Pet razloga zbog kojih će Valverde morati da ode! Naslednik se već zna?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 03.11.2019.
09:21
Izvor: Sportske.net

Baskijcu ističe vreme, i u klubu su se pojavile struje koje veruju da je ispustio sve konce. Posrće i Real, ali to nije alibi za Barsu. Samo jedno ime u opticaju za naslednika...

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Barselona je izgubila treći put ove sezone, u Levanteu su se raspali za sedam minuta, primili tri gola i izgubili utakmicu. Posle meča su novinari pitali Valverdea da li razmišlja o ostavci, Baskijac je odgovorio da mu ne pada na pamet da odgovara na takve provokacije.

Ipak, mediji navode razloge zbog kojih bi Valverde trebalo da ode.

Prvi je što svojim izborima direktno šteti timu. Recimo da je dva leva beka, Albu i Žuniora ostavio na klupi, dok je Semeda desnog beka preselio kraj leve aut linije. Još jednom se pokazalo da bez osporavanog Busketsa Barsa gubi mečeve, sa njim u ekipi imaju 8 pobeda, bez njega 3 poraza.

Drugi je situacija sa Dembeleom. Barsa neće kupiti Nejmara, traže od Valverdea da razigra Francuza ali nije lako. Trener ne uspeva da nađe pristup, Dembele je juče bio van tima iz taktičkih razloga. Osim što mu ruši samopouzdanje, Valverde utiče i na cenu igrača koji je plaćen 140 miliona evra.

Baskijcu se na dušu stavlja i loša atmosfera, postoji jasna netrpeljivost između Suareza i Grizmana, Urugvajac je nervozan što će izgleda morati da ode, juče se povredio, a Francuz i dalje oseća posledice prošlogodišnjeg odbijanja da dođe, odnosno promene odluke. Kažu da nema prijatelja u svlačionici.

Barselona igra loše, čak i kada pobeđuje oslanjaju se suviše na Mesija, kada Leo stane, tim nema rešenje. U tome se čak slažu i u klubu, smatraju da tim sa toliko kvalitetnih rešenja ne može da se oslanja samo na Argentinca. To je prva zamerka Dembeleu.

I na kraju, forma na strani, odnosno kukavičluk. Barselona je izgubila čak tri meča u gostima i dok na "Kamp Nou" puni rivale, van svog terena deluje uplašeno, nema igru, čak i kada vodi jedini cilj je da sačuva mrežu, to nije Barsina navika, odnosno stil.

Ko bi mogao da nasledi Valverdea, ako ipak ode?

Samo jedno ime je u igri, Kuman koji ima klauzulu da može da napusti Holandiju, ako dobije poziv Barselone. Katalonski mediji kažu da o drugim rešenjima u klubu i ne razmišljaju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Monday, 04.11.2019
01:04

Sa obzirom da bi čovek koji je Valverdeu potpisao profesionalnu trenersku licencu morao krivično da odgovara mislim da je to i više nego dovoljan razlog zašto ga Barsa ni slučajno nije smela dovesti. A kada su ga već doveli morali su mu dati otkaz momentalno čim su videli šta čovek radi. Za skoro dve i po sezone uspeo je potpuno da uništi tim i upropasti gomilu fudbalera.

Dakle ovih 5 razloga su samo vrh ledenog brega, može se nabrojati još najmanje 55, ali to nije razlog da mu se stavlja na dušu (koju nema, inače bi sam podneo ostavku) recimo Dembele - ne vidim kako bi od njega mogao napraviti normalnog fudbalera (a kamoli odličnog, što bi se i očekivalo od svakog igrača plaćenog 140m€) jer je dečko u velikom problemu sa glavom. Sve i da Valverde ima ikakve veze sa trenerskim poslom, čak i da je dobar trener, Dembele bi bio isto ovo što i sada. Očigledno je Barsa debelo precenila svoje 'isceliteljske moći', pa je tako tim koji je bio uspešan u (iz)lečenju Suareza od ujedanja potpuno nemoćan u slučaju Dembele.

avatar
Rise up
Sunday, 03.11.2019
14:42

Da Valverde gaji napadacki fudbal niko mu nista ne bi zamerio. Kada igras hrabro i izgubis sve je to sportski. Ali covek je kukavica.Ovo je jadna igra.

avatar
murjak
Sunday, 03.11.2019
13:13

Definitivno je Messi alfa i omega tima,no dali je vrijeme da se zapita itko to što od ove sezone ne igra inače standardni,radišni,šutljivi,tehnički potkovan,možda i najinteligentniji igrač Barce,Ivan Rakitić?Da li je u tome problem?Svaka čast i Arturu i Frenkiu,al oni moraju još graha pojesti da steknu iskustvo,pozicioniranje na terenu,čitanje igre, osobnosti koje ima Rakitić..

avatar
V84
Sunday, 03.11.2019
19:11

Mrtva trka između Rakiticevog i Ajnsajnovog koeficijenta inteligencije. Potkovan ko arapski rasni konj, šutljiv ko KGB špijun...

avatar
murjak
Monday, 04.11.2019
11:49

Ha dobro,viditi ćemo u nastavku sezone..

avatar
P. S.
Monday, 04.11.2019
01:50

Evo ja sam se zapitao da li sam dobro pročitao to što si napisao, pa sam morao ponovo da pročitam.

Možda si hteo da napišeš da bi trebalo da se zapitamo zašto je Rakitić doveden iz Sevilje, te da li je zahvaljujući njegovim predispozicijama ili zalaganju Rakitićevog mentora Enriquea, a ujedno i stvoritelja Rakitića u ovakvom obliku u Barsi, on postao i ostao jedan od najgorih veznih fudbalera u istoriji Barse?

Uprkos tome što je očajan i prespor sa gomilom grešaka u odbrani i na sredini terena (koje su protivnicima direktno stvarale zicere) Rakitić je bio potpuno beskorisan u napadu u 90% minuta provedenih na terenu (skoro svaku loptu je vraćao barem 15-20m unazad, gde god je dobio), a preostalih 10% su bili odlični pasovi (najčešće ka Messiju), random šutevi na gol protivnika i po neki bitan i/ili lep gol.

Pozicionirao se uvek tako da ima otvoren put nazad ka Piqueu, S. Robertu, Ter Štegenu, Umtitiju, Lengleu ili Albi, kako bi mogao što pre i što lakše da im pošalje loptu nazad. Faulove kakve je pravio i za njih dobijao žute kartone u situacijama kada pokušava da ispravi svoju ili tuđu grešku pa ne može da stigne protivničkog fudbalera nisu baš odlika inteligencije, a kamoli najveće.

Dobre Rakitićeve partije gledali smo isključivo kada ceo tim (dakle svi fudbaleri bez izuzetka) igraju dobro ili odlično. Budu li očajna samo 2 fudbalera na terenu, jedan od te dvojice je uvek bio Rakitić, da ne pričam o tome kakav je bio kada su svi očajni.

Najblaže rečeno Rakitić se ne može porediti ni sa mnogo gorim fudbalerima od Artura i Frenkija.

avatar
Steffmajster
Sunday, 03.11.2019
11:04

zar treba vise razloga za otkaz nakon Rome i Liverpula...