Perez je ubica trenera, samo jedan izdržao do kraja, i tog je oterao posle titule!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 26.11.2018.
13:53
Izvor: Sportske.net

Neverovatan podatak, od početka veka, Florentino Perez je ukupno 15 godina u dva mandata na klupi Reala. Lista "žrtava" baš duga.

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Priča je neverovatna, ali istinita.

Naime, u dva navrata koliko je bio predsednik Reala, Florentino Perez je postavio 13 trenera, samo jedan je uspeo da vidi kraj ugovora. I to da mu ne bude produžen posle titule iz 2003. U pitanju je legendarni Del Boske koji Perezu nije oprostio nož u leđa.

Karlos Keiroš je došao u paketu sa Bekamom, potpisao ugovor na dve, otpušten je posle jedne godine. Od 2004. katastrofa, Kamačo je trajao dva meseca, otišao je jer mu nisu dopustili da izabere stručni štab. Sledili su Garsija Remon tri meseca, Luksemburgo koji je stigao na zimu potpisao na 18 meseci, nije stigao ni do godinu dana. Na kraju je sezonu završio trener Kastilje, Karo, ali je Perez podneo ostavku...

Vratio se posle tri godine i nastavio, Pelegrini je prvo plaćen Viljarealu 4 miliona evra, klauzula za raskid, dobio je ugovor na dve godine, ali kada je Barsa osvojila tripletu, Čileanac je smenjen.

Odgovor je bio Murinjo, prvo je potpisao na četiri godine, posle titule je 2012. produžio do 2016. pa je otišao sledeće sezone, tri godine pre isteka se vratio u Čelsi.

Anćeloti je potpisao ugovor na tri godine, smenjen je posle dve, Benitez je dobio vreme do 2018. nije potrajao ni pet meseci. Posle je Zidan napravio čudo, on je potpisao ugovor do 2020. ali se pokupio prošlog leta, dao ostavku, oprostio novac, kao i kada je bio igrač.

Lopetegi je tada takođe doveden na tri godine, smenjen posle nekoliko meseci, sada je Solari dobio ugovor do 2021. Real ima klauzulu da bez obeštećenja raskine taj ugovor na kraju sezone, a posle sloma u Eibaru, jasno je da bi Argentinac trebalo da nešto specijalno napravi kako bi ostao trener i posle leta.

Dakle, ugovor ne znači ništa, samo Del Boske je ostao do kraja, pa se može slobodno reći da je Perez pravi "ubica" trenera.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
riquelme
Monday, 26.11.2018
17:46

Obicno mi ne objavite komentat kada kazem da je covek bankar. Time se bavio, to mu rade prijatelji i ne isplati mu se da ima istu ekipu duze od 2 godine. Zato je i Zidan otisao. Nije hteo nikoga a Flirentino je hteo bimbe. Tako ce i biti na leto. Pisao sam to vec vezano za njega a i sam Real, ne postuju svoje igrace, ne pistuju zvezde koje ubijaju kako igraju, tako ni trenere ako nema instant rezultata. Ostali su jos Poketinjo, Alegri, Konte, Klop i Sari. I to je pitanje ko koliko pase i kakve zahteve ima. Posle toga nema vise koji ozbiljan trener da sedne na klupu.

avatar
CZYNWA
Monday, 26.11.2018
16:16

I vrijedi napomenuti da je njih sve otjerao Perez, samo je veliki Zizu otisao svojom voljom. Nakon njegovog odlaska se najbolje vidi koliko je veliki trener i koliko je Ronaldo veliki igrac.

avatar
Mirjevac
Monday, 26.11.2018
21:59

Nije bas tako, vec je Zidan otiso cak ni sav novac nije uzo ni kao igrac a sad ni kaotrener! Zidan je pobego tojest isterao ga Perez sa nedozvoljavajuci Zidanu da on dovodi i izabira igrace, to u prevodu znaci da ga je Perez oterao! Zar nisi citao, gore u tekstu pise!

avatar
conecorleone
Tuesday, 27.11.2018
03:22
avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Monday, 26.11.2018
15:21

Da Perez vodi bilo koji fudbalski klub odavno bi ga upropastio, ali posto vodi drzavni projekat iza kojeg stoji drzavni aparat, aparat sile i UEFA, moze da se ponasa kako hoce i da sikanira ljude kako hoce.

avatar
Mirjevac
Monday, 26.11.2018
21:55

U spaniji nema drzavni klub vec klub gazda, to jest akcionara, a to u prevodi znaci priatni klub! Kod nas i u skoro svim bivse komunistickim i sada jos komunistickim drzavama je jos uvek drzavni, tako da zato je kod nas to tako nas vudbal i nasiklibovi ne vrede ni pola k..ca vode, a dok ovi privatni neznaju sta ce od para i od trofeja!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 26.11.2018
15:01

Jos je dobri vojnik (taj simpaticni celavi brka) Del Boske dosao kao spasilac i vatrogasac i na mala vrata, a pArez se tako dzukacki poneo prema njemu...

avatar
Los Vikingos
Monday, 26.11.2018
14:59

Perez ne dozoljava slobodu trenerima, zato je Zidan i otisao, verovatno mu je bilo nametnuto da uradi neke stari koje on nije prihvatio. Najvise mi je zao Ancelotija, u posledjjih 10-15 godina nismo imali boljeg trenera. Ovi sada sto dolaze da treniraju Real nemaju ni kapaciteta a ni reputaciju bez obzira sto su igraci dobri, ne mogu takvi da ih treniraju!

avatar
NikkiCFC
Monday, 26.11.2018
16:18

Cime je Zidan zasluzio da se pita za transfere?

avatar
conecorleone
Tuesday, 27.11.2018
03:28

Covek je bez ikakvog ulaganja uzeo 3 lige sampiona i ligu za 2,5 godine,igraci su odlazili Morata,Pepe,Hames a on je opet sa istim kadrom osvajao trofeje,to je jednostavno klasa i imace jos 5 ls u karijeri.

avatar
Los Vikingos
Monday, 26.11.2018
20:05

Trener je taj koji treba da se pita ko ce da mu igra i ko ce najbolje da se uklopi u njegovu filozofiju fudbala. Tako da tvoj komentar nije na mestu.

avatar
Uncounquered
Monday, 26.11.2018
17:17

Mozda npr. titulama???
A i takodje su svi igraci bili u vrhuncu forme, jer cinjenica je da Real nije imao neku igru, ali je uvek presudjivao individualni kvalitet tih igraca, a za nivo tog kvaliteta je upravo zasluzan Zidan.
Marselo i Karvahal su bili najbolji bekovi na svetu, Varan jedan od najboljih stopera takodje, Ramos takodje, iako je prljav, on je jedan od najboljih i najkompetnijih defanzivaca, i najbolji golgeter ikada od stopera...Modric-Kros najbolji duo veznjaka na svetu...od prosecnog Casemira napravio jednog od najboljeg zadnjeg veznog na svetu...Ronalda cu da izuzmem, jer je jedan od 2 najbolja igraca vec 10 godina unazad...zatim klanovi koji su bili u svlacionici pre njega, itd...ima jos dosta stvari za sta je zasluzan Zidan,i svi uspesi Reala su najvise njegove zasluge.
To se sada najvise vidi kako su igraci pali u formi, i upravo je to sto nedostaje sada Realu.

avatar
Don Carlo
Monday, 26.11.2018
17:07

potpuno se slazem, Anceloti je najveca greska definitivno. Nije smio da ga otpusti