''Petarda'' u Zenici, Puki presudio Grcima, Makedonci se bude

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.09.2019.
22:42
Izvor: Sportske.net

Ubedljiva pobeda reprezentacije Bosne i Hercegovine, a vredan rezultat ostvarila je i selekcija Severne Makedonije. U Finskoj domaćinu dovoljan minimalac protiv Grčke.

Beta/Markku Ulander/Lehtikuva via AP
Beta/Markku Ulander/Lehtikuva via AP

Povezane vesti

Posle pobede Italije nad Jermenijom u Jerevanu (3:1), u Grupi J su večeras odigrane još dve utakmice petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Najubedljivija je bila selekcija BiH, koja je na ''Bilinom polju'' u Zenici očekivano deklasirala reprezentaciju Lihtenštajna rezultatom 5:0.

Gojak je na asistenciju Džeka u 11. minutu doveo domaće u vođstvo, a preostala četiri pogotka postignuta su tek u poslednjih desetak minuta.

Igrao se 80. minut, kada je Duljević pogodio za 2:0, a onda su golovi počeli da se ređaju kao na traci. Pet minuta kasnije se u strelce upisao i Džeko, pa za njim i Višća, a konačan rezultat je postavio Gojak, svojim drugim pogotkom - 5:0.

U istoj grupi Finska je na svom terenu savladala selekciju Grčke rezultatom 1:0.

Čovek odluke bio je Temu Puki, koji je meč rešio pogotkom iz jedanaesterca u 52. minutu meča.

Italija posle pet kola ima svih 15 bodova na vrhu tabele, Finska je prati sa 12, a BiH je treća sa 7 bodova. Slede Jermenija sa 6, Grčka sa 4 i Lihtenštajn bez bodova.

U Grupi G večeras samo jedan meč, Izrael je pred svojim navijačima osvojio samo bod protiv Severne Makedonije, bilo je 1:1.

Eran Zahavi je u 55. minutu doveo domaćina u vođstvo, a bod Makedoncima doneo je Ademi, koji je pogodio devet minuta kasnije.

Izrael sada ima osam bodova na drugom mestu, Makedonci imaju pet na četvrtoj poziciji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke