Piksi zaustavio Tjanđin, Gudelj asistirao i pogodio

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 29.10.2017.
11:10
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Gvangžua R&F zaustavili su Tjanđin u pretposlednjem kolu kineske Super lige. Srpski internacionalac Nemanja Gudelj asistirao i pogodio u porazu svog tima.

EPA/OLAF KRAAK
EPA/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Ekipa Dragana Stojkovića Piksija vezala je treću uzastopnu pobedu u završnici kineske Superlige, pošto je u pretposlednjem kolu tamošnjeg fudbalskog šampionata savladala Tjanđin.

Gvangžu R&F slavio je na domaćem terenu rezultatom 3:2 (0:0) i tako prekinuo pobedonosni niz Tjanđina koji je pre duela sa Stojkovićevim timom vezao četiri pobede.

Domaći su poveli lepim golom Brazilca Renatinja iz slobodnog udarca u 47. minutu, a gosti uzvraćaju preko Frenka Ačamponga dvadeset minuta kasnije koji je pogodio nakon asistencije Nemanje Gudelja.

Pitanje pobednika rešeno je za samo četiri minuta, pošto je Apostolos Janu pogodio dva puta u 78. i 82. minutu. Gosti su preko Nemanje Gudelja smanjili na 3:2 ali se ispostavilo da je srpski internacionalac prvim prvenstvenim golom ove sezone samo postavio konačan rezultat.

Kolo pre kraja Stojkovićev Gvangžu R&F zauzima peto mesto na tabeli sa tri boda manje od trećeplasiranog Hebeija, dok je Tjanđin i pored današnjeg poraza obezbedio opstanak u ligi zahvaljujući četiri vezane pobede u poslednjih pet kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke