"Pevci" prekinuli Evertonovu mini seriju nepobedivosti

Autor: Boban Filipović
nedelja 30.11.2014.
19:00
Izvor: Sportske.net

"Karamele" povele na "Lejnu", Totenhem preokrenuo do odlaska na odmor, do kraja sačuvao stečenu prednost i upisao nova tri boda.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Everton je bolje ušao u meč, imao više od igre na startu, prvi ozbiljniji napada počeo je serijom fantastičnih driblinga Rosa Barklija koji je pokušao da proigra Samija Etoa, odbrana Totenhema je sprečila taj pas, lopta dolazi do Lukakua, Belgijanac je imao vreemna da pita orisa gde će da mu šutira, ali je to učinio veoma traljavo.

Ipak, nagrada za dominaciju gostiju iz Liverpula stiže u 15. minutu meča.

Odbrana "Pevaca" je intervenisala pred svojim golom nakon jednog skraćenog kornera, lopta dolazi do Kevina Miraljasa, koji driblinzima uspeva da se otarasi svojih čuvara i stvori sebi protir za udarac. Usledio je pravi projektil, evrogol, Loris nije imao šanse - 0:1.

Međutim, kako su primili gol "Sparsi" su se trgli i uspeli da poravnaju rezultat svega šest minuta kasnije.

Soldado je svojom kretnjom sjajno odvukao veći dao Evertonove odbrane na sebe, Hari Kejn koristi višak prostra da prodre do protivničkog šesnaesterca i sa ivice istog ugrozi Hauarda, američki golman kratko odbija loptu, sve to prati Kristijan Eriksen i veoma inteligentno, metodom potkopanog šalje loptu mrežu "Karamela" - 1:1.

Totenhem u potpunosti preuzima inicijativu, konkretnije napada, Evertonovi pokušaji da odgovori istom merom su prilično jalovi.

U takvoj raspodeli snaga na terenu, preokret je bio očekivan i do njega je došlo u sudojskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Pravovremen pas Arona Lenona za Roberta Soldada, španski napadač postiže svoj prvenac u Premijer ligi ove sezone, egzekucija je podsetila na njegovo zlatno igračko doba iz Valensije, a Totenhem sa golom prednosti odlazi na odmor - 2:1.

U nastavku se rezultat nije menjao, na isteku sata igre Eriksen je pokušao da uposlli Facija, ali je taj pas bbio ispod njegvog renomea.

Everton nije stvorio ozbiljnije šanse pred golom Lorisa, malo se zakuvalo za vreme nekih prekida, ali gosti su daleko bili od gola i izjednačenja, ostalo je 2:1, serija "Karamela" od pret prvenstvenih utakmica bez poraza je prekinuta, Totenhem beleži drugi uzastopni trijumf u PL.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Carina
Sunday, 30.11.2014
20:05

Ocekujem u sredu slicnu postavku Totenhema kao Sanderlenda juce. Moracemo da probijamo bunker, a moracemo da se navikavamo da ce tako 90 posto ekipa igrati protiv nas jer smo izuzetno dominantni. Inace, i Totenhem i Evverton su slabi, ni senke nekadasnjih ekipa

avatar
Djalminha8
Sunday, 30.11.2014
21:46

Ma vi ste strasni , dominantni . ajde ovi navijaci sto navijaju za Siti , PSG , Monaco oni su i svesni da navijaju za plasticne klubove al ovi iz celzija su umislili da su neka velicina , pa samo Abramovic da se zasiti fudbala eto vas opet na sredini tabele..

avatar
Marcos Alonso
Sunday, 30.11.2014
23:29

Probijao je Celsi odbrane ove sezone mnogo puta, ne moze svaki put ipak.. umor se vidio kod nasih igraca
Ocekujem pobjedu protiv Totenhema, mislim da je Celsi ove sezone naucio da igra protiv ekipa koje se brane,a to je kljuc titule