Piksijev i Tošićev Gvangžu R&F ima ubedljivo najgoru odbranu u ligi i jedan od najboljih napada, pukla nova ''petarda''!

Autor: Darko Mitrović
subota 27.07.2019.
16:37
Izvor: Sportske.net

U 20 odigranih mečeva prilimili su čak 50 golova, od toga 10 u poslednja dva susreta!

Beta/FSS/Starsport/PeđaMilosavljević/Ds
Beta/FSS/Starsport/PeđaMilosavljević/Ds

Povezane vesti

Novi poraz ekipe Gvangžua R&F, koji sa klupe predvodi naš Dragan Stojković Piksi.

U meču 20. kola kineske Superlige, Piksijev tim je danas poražen na gostovanju od ekipe Šangaj Šenhue rezultatom 5:3, što im je ukupno deseti poraz od početka sezone.

Junak pobede domaćeg tima bio je Kin Šin-Vuk, koji je u drugom poluvremenu upisao het-trik i od 2:2 posle prvog dela igre doneo Šangaj Šenhui vođstvo od 5:2. Poraz Gvangžua R&F u nadoknadi vremena ublažio je Saba.

Prethodno, tokom prvog poluvremena, Zahavi je u petom minutu doveo goste u vođstvo, potom je Moreno sa dva gola preokrenuo rezultat, a na 2:2 izjednačio je Je-Čugui u finišu prvog dela igre.

Srpski defanzivac Duško Tošić danas nije bio u startnoj postavi Stojkovićevog tima, dobio je priliku sredinom drugog poluvremena, kada je domaćin već vodio sa 4:2.

Posle ovog poraza, Gvangžu R&F je ostao na devetom mestu na tabeli sa 24 boda, a Šangaj Šenhua je upisao treći vezani trijumf i sada je na 12. poziciji sa 21 osvojenim bodom.

Zanimljivo, Stojkovićeva ekipa je ubedljivo najgora u ligi po broju primljenih golova (50), što je čak 10 više od poslednjeplasiranog Peking Renea koji ima drugu najlošiju odbranu.

Ali, istovremeno je Gvangžu R&F druga najefikasnija ekipa sa 40 golova, četiri manje od vodećg Gvangžu Evergrandea.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke