Pep otklonio sumnje: "Sitiju su potrebni i Aguero i Žesus"

Autor: Nikola Miloradović
petak 03.02.2017.
18:42
Izvor: Sportske.net

Strateg Mančester sitija govorio je tome koliko je Argentninac bitan za njegov tima, a pohvalio je i novajliju iz Palmeirasa.

Beta/AP Photo/Dave Thompson
Beta/AP Photo/Dave Thompson

Povezane vesti

Sve češće u medijima kruže priče da bi Serhio Aguero mogao da napusti "Etihad".

Pisali smo o njegovim neslaganjima sa Gvardiolom, kao i o ponudama koje ima iz Italije i Španije, a više o tome OVDE.

Ipak, prema rečima španskog stratega Kun je "bitan šraf" u njegovoj mašineriji, te se čini da će ga se bivši trener Barse i Bajerna teško odreći.

"U Serhijov kvalitet niko ne sumnja. Mogu da kažem da sam veoma srećan njegovim učinkom do sada, osim tih sedam utakmica kada je bio kažnjen.

Veliki evropski klubovi uvek imaju puno napadača, čak je i ovde bio takav slučaj kada su u klubu bili Baloteli, Tevez, Serhio i Džeko. U velikim klubovima, Realu, Barseloni, Juvenutsu je takođe takva situacija. Recimo u Madridu, Morata ne igra. Veliki klubovi imaju potrebu za velikim brojem napadača, a imamo je i mi
", izjavio je Gvardiola.

"Serhio ostaje najvažniji ili jedan od najvažnijih igrača u našoj ekipi. Bez njega ništa ne bi bilo moguće.

Igrao je na svim utakmicama osim u Barseloni zbog taktičkih razloga i jedne kada se vratio iz Argentine. Na ostalim utakmicama na kojima nije bio kažnjen uvek je igrao i to dobro
", dodao je španski stručnjak.

gabriel jesus gabrijel zezus

Gvardiola je impresioniran i Gabrijelom Žesusom, najnovijim pojačanjem "Građana" iz redova Palmeirasa. Stigao je supertalentovani 19-godišnjak za 27 miliona funti i odmah počeo da se isplaćuje. U svom drugom nastupu u Premijer ligi upisao je prvi gol i prvu asistenciju u elitnom engleskom takmičenju, a i u FA Kupu je uspeo da ubeleži jednu asistenciju.

Šef struke tima sa "Etihada" izuzetno je zadovoljan njegovim zalaganjem, a posebno mu je drago što Brazilac iz dana u dan sve bolje zna engleski jezik.

"On ima svega 19 godina ali se brzo prilagodio. Govori dovoljno engleskog da nas razme. Svaki dan ima časove i to nam puno znači.

Želimo da se adaptira što je brže moguće. U tri utakmice u koje je nastupio pokazao je veliku želju, pomogao nam je sa visokim intenzitetom u fazi presinga, svojim kretanjem u protivničkom šesnaestercu.

Čak i kada dođe na sredinu terena ume dobro da podeli loptu svojim saigračima, tako da smo veoma zadovoljni sa njim
", rekao je Gvardiola.

Strateg Mančester sitija je insistirao i na tome da Gabrijel i Aguero mogu zajedno da igraju u postavi.

"U Brazilu, Gabrijel je igrao na levoj strani, on voli da igra levo, sa njegovim dijagonalnim kretanjima kao u prošlom meču.

Njih dvojica mogu da igraju zajedno jer Gabrijel nije samo onaj jedna iza, on je sjajan u šesnaestercu, veliki je borac
", rekao je bivši trener Barselone i Bajerna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NIKE
Friday, 03.02.2017
19:50

Čekaj malo Pepice dok dođu teži protivnici od West Hama, garantujem da će City biti van top 4, oni nekoga odvale saa 4, 5 razlike, pa onda dva meča kiksaju, i sve tako u krug.

avatar
Friday, 03.02.2017
21:11

i uglavnom te iste protivnike odvaljuju 4 ili 5 razlike al zato everton ,celsi i lester su im nocne more