Pet izmena i naredne sezone? Evo ko odlučuje!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 15.07.2020.
16:56
Izvor: Sportske.net

Čini se da će se ovo pravilo preneti i na sledeću sezonu.

EPA-EFE/Mariscal
EPA-EFE/Mariscal

Povezane vesti

Prekid sezone izazvan pandemijom koronavirusa doveo je do zgusnutog rasporeda u evropskim ligama koje su odlučile da sezonu završe na terenu.

Ne samo to, otišlo se duboko u leto, igra se po visokim temperaturama, a pritom su igrači imali jakom malo vremena da se nakon višemesečne pauze valjano pripreme za napore koji su ih očekivali.

Tako je doneta odluka da treneri dobiju pravo da naprave pet izmena tokom utakmice, kako bi što više odmarali igrače i smanjili rizik od povreda.

Sada je Međunarodni odbor fudbalskih saveza (IFAB) doneo odluku da se pravilo o pet izmena prenese i na narednu takmičarsku godinu.

Ipak, oni su praktično izdali dozvolu za tako nešto, a čelnici liga će zajedno sa timovima odlučivati o tome da li da nastave sa korišćenjem pomenutog pravila.

Malo je verovatno da neko neće iskoristiti ovu priliku, pa je izvesno da će timovi širom Evrope i naredne sezone imati pravo da tokom jedne utakmice naprave pet izmena.

baner 4

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
_mladen_
Wednesday, 15.07.2020
17:51

Čestitamo Sitiju na svakom trofeju, nema poente da se igra, ovo je dobro samo timovima koji imaju dva tima, manji će da ispaštaju, dok timovi kao Siti će da profitiraju.