Pet uslova koje Junajted mora da ispuni kako bi imao šansu protiv Barselone!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 16.04.2019.
17:46
Izvor: Sportske.net

Na papiru čak zvuči nemoguće, ali ako urade ovih pet stvari, Solskjer i njegov tim će imati neku šansu...

EPA-EFE/Rui Vieira
EPA-EFE/Rui Vieira

Povezane vesti

Englezi ne gube nadu, iako je Barselona dobila prvi meč prošle nedelje na "Old Trafordu", Junajted se nada da može da napravi novu senzaciju kao protiv Pari Sen Žermena i stigne u polufinale.

Šanse su gotovo minimalne, ali Solskjer se ne slaže da je sve izgubljeno, niti da je povratak nemoguć. Podsetimo, Mesi je rešio meč u Engleskoj, bilo je 1:0.

Ovo su po britanskim medijima pet uslova koje Junajted mora da ispuni kako bi imao bilo kakvu šansu večeras.

1. Da proba da iskoristi bokove, odnosno ranjivost Barselone kada spoljni igrači krenu u napad. Ove sezone u španskom šampionatu Barsa nije najbolji tim, dobili su 12 od 16 mečeva, četiri ekipe su otišle neporažene iz Katalonije, Barsa je primila gol po utakmici.

2. Pritisnuti Busketsa, to deluje kao najteža stvar u fudbalu, izaći visoko i naterati ga da greši u predaji čime bi se poremetila igra i dolazilo do lopte na protivničkoj polovini. U jednom delu utakmice u Engleskoj to je funkcionisalo, o ove sezone kada Buskets nije igrao, Katalonci su imali mnogo problema u organizaciji napada.

3. Zgusnuti se u fazi odbrane, tačnije pustiti bokove i napuniti kazneni prostor, jer u teoriji Mesi najveći problem pravi kroz sredinu. Tako ga je svojevremeno Ser Aleks oterao na stranu, ali za to bi, po nama, Barsa trebalo da ima Vidića i Rija, a ne Lindelefa i Smolinga.

4. Iskoristiti prekid, jer Barsa ima dosta niskih igrača. Do prekida ipak treba doći, ali štoperi, pre svega Smoling, zatim Matić i Lukaku bi mogli da naprave probleme domaćima, mada pored Pikea, ni Lengle nije loš skakač.

5. Treba ostati kompletan, odnosno izbeći crveni karton što je navika sudija protiv Barse na "Kamp Nou", takođe, i Barsini štoperi često se nalaze na brisanom prostoru pa to možda Rašford može da iskoristi i eventualno rivala natera da napravi prekršaj za karton.

Ali, kako sve ovo ispuniti, Junajtedu će zaista biti potrebno nešto posebno da se plasira u polufinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Shimika
Wednesday, 17.04.2019
00:22

Moraju da prodaju Pogbu , Matica , Lukakua, Sancheza, Smolinga, Jonsa, Younga , Lindelofa, Matu, Valenciu, Darmijana I jos par igraca. Pa da dovedu jedno 9 novih prvotimaca .. tek onda mogu nesto ozbiljno da urade

avatar
OX
Tuesday, 16.04.2019
19:45

to sto sam ja video kad je Barselona igrala u Macesteru me navodi da danas igram 2 na Mancester United, Bareslona je bila jako losa ako ponove takvu igru ne pise im se drobro, ( united je isto bio los ali se to i ocekivalo!)

avatar
OX
Tuesday, 16.04.2019
23:37

sam sebi bi unlike da mogu

avatar
Don Andres
Tuesday, 16.04.2019
18:05

Jes, tako ga je ser aleks oterao u stranu a on im zabio gol glavom it peterca pored vidica i ferdinanda ( : mancester treba da 'ispuni' samo jedan uslov, a to je da messi bas bude van svog elementa. Ako bude odigrao kako zna barsa ce dobiti sa 2-3 gola razlike, ako ne bude u elementu bice tjesno a tada je sve moguce.

avatar
RealisticChelseaFan
Tuesday, 16.04.2019
17:56

Junajted pre svega nema kvalitet da se suprostavi Barsi, iako Barsa ne igra najsjajnije. Drugo, ne bih da umanjujem uspeh, ali PSG su prosli uz mnogo, mnogo srece, tesko da ce im se to ponoviti veceras. Trece, Junajted uopste ne igra dobro vec par utakmica, po meni jako slabo i jalovo iako pobedjuju. To mozda prolazi protiv Vest Hema, ali u cetvrtfinalu LS malo teze bez obzira na protivnika.

avatar
Tuesday, 16.04.2019
17:51

Imaju Solsera to je najveca snaga Junajteda....