Pet razloga zbog kojih će Valverde morati da ode! Naslednik se već zna?

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 03. novembar 2019.

  • 09:21

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Baskijcu ističe vreme, i u klubu su se pojavile struje koje veruju da je ispustio sve konce. Posrće i Real, ali to nije alibi za Barsu. Samo jedno ime u opticaju za naslednika...

Pet razloga zbog kojih će Valverde morati da ode! Naslednik se već zna?
Foto: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
Barselona je izgubila treći put ove sezone, u Levanteu su se raspali za sedam minuta, primili tri gola i izgubili utakmicu. Posle meča su novinari pitali Valverdea da li razmišlja o ostavci, Baskijac je odgovorio da mu ne pada na pamet da odgovara na takve provokacije.

Ipak, mediji navode razloge zbog kojih bi Valverde trebalo da ode.

Prvi je što svojim izborima direktno šteti timu. Recimo da je dva leva beka, Albu i Žuniora ostavio na klupi, dok je Semeda desnog beka preselio kraj leve aut linije. Još jednom se pokazalo da bez osporavanog Busketsa Barsa gubi mečeve, sa njim u ekipi imaju 8 pobeda, bez njega 3 poraza.

Drugi je situacija sa Dembeleom. Barsa neće kupiti Nejmara, traže od Valverdea da razigra Francuza ali nije lako. Trener ne uspeva da nađe pristup, Dembele je juče bio van tima iz taktičkih razloga. Osim što mu ruši samopouzdanje, Valverde utiče i na cenu igrača koji je plaćen 140 miliona evra.

Baskijcu se na dušu stavlja i loša atmosfera, postoji jasna netrpeljivost između Suareza i Grizmana, Urugvajac je nervozan što će izgleda morati da ode, juče se povredio, a Francuz i dalje oseća posledice prošlogodišnjeg odbijanja da dođe, odnosno promene odluke. Kažu da nema prijatelja u svlačionici.

Barselona igra loše, čak i kada pobeđuje oslanjaju se suviše na Mesija, kada Leo stane, tim nema rešenje. U tome se čak slažu i u klubu, smatraju da tim sa toliko kvalitetnih rešenja ne može da se oslanja samo na Argentinca. To je prva zamerka Dembeleu.

I na kraju, forma na strani, odnosno kukavičluk. Barselona je izgubila čak tri meča u gostima i dok na "Kamp Nou" puni rivale, van svog terena deluje uplašeno, nema igru, čak i kada vodi jedini cilj je da sačuva mrežu, to nije Barsina navika, odnosno stil.

Ko bi mogao da nasledi Valverdea, ako ipak ode?

Samo jedno ime je u igri, Kuman koji ima klauzulu da može da napusti Holandiju, ako dobije poziv Barselone. Katalonski mediji kažu da o drugim rešenjima u klubu i ne razmišljaju.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari