Pet razloga zbog kojih je Valverde preživeo smenu!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 29.05.2019.
20:28
Izvor: Sportske.net

Ono što se najavljivalo kao izvesno, promenjeno je preko noći. Ali, kada pročitate ovo, odluka je logična...

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Ernesto Valverde je ostao trener Barselone.

Koliko još to ćemo videti, ali su njegove pozicije jače nego što su bile juče, kada je u klubu došlo do zahteva direktora, ali i dela svlačionice da bude doveden novi trener.

Ovo je navodno pet razloga zbog kojih je Baskijac i dalje trener Barselone:

1. Bertomeu ne donosi odluke vruće glave, on se dvoumio, ali je na kraju rešio da se usprotivi saradnicima. Sistem odlučivanja u Barseloni je jasan, predsednikova je poslednja, na kraju on postavlja upravu i izabran je glasovima sociosa.

2. Barsa nema rešenje, nije bilo nekog oduševljena Martinezom, a ni Kumanom, iako je igračka legenda kluba. Bertomeu je kao osnovu svog protivljenja smeni postavio jasno pitanje ostatku uprave, šta garantuje novi trener u smislu promena i nije dobio zadovoljavajući odgovor.

3. Klub želi da oduzme moć igračima, tačnije, smatraju da kao što fudbaleri nisu u pravu što odbacuju pomisao da stigne Grizman, oni ne mogu da budu prevaga u slučaju trenera, tim pre što nisu jedinstveni.

4. Barselona nema dovoljno novca, Valverdeu koji je na navaljivanje kluba produžio ugovor na dve godine bi trebalo sa porezima isplatiti ogroman novac. Poznato je da su Katalonci u problemu jer već viđeno pojačanje, De Liht ne želi da igra za 5 miliona evra po godini, Junajted mu nudi 13.

5. Barselona je očekivala da Valverde podnese ostavku kada je počela priča o smeni. Ali, stvar ih je iznenadila, trener se pokazao otpornijim, iznervirao ga je način na koji je sve predstavljeno u medijima i odbio je da se povuče. On sad čak najavljuje revoluciju želi da zadrži svim silama Rakitića, ali i da se oslobodi Brazilaca Kutinja i Malkoma, kao i nekolicije igrača iz drugog plana. Prihvatio bi da se vrati Nejmar, ali to i dalje ostaje teška misija, Bask ne krije da bi kao zamenu za Suareza najradije video Rodriga iz Valensije koji košta oko 80 miliona evra.

Šta će se desiti videćemo, teško je verovati da će tokom leta biti promena, da će se ponovo raspravljati o Valverdeu, ali ako bude loše startovao sigurno da neće dugo izdržati na klupi naredne sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Coole
Thursday, 30.05.2019
09:59

Hahahahahaha pa ovo je komedija, em ostaje em svim silama zeli da zadrzi rakitica. Sta reci a ne zaplakati. Ovo je veci poraz nego ono polufinale

avatar
Mirjevac
Thursday, 30.05.2019
00:53

Valverde je nula od trenera i barca treba da ga izbaci i da nadje nekog drugog, skoro svaki drugi bi bio bolji od njega!

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Wednesday, 29.05.2019
23:46

Samo slepa osoba ne zna sta se desava. Naravno da nijedan trener koji drzi do sebe, ne zeli da mu predsednik kluba i jedan nizak igrac dovode igrace i govore taktiku. Evo Barsa ima Dembelea i Malkolma koji su prebrzi i koliko toliko spretni sa loptom i logicno je da se igra po krilima, ali to nece igrati jer jedan nizak igrac mora u svakom napadu svoje ekipe da dotakne loptu, a igra na sredini i onda ili ceka da neko protrci ili trci u levo i tako iznova i iznova i iznova. Eno i u Arg je sa par saigraca maltene otpustio trenera i oni odlucili da smisljaju taktiku, ejjj pazi oni ce da smisle taktiku i onda ih Francuska oducila od fudbala, samo sto to rezultat ne pokazuje, trebalo je biti 7:1. Tako da, dokle god nizak fudbaler i smesan predsednik budu sve odlucivali u klubu, do tada ce ih voditi Valverde i slicni.

avatar
Bojan100
Thursday, 30.05.2019
22:08

Eee kako tako nizak igrac pravi toliko veliki BUUUM u tvojoj glavi !?

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Saturday, 01.06.2019
15:46

Evo ne mogu da spavam sto je osvojio Spansku ligu i davao golove Levanteu. Smesan igrac.

avatar
BojanMC
Wednesday, 29.05.2019
23:31

Svi znaju koliko je Barselona imala medjunarodnih trofeja pre Tonaldinja. Posle je dosao jos jedan vanzemaljac, Mesi. Ne budu li nasli nekog takvog posle Mesija (a to je jedino Mbappe) sledi prosecnost u evropi kao sto je bila pre celu istoriju pre Ronaldinja. Engleski klubovi mnogo ulazu i ne moze im se parirati. Spanci su uspevali zahvaljujući Ronaldu i Mesiju.

avatar
Tata Messi
Wednesday, 29.05.2019
21:53

Rakitic i Valverde-lepsa ljubavna prica od Romea i Julije