stavi Calhanoglua na njegovu poziciju, on ga javno proziva. Inace, Iguain je protiv Intera pokazao da ume da ga da kad treba, a isfrustriran je zato sto je navikao da bude mazen i pazen:-D Imam samo jednu poruku za navijace Milana ovde, zasto vi mrzite Inter? Razmislite, KAD su nas oni pokrali u nekoj utakmici (licno znam samo za jedan ili dva primera, a i za taj drugi primer moram da priznam da je vise bila kompenzacija iako odluka jeste uticala na ishod meca) i KAD su nam oteli titulu? NIKAD i NIKAD cine i daju NIKAD.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 12.11.2018
15:41

pa tebi ni Milanisti ne daju plus na komentar Eto stvarno si dotaknuo dno

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 12.11.2018
17:10

Nisam te jos dotakao, cekaj malo:-) Nikad me nije doticalo to kako ljudi glasaju pa nece ni sad. Nemoj onda da gubis vreme na mene, imas kome da pises.