Peticija, dvanaest klubova traži istragu o Sitiju, hoće li propasti tri Pepova pojačanja!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 08.03.2019.
10:08
Izvor: Sportske.net

UEFA juče otvorila istragu, klub odbacio optužbe, ali sada stigla peticija i u savez. Šta će se desiti sa "Građanima"?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

UEFA je otvorila zvaničnu istragu povodom kršenja FFP, ali neće komentarisati navode u medijima dok ne bude doneli zaključke.

I dalje se spekuliše s obzirom da je Siti kažnjavan novčano pre pet sezona, da bi mogli da izlete iz Lige šampiona, odnosno da dobiju jednogodišnju suspenziju.

Gvardiola tvrdi da se to neće dogoditi, da veruje ljudima iz kluba, a na kraju je zaključio da i čak da vidimo taj scenario, klub će opstati i nastaviti da stremi ka najvišim stvarima.

Inače, već 12 klubova PL je potpisalo zahtev savezu da se odredi prema optužbama na račun Sitija, u pitanju su mejlovi i dokumenti koji su ukradeni i koje je objavio "Špigl", a sama engleska federacija već vodi istragu oko nelegalnog plaćanja agenta Džadona Sanča prilikom njegovog dolaska na ostrvo, tada je imao samo 14 godina.

Računa se da bi kazna, odnosno izbacivanje Sitija imalo uticaja i na klupske planove, ali i transfer aktivnosti, naime Pep Gvardiola želi da dovede Čilvela, Iska kao i verovatno još jednog napadača, spremni su da ulože veliki novac kako bi ojačali tim.

Jasno da bi izbacivanje iz Evrope, ali više štednja i peglanje finansija mogli da naruše te planove "Građana", mada treba sačekati rezultate istrage.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueMoon
Friday, 08.03.2019
11:29

Na koji bi nacin jednogodisnja suspenzija u Evropi uticala na planove kluba u buducnosti?
"Dokazi" tj. mail-ovi koji se koriste kao "dokazi" ne mogu biti upotrebljeni na sudu,a takodjer nije utvrdjeno da li su uopste legitimni.Izbacivanje iz LŠ nije opcija,najgori scenario je onaj koji je zadesio Celzi,s tim da bi ta zabrana transfera bila na snazi tek od Januara naredne godine.Pep ce na ljeto skockati tim kako god,3-4 pojacanja ce biti dovoljna za naredna tri prelazna roka.

avatar
NikkiCFC
Friday, 08.03.2019
17:07

Sta ti uporedjues. Mi smo dovodili neke klince a vi gledaj kakve malverzacije radite. Bez tri godine van evrope nista a i FA mora da vas kazni oduzimanjem bodova itd... Samo postojanje Sitija je neregularno.