Pet imena u igri za novog selekotra Italije

Autor: Boban Filipović
nedelja 25.03.2018.
00:03
Izvor: Sportske.net

Među njima je i jedan bivši selektor.

Epa/Maurizio Degl'onnocenti
Epa/Maurizio Degl'onnocenti

Povezane vesti

Potredsednik Fudbalskog saveza Italije Alesandro Kostakurta je izkavio da će odluka o novom selektoru biti doneta za manje od dva meseca.

"Konačnu odluku donećemo 20. maja."
rekao je bivši reprezentativac Italije i legenda Milana.

Podsetimo, Đan Pjero Ventura je otišao sa kormila posle neuspeha u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, a trenutno je vršilac dužnosti selektor "azurina" (u21) Luiđi Di Bjađo.

"Ako budemo mogli da nađemo nekoga boljeg od Di Bjađa, a takvih nema mnogo, onda ćemo to i da uradimo. On je trener koji napreduje iz godine u godinu. Izvesno je da će, ako ne bude postao selektor, biti u stručnom štabu. Veoma je talentovan", poručio je Kostakurtai dodao da Italija ne bi pobedila Argentinu i da su selektori Žoze Morinjo ili Pep Gvardiola.

Dakle, postoji mogućnost da Savez ukaže Di Bjađu poverenje na duže staze, ali italijasnki mediji smatraju da nisu veliki izgledi za takav scenario. Veće šanse se daju Robertu Manćiniju, Klaudiju Ranijeriju, bivšem seletoru Antoniju Konteu, kao i Karlu Anćelotju.

Anćeloti je jedini bez posla u ovom trenutku, Konte je na izlaznim vratima Čelsija, Manćini je u Zenitu, dok je Ranijeri preporodio Nant.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke