Perez postavio najgoreg trenera u istoriji kluba, a otkaz Lopetegiju kao Svetog Petra kajgana!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 31.10.2018.
09:05
Izvor: Sportske.net

Brojke su neumoljive, Solarijev rezultat na klupu je poražavajući. Lopetegi posle odnosa kluba i saopštenja nakon otkaza, nema nameru da oprosti ni cent, a odšteta je frapantna kad je uporedimo recimo sa Benitezom i Anćelotijem...

Epa/Emilio Naranjo
Epa/Emilio Naranjo

Povezane vesti

I dalje nema rešenja kada je trener Reala u pitanju. Solari će večeras u Africi, na španskoj teritoriji, protiv Melile voditi tim, ali zanimljivo da je on najgori trener u istoriji druge ekipe Reala.

Brojke govore, naime Perez je pružio šansu čoveku koji je sa drugim timom Kastiljom, ostvario samo 37.2% pobeda, za vikend su izgubili od Fuenlabrade. Ni Zidan se nije proslavio vodeći rezerviste Reala, 45% pobeda, ali u istoriji, od kada postoji tim, niko nije imao gori učinak.

I sam smenjeni Lopetegi je svojevremeno vodio drugi tim, on je na klupi bio 38 mečeva, dobio je polovinu...

Kad smo kod Lopetegija, recimo i ovo, on će ćutati, čekaju ga razgovori oko raskida ugovora, ali bi mogao i da ostane na platnom spisku, jednostavno odbije dogovor, sedi i ne prima platu.

I to je moguće, u tom slučaju bi Florentino Perez morao da mu isplati 19 miliona evra, odnosno 36 bruto. Priča se i da će Lopetegi iz osvete zbog onakvog saopštenja Reala insistirati na ogromnoj odšteti.

Perez nikada ovako skupo nije platio smenu trenera, recimo Keirošu je isplatio nešto više od pola miliona, Marijanu Remonu tek 100 000 za 101 dan, Vanderlej Luksemburgo je posle smeno bio bogatiji za oko 850 000 evra (pričamo u neto iznosima), dakle računajte duplo.

Benitez je odšetao sa pet miliona, Anćeloti sa 3.5, LPelegrini posle smene sa 2.1 bio je na klupi 358 dana, pre dovođenja Murinja.

Dakle, Lopetegi bi za 139 dana na klupi Reala mogao da uzme lagodnih dvadesetak miliona.

Upravo je 20 miliona po sezoni spreman Perez da plati Poketinu od koga ne odustaje, ali male su šanse da Totenhem pusti svog trenera....

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 31.10.2018
19:18

Perez je ušao u niz. Neće još dugo trajati. Pokazalo se da je svo njegovo umeće bilo u Ronaldu i Zidanu. Urušio je tim, koji je svakako morao malo da padne, jer tri titule prvaka Evrope - nije se ni očekivalo da ostane u potpunosti na tom nivou. Ali, nije se očekivalo ni ovo. A angažovanje sad trenera na način na koji to radi besmislena uprava Partizana, to je stvarno poražavajuće.

avatar
Kondogbia
Wednesday, 31.10.2018
14:38

Nema nikakvog razloga da i ovaj sa Čakirom. Oliverom, Kasaijem, Klatenburgom, Rochijem i ostalim 'galaktikosima' ne ponovi Zidanov 'uspeh', tim pre što još nema VAR-a u LŠ. :D

avatar
_mladenq
Wednesday, 31.10.2018
12:20

kakav gospodin ovaj lopetegi:d

avatar
Wednesday, 31.10.2018
11:39

Jedno je Kastilja,jedno je Real Madrid.

avatar
Steffmajster
Wednesday, 31.10.2018
11:16

to je taj real, "najbolji" klub na svetu bla bla bla.. .

avatar
Колатерална Штета
Wednesday, 31.10.2018
10:59

Porez u Španiji je tek od pre 6 ili 7 goodina ovoliki, ranije je bio dosta manji...