Pep nikada gori, strah Sitija! Šta zna Arteta?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 01.12.2019.
11:09
Izvor: Sportske.net

Neke stvari su simptomatične, da li će se obistiniti najveći strah Mančester Sitija?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Čini se da je sve rešeno, Liverpul je na +11 u odnosu na Siti, zaista je teško videti scenario u kome će se šampion vratiti u trku. Istina prošle godine su stigli sedam bodova prednosti, dobili 18 od 19 mečeva u drugom delu, ali sada će biti teže, prednost je veća, a i Redsi su naučili na sopstvenim greškama. Klopov tim dobija utakmice u kojima ne igra dobro.

"Ne znam koliko mečeva treba da dobijemo, znam da ne smemo da izgubimo nijedan",
rekao je menadžer Sitija nakon neuspha u Njukaslu.

Inače, ovo je najgori start Pepa Gvardiole u karijeri. Nikada nije imao ovako malo bodova nakon 14 mečeva. Izgubio je tri utakmice, pogrešio letos kada su štoperi u pitanju, nije se pojačao, na kraju, ostao je sa Fernandinjom u prinudnoj ulozi, prima više od gola po meču, samo pet puta su sačuvali mrežu.

Ni napadači se nisu proslavili, nije u pitanju broj golova, već broj propuštenih šansi, što je problem u ovakvim mečevima gde protivnik iz dva šuta, kao Njukasl, postigne dva gola.

Sve ovo je pojačalo spekulacije i Gvardiolinoj želji da napusti Siti na kraju sezone. On je demantovao, rečima da se oseća dobro u klubu, ali i dalje ne želi da pregovara o produžetku ugovora. Uz to, postoje tvrdnje da Arteta odbija Arsenal i Everton, odnosno da počne samostalnu trenersku karijeru jer ima saznanja i obećanje od Pepa da će ga u skorije vreme naslediti na klupi Sitija.

U svakom slučaju, Liga šampiona polako postaje glavni cilj, Siti nikada nije otišao dalje od polufinala, ali sa druge strane, teško je u decembru bacati karte na takmičenje u kome svašta može da se dogodi.

Bilo kako bilo, Siti je pred gotovo nemogućom misijom, a šta će se desiti ako ostanu bez trofeja u prvenstvu i ne naprave ništa u Ligi šampiona ni u trećoj Pepovoj godini, teško je reći...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueMoon
Monday, 02.12.2019
16:37

Prodati Otamendija,dovesti normalnog stopera.To sto Kompani nije adekvatno zamijenjen je najveca greska ove uprave jos od Bonija.Ali umjesto Bonija je uvijek neko mogao igrati,sada je Fernandinjo glavni stoper,a najveca tuga je sto je najbolji,iako nije stoper...Razumijem logiku,ali najbolji zadnji vezni u Evropi zasluzuje igrati na svojoj poziciji,treba probati neku novu kombinaciju sa Rodrijem i/ili Garsijom.

avatar
Amalainter
Sunday, 01.12.2019
14:01

Gvardiola i City sve karte bacaju na Ligu Sampiona..ako ga osvoji otici ce kao legenda ako ne onda odlazi zbog toga..folirant od trenera koji moze voditi samo najace timove u ligama u kojima radi..

avatar
5Agger5
Sunday, 01.12.2019
14:54

Pogledaj Tifo football sa svojom reportazom o taktici Pepa i shvatices zasto su mu potrebni najbolji igraci na svetu, tj najbolji tehnicari sa par izuzetaka koji dominiraju individualnim kvalitetom! Njegova taktika je jako dominantna ali i stoga zahteva najbolje igrace sto mu naravno mogu samo ponuditi i najbolji klubovi! Zasto Barselona ne dominira u spanskom sampionatu iako imaju najbolje igrace na svetu? Zast Juve ili Bajern ne dominiraju u tekucim sezonama? Pogledaj video na yutubu i videces sta je pep radio u proslosti!!!

avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 01.12.2019
15:53

Taj tvoj yutube sluzi za decicu da im se pojasni ono sto ne razumeju, mi koji poznajemo fudbal vidimo sve sopstvenim ocima

avatar
BojanMC
Sunday, 01.12.2019
13:50

Istoriju ne mozete kupiti. Uskoro padate kao i celzi.

avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 01.12.2019
15:51

I milan, cim je otisao tata berluskoni koji je sve kupovao novcem pali kao pali kao kula od karata, plastika pre celsija i citya, klub koji je utabao put tajkunima u fudbal i unistio igru

avatar
BojanMC
Tuesday, 03.12.2019
10:32

Kako da ne. Berluskoni kupovao. Kaka došo za 8 miliona I pokorio svet. Sedorf, Pirlo, Cafu i mnogi drugi gratis ili za male pare.

avatar
Covek Sismis
Monday, 02.12.2019
22:18

Iako mrzim AC Milan, ti ga lupetas za sve pare (kao i obicno). Milan je prvi italijansku klub koji je stigao do finala Kupa sampiona. Kako onda moze biti vestacki klub?! Znas li ti uopste sta znavi postapalica Plastika?

avatar
NikkiCFC
Monday, 02.12.2019
06:15

Kako je to Celsi pao pre tri sezone PL, pre dve FA kup, prosle sezone trece mesto i Liga evrope... Ove sezone sada ide sve iznad bilo kakvih ocekivanja, otisao najbolji igrac Azar, imamo transfer ban, niko nas nije video u top6 a mi u top4 sa 6 bodova prednosti. Ustedjeni stotine miliona za buducnost sa akademijom koji je iznedrila sjajne igrace. Jako uzbudljiv projekat a od sledece sezone se ocekuje borba za titulu jer cemo imati mnogo novca da potrosimo a ne treba nam mnogo.

avatar
Benz9
Sunday, 01.12.2019
13:29

Zašto igra Fernandinjo kada ima Otamendija na klupi??? Ako mu nije dovoljno dobar zašto ga je zadržao u klubu iako je ovaj htio da ode??? Jedina razlika u odnosu na prošlu godinu je ta što su se ostali timovi više prilagodili igri Sitija u kojoj apsolutno NE POSTOJI plan B... A to nije krivca igrača nego trenera...

avatar
Milos Ilic_fb1
Sunday, 01.12.2019
12:55

Gvardiola nikad ranije nije imao ovakvih problema u ovako nezgodnoj ligi.
U Spaniji je mogao da maskira povrede i losu igru time sto su realno imali samo Real ili Atletiko protiv sebe, ili mozda umesto Atletika jednu Valensiju, Sevilju, ali samo dva tima su u svakom trenutku bila nezgodna.
U Nemackoj je to bilo jos lakse, bila je to Borusija, ostali.. nIkako.
U Engleskoj su tu Liverpul, Celzi, Totenhem, UTD koji i kada ne igraju dobro imaju dobre timove. Na to su se nadovezale povrede izuzetno bitnih igraca.
Prosle sezone ih je omela povreda KDB-a i to je u principu bio jedini vazan igrac koji je duze bio povredjen.
Sada se u odbrani smenjuju povredjeni Stouns, Laport, Mendi, Zincenko, a nema iskusnog igraca kakav je Kompani da konsoliduej redove... Na to je dosao novi bek koji mora da se uigra...
U napadu nema Aguera na duzi period a menja ga igrac koji nema neki ucinak, Sane je povredjen...
Uz to, Lester i Celzi igraju fantasticno, iako to niko nije ocekivao, Liverpul je naucio da igra i dobija i kad mu ne ide, umesto da umire u lepoti...
I na kraju, sreca. Prosle godine su igrali maestralno u pojedinim momentima a imali i pomalo srece, dok je Liverpul vezao niz losih utakmica i nedostajala im je sreca. To se desava jednom u sto godina, poput one Lesterove sezone ili one Liverpulove 4-1 utakmice protiv Barselone.
Dok se ne odigraju sve utakmice, sansa postoji. Ne treba dakle reci da je gotovo. Ali realisticno, Siti nece uzeti titulu ove sezone.

avatar
Jean-Luc Picard
Sunday, 01.12.2019
13:47

Vrlo lepo sroceno kolega.

avatar
Psihostabizizator
Sunday, 01.12.2019
14:27

4-0 je bilo protiv Barse